Kā kļūt par investoru: ar ko sākt

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Droša un pārbaudīta investēšana – tā vienmēr ir nodrošinātas nākotnes ķīla. Bet ko darīt, ja nezini, kur un kā pareizi ieguldīt naudu? Daudzi atliek domu par investīcijām tālākajā plauktiņā tieši savas nezināšanas dēļ “kā to darīt” un, baidoties pazaudēt ieguldīto naudu.


Investēšanas piedāvājumu šobrīd ir ļoti daudz, bet cilvēkam bez ekonomiskās izglītības ir grūti saprast visu šo sarežģīto ekonomisko mehānismu. Finanšu investīcijas, kas pamatotas tikai ar minējumiem un pieņēmumiem, tā ir vienkārša “rulete”, kurā var paveikties, bet varbūt arī nē (šajā gadījumā var paļauties tikai uz veiksmi).


Investēšanas likumu nezināšana vēl neliecina par to, ka jums labāk ar to nenodarboties. Iespējams, jums ir vienkārši vairāk jāuzzina, un tad finanšu investīcijas noteikti nesīs jums pozitīvu rezultātu un labumu.


Sīkāk apskatīsim jautājumu, kā veikt finanšu investīcijas, lai ieguldītā nauda strādātu jūsu labā un nestu jums labumu.


1. Nospraudiet sev mērķi


Pirms sāksiet domāt, kur ieguldīt brīvos līdzekļus, lai pēc tam gūtu stabilu peļņu, jums ir jānosprauž mērķis, jāizlemj, kāpēc jums tas ir nepieciešams. Ja jums būs precīzi noteikts uzdevumus, jūs pārstāsiet baidīties no tā, ka varat pazaudēt ieguldīto naudu. Tādā veidā jūs atbrīvosities no bailēm. Mērķis var būt ļoti vienkāršs: vēlme nopirkt kādu dārgu lietu (piemēram, mašīnu) vai vienkārši uzlabot savu labklājību un norēķināties ar saviem parādiem.


2. Iegūstiet zināšanas


Ja esat pavisam tālu no finanšu investīcijām un vēl neziniet visus naudas līdzekļu ieguldīšanas paņēmienus, tad nodarbojieties ar šīs tēmas izpēti vismaz virspusēji. Nesteidzieties ieguldīt uzreiz, bet vispirms uzziniet, kā to pareizi darīt, lai paliktu laimētājos. Var palasīt finanšu mārketinga mācību grāmatas, ienākt tematiskos forumos un uzzināt īstu investoru personisko pieredzi. Tāpat neaizmirsiet pārrunāt par šo tēmu ar saviem draugiem un tuviniekiem, savā draugu lokā jūs noteikti varēsiet smelties sev jaunu un noderīgu informāciju. Jau pēc vairākiem cītīgas studēšanas mēnešiem jūs zināsiet galvenos investēšanas veidus, investīciju stratēģijas. Iespēju robežās varat izmantot profesionālu finanšu konsultantu pakalpojumus vai apmeklēt seminārus, apmācības, bet tas maksās naudu.


3. Finanšu konsultanta palīdzība


Pat, ja jums būs neslikta teorētisko zināšanu bagāža, bez prakses jums neiztikt. Jūs varat sākt investēt naudu, vadoties pēc tā, ko esat paspējis uzzināt, bet bez kļūdām un misēkļiem jums neiztikt. Tāpēc, ja negribēsiet tērēt naudu pirmajai pieredzei, par optimālu risinājumu kļūs vēršanās pie finanšu konsultanta. Saskarsmē ar viņu jūs sapratīsiet, kur var acīmredzami izdevīgi investēt naudu, un uzklausīsiet veiksmīgas investēšanas padomus, kas neļaus jums smagi kļūdīties.


Tikšanās ar finanšu konsultantu ir paredzētas, lai pilnībā izprastu jūsu lasīto teoriju, jūs varēsiet uzdot ekspertam sev interesējošos jautājumus un noskaidrot neskaidrās nianses. Protams, ar teoriju parasti nebeidzas, finanšu konsultants izstāstīs jums to, ko neatradīsiet nevienā mācību grāmatā.


Tikšanās beigās definēsiet savu finansiālo investīciju mērķus. Zinot, cik liels kapitāls ir jūsu rīcībā, eksperts varēs piedāvāt jums vajadzīgo stratēģiju.


