Pakāpeniska vairāku kredītu atmaksa

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Ar tiem jebkuri pirkumi tiek veikti daudz ātrāk, atkrīt nepieciešamība krāt naudu mēnešiem ilgi. Tomēr, ja jūsu dzīvē iestājas lielu pārmaiņu laiks ne uz to labāko pusi, tad līgumsaistības var pārvērsties nepanesamā nastā.


Budžeta plānošana


Ja pavisam drīz jums draud parāda piedziņa tiesas ceļā, tad sliktākais, jo jūs varat darīt šajā gadījumā – noformēt jaunu kredītu. Naudas saņemšana, noformējot jaunus kredītlīgumus, ievilks jūs parādu bezdibenī, jo būs jāveic daudzi kredītu maksājumi. Agrāk vai vēlāk šis process beigsies – neviena banka nevarēs jums akceptēt jaunu kredītu, bet kredītvēsture būs sabojāta uz visiem laikiem.


Kāpēc lielākai daļai neveiksmīgo aizņēmēju veidojas parādi uzreiz par vairākiem kredītiem, līzingiem? Daudzus aizņēmējus vienkārši piesaista bezrūpīgais ātras naudas iegūšanas process, kādam nauda nepieciešama ārstēšanās izdevumu segšanai, kāds cits vienkārši nodarbojas ar investēšanu biznesā. Katra situācija ir unikāla, bet no tās tomēr iespējams atrast izeju, izmantojot absolūtas disciplinētības režīmu.


Lai parādu piedziņa nevarētu atņemt jums kaut ko dārgu, piemēram, mājokli, vispirms dodieties pie sava kreditora, raksturojiet situāciju, kurā esat nokļuvis. Kreditora pārstāvis noteikti piedāvās vairākus risinājumus situācijai, lai lojālāk atgūtu parādu. Ja jums ir vairāki kredīti, galvenais ir noteikt, kurš no tiem jums ir vissvarīgākais. Ja kredītu vidū ir hipotēka, kuras neatmaksāšana var novest pie mājokļa pazaudēšanas, tad vispirms ir jāatrod risinājums, kā nomaksāt šo aizņēmumu. Galvenā kredīta ikmēneša atmaksai jums ir jākļūst par primāro mērķi.


Nākamajam solim būtu jābūt sava budžeta pārvērtēšanai. Iespējams, jums nāksies atteikties no dažiem izdevumiem un pasākumiem, piemēram, teātra, skaistuma salona apmeklējumiem u.t.t. Jebkurā gadījumā šie pakalpojumi ir jāierobežo. Pilnībā atsakieties no impulsīviem pirkumiem un pārejiet uz nepieciešamo preču iegādi online par zemākām cenām. Tādā veidā jūs iemācīsities ne tikai plānot savu budžetu, bet arī ekonomēt.


Nereti atteikties no veciem ieradumiem būs samērā sarežģīti, bet, tikai pateicoties to likvidēšanai, jūs varēsiet atjaunot savu labklājību un vienlaicīgi iegūt nenovērtējamu pieredzi.


Kas var palīdzēt pasargāt no parāda piedziņas


Protams, ja nevarat patstāvīgi izkārpīties no parādu bedres, bet parāda piedziņa var nodarīt jums daudz lielākus zaudējumus nekā parasta kredīta atmaksa, ir jāmeklē izdevīgs risinājums. Vispirms jūs redzēsiet banku un privāto kreditoru finanšu pakalpojumu reklāmas, kas solīs dzēst visus jūsu parādus apmaiņā pret vienu lielu kredītu, kas tiks noformēts jau šajā kompānijā. Ja situācija ir pārāk sarežģīta un parāda piedziņa jau ir uzsākta, tad diez vai kāds no kreditoriem gribēs jums sniegt savu palīdzību naudas veidā - atliks vien izmantot starpnieka palīdzību.


Bet ar šādu jautājuma risinājumu nevajag steigties, jo jums ir vēl viena parādu atmaksas iespēja – tā ir Latvijas alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācija, kas pilnīgi bez maksas piedāvā palīdzību pirms un parāda piedziņas laikā. Šīs asociācijas partneri ir aizņēmēji no vienas puses un kreditori – no otras. Finanšu pakalpojumu asociācijas darbības galvenais mērķis ir panākt vienošanos starp abām pusēm, lai aizņēmējs pilnībā atmaksātu parādu.


Asociācija nepārtraukti brīdina savus klientus – aizņēmējus no iespējamiem riskiem, vēršoties pie starpniekiem, kas sniedz finanšu pakalpojumus. Asociācija arī pieliek visas pūles, lai atbalstītu godīgus kreditēšanas nosacījumus un aizstāv aizņēmējus.


Kā noslēgt līgumu ar Asociāciju


Pirmkārt, aizņēmējam ir jāzina, ka parāda piedziņas regulēšana caur Asociāciju var notikt tikai tajā gadījumā, ja jūsu kreditors ir tās biedrs. Lai noslēgtu līgumu ar Asociāciju par parāda piedziņu, jums ir jāaizpilda speciāls pieteikums un jānosūta tas kopā ar šādiem dokumentiem:

 

  1. Jūsu pases vai cita personu apliecinoša dokumenta kopija.
  2. Izziņa par sociālajām iemaksām, kuras jūs esat veicis pēdējā pusgada laikā.
  3. Bankas izraksts no jūsu konta, kurā saņemat pamata ienākumus.


Pieteikumu un dokumentus var nosūtīt ar elektroniskā pasta palīdzību vai personīgi, atnākot uz Asociācijas biroju Rīgā. Tiklīdz dokumenti un pieteikums tiks iesniegti, jums var personīgi piezvanīt, lai informētu par kredītlīguma noformēšanas niansēm, kā arī precizētu informāciju par jaunā līguma ar Asociāciju parakstīšanu.


Kad Asociācija saņems jūsu iesniegumu un pieņems lēmumu par atbalsta sniegšanu parāda atmaksā, soda un kavējuma naudas jau pēc dažām dienām vairs netiks aprēķinātas, un parāds par kredītu tuvākajā laikā tiks pārskatīts. Gadījumos, kad aizņēmēji atsakās pildīt esošās parādsaistības, kreditoriem ir tiesības aprēķināt soda naudu līgumā noteiktās summas apmērā.


Kādas prasības saviem klientiem izvirza Asociācija:

 

  • Aizņēmējam ir jābūt trim un vairāk nenomaksātiem kredītiem, no kuriem diviem ir jāattiecas uz Asociācijas biedriem. Vienam no šiem diviem kredītiem termiņa kavējumam ir jābūt vismaz 30 dienām.


Ņemiet vērā, ka kompānijām, kas piedāvā finanšu pakalpojumus, var būt atšķirīgi zīmoli. Bet par Asociācijas biedru tiks uzskatīts nevis zīmols, bet pati kompānija, tāpēc, ja jums ir divi dažādu zīmolu kredīti, bet tie attiecas uz vienu Asociācijas biedru, jūs nevarēsiet pretendēt uz lojālāku kredītu atmaksu. Saņemt akceptu sadarbībai ar Asociāciju jūs varēsiet tikai tajā gadījumā, ja jums būs divi nenomaksāti aizņēmumi no diviem dažādiem Asociācijas biedriem.

 

  • Jaunā kredīta atmaksas maksājuma summai ir jābūt ne mazākai kā 5% no parāda kopējās summas, tas nozīmē, no katriem 100 eiro jūs ik mēnesi maksāsiet 5 eiro.


Piemēram, ja parāda kopējā summa par visiem noformētajiem kredītiem ir 400 eiro, tad savā pieteikumā jums ir jānorāda, ka esat gatavs maksāt ne mazāk kā 20 eiro mēnesī.

 

  • Ja aizņēmējs jau ir vienojies ar kreditoru par parāda atmaksu un kreditors ir piedāvājis viņam speciāli izstrādātu grafiku, bet aizņēmējs nav ticis galā, tad iesniegumā Asociācijai aizņēmējs var norādīt tikai parāda kopējo summu. Ja pārkāpumi atmaksā nav bijuši, Asociācija ignorēs norādīto parāda summu, bet aizņēmējam nāksies turpināt atmaksāt kredītu saskaņā ar noteikto grafiku.


Sadarbība ar Asociāciju jums kā aizņēmējam var sākties tikai tajā gadījumā, ja jūs atbilstat visiem augstākminētajiem punktiem, bet jūsu ienākumi (oficiāli apstiprināti) ir patiešām pārāk mazi, lai segtu esošās parādsaistības.


Ja lēmums par parāda piedziņu ir stājies spēkā:

 

  1. Tiesu izpildītāji ir nosūtījuši aizņēmējam izsaukumu uz labprātīgu piedziņu: kreditoram ir tiesības apturēt piedziņas procesu, aizņēmējam šajā gadījumā nāksies apmaksāt tiesu izpildītāja darbu un tā atlīdzību.
  2. Parāda piedziņa tiesas ceļā jau ir sākusies – šajā gadījumā Asociācija un tās biedri izskatīs šo situāciju individuāli, izvērtējot, cik racionāla ir līguma parakstīšana par pakāpenisku parāda dzēšanu. Asociācijas biedram vienmēr ir tiesības atteikties no šīs vienošanās noslēgšanas, pamatojoties uz individuālu situācijas izvērtējumu.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Top paši dārgākie dzīvokļi Rīgā

Rīgā turpinās darījumi ar dzīvojamo nekustamo īpašumu cenā ap 1 miljonu eiro un dārgāk

Nopirkt auto izsolē

Ja jūs neapmierina lietotu automašīnu cenas Latvijā vai jūs gribat ieekonomēt uz transporta iegādi, lietotu automašīnu izsole ES valstīs palīdzēs jums atrisināt šo jautājumu

Nopirkt dzīvokli izsolē

Sava nekustamā īpašuma iegādes jautājums Latvijā ir samērā aktuāls, tāpēc ikviens no mums mēģina atrast visizdevīgāko iegādes variantu

Kredīts pret nekustamā īpašuma ķīlu Finlat

Vadoties no statistikas datiem, vislielākās kredītu summas tiek izsniegtas, noformējot kredītus pret nekustamā īpašuma ķīlu