4. Balstieties uz pārbaudītām investīciju stratēģijām


Neapšaubāmi, investori, kas saņem labu naudu, ir spiesti nepārtraukti riskēt. Tikai ar šādu metodi viņu investīcijas kļūst maksimāli rentablas. Veiksmīgi investori nebaidās pieņemt lēmumus šaubīgās un neplānotās situācijās, bet to drīkst darīt tikai investori ar labu pieredzi. Iesācējam investoram labāk izvairīties no jebkuriem riskiem, jo viņa finansiālā intuīcija vēl nav pilnībā attīstījusies un viņš var viegli kļūdīties. Par labāko variantu iesācējam kļūs naudas investēšana lielās attīstītās kompānijās, uzpērkot to akcijas. Lai sadalītu riskus, akcijas ieteicams iegādāties uzreiz vairākās kompānijās.


Vēlāk jūs sākat sekot līdzi “savu” uzņēmumu dzīvei un konkrētās nozares attīstībai. Notiekošie notikumi ļaus jums prasmīgi pārvaldīt savas akcijas, jūs varēsiet turpināt investēt strauji augošos uzņēmumos un gūt peļņu. Bet neaizmirstiet, ka jebkuras investīcijas – tas ir ļoti apjomīgs jūsu darbības “lauciņš”, un šeit jūsu iespējas ne ar ko netiek ierobežotas.


5. Neļaujiet emocijām jūs vadīt


Praksē daudzi ir atteikušies nodarboties ar investīcijām tikai tāpēc, ka nav varējuši pārvarēt emocionālo spiedienu un baidījušies pazaudēt naudu. Sākot investēt, cilvēki saskaras ar psiholoģiskām depresijām, bet šīs sajūtas jūs izjutīsiet tikai savas darbības sākumā. Ja ieklausīsities ekspertu padomos, pārdzīvot stresa stāvokli jums būs vieglāk.


Atrodoties stresa stāvoklī, jums ir jāsaprot, ka atdodot naudu pat ar nenozīmīgiem riskiem, jūs tāpat pārdzīvosiet, bet bez tā jūs nevarēsiet gūt peļņu. Tāpēc stress šajā gadījumā ir vienkārša cilvēka psihes izpausme.


Ja pirms investēšanas uzsākšanas esat saņēmis sava konsultanta padomu un ievērojat viņa norādījumus, tad risks pazaudēt naudu ir ļoti mazs. Visdrīzākais, sākumā eksperts piedāvās jums iet viskonservatīvāko ceļu, tas ir, investēt pavisam maz un drošos projektos. Ja arī šādā situācijā jūs nevarat gulēt mierīgi, tad sāciet ar minimumu. Vēlāk, kad jau būsiet guvis peļņu, jums būs vieglāk pāriet uz lielākām ieguldījumu summām.


Kopsavilkums


Investēšana – tā ir pietiekami nopietna nodarbe, kas prasa zināšanas, emocionālo stabilitāti un attīstītu gribasspēku. Bet ja nolemsiet investēt un sekosiet veiksmīgiem piemēriem vai ievērosiet finanšu konsultanta padomus, tad jūsu veiksme būs neizbēgama. Ar laiku jūs aizmirsīsiet, ko nozīmē “alga” un kāpēc tā vispār ir jāgaida, lai veiktu kādus pirkumus. Jūsu alga atkāpsies otrajā plānā un būs tikai neliels atspaids, kaut arī peļņu, kas būs uzkrājusies vairāku mēnešu laikā, jūs atkal varēsiet pēc tam ieguldīt.


Vairākums pazīstamo miljonāru un miljardieru ir panākuši savu stāvokli tikai, uzņemoties augstu risku un ticot sev. Ja dzīvot “no algas līdz algai” – tas nav par jums, tad tieši investīcijas palīdzēs jums saņemt vairāk, negaidot “labākus laikus”.


“Nauda rada naudu” – pazīstamā Anatolija Rasa frāze, kas vislabākajā veidā ļauj saprast investīciju jēgu. Ja izpildīsiet naudas līdzekļu ieguldīšanas zelta nosacījumus, noteikti gūsiet panākumus ātrāk nekā būsiet plānojis. Neviens nav piedzimis par profesionāli, ikviens no mums vispirms mācās, pēc tam gūst pieredzi un rezultātā kļūst par profesionāli. Vēlam jums veiksmīgu investēšanu un ticību tam, ko jūs darāt!

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kredīts zemes iegādei

Kredīts zemes iegādei – ne tik bieži iespējams sastapt šādu banku programmu

10 bailes no hipotekārā aizņēmuma,

Ja aplūkojam “bailes” no psiholoģijas viedokļa, tad šī izjūta mūs vienmēr uzmundrinās, tonizēs un neļaus atslābt

Kā saņemt naudu pirmajam biznesam

Daudzi potenciālie biznesmeņi tā arī nav varējuši kļūt par reāliem veiksmīgiem uzņēmējiem tikai tāpēc, ka nevarēja atrast pietiekamu naudas summu kapitāla ieguldījumiem sava biznesa veidošanai un attīstīšanai