Aizņēmuma saņemšana zemes gabala iegādei

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Bet to, kas gribētu iegādāties zemes gabalus, ir daudz, jo šādu pirkumu var droši nosaukt par “ilgtermiņa investīciju”. Tomēr finanšu produktu sortimentā mēs aizvien biežāk saskaramies ar hipotēkām, kredītiem mājas iegādei vai to būvniecībai, kaut arī zemes gabals ir tāds pats nekustamā īpašuma objekts kā māja vai dzīvoklis.


Iemeslu zemes iegādei aizņēmējam var būt daudz:

 

  1.  Turpmākā mājas būvniecība šajā zemes gabalā.
  2.  Lauksaimniecība un tamlīdzīgi.
  3.  Brīvās naudas ieguldīšana kā investīcija.

 

Bet lai kā arī aizņēmēji negribētu saņemt kredītu zemes iegādei, vairākumā gadījumos viņi ir spiesti noformēt vai nu patēriņa kredītu, kredītu pret esošā nekustamā īpašuma ķīlu vai parastu aizņēmumu mājokļa iegādei.


Šauri specializētu kredītu zemes iegādei Latvijā tikpat kā nav, ja neskaita Luminor vai DNB piedāvājumus. Bet, ja esat nolēmis nodarboties ar lauksaimniecību, tad zemes gabala iegādi varēs ienest biznesa plāna izdevumos un saņemt start-up kredītu.


Kāpēc bankas negrib kreditēt zemes iegādi?


Zemes gabals lai arī ir nekustamā īpašuma objekts, tomēr tam nepiemīt paaugstināta likviditāte bankas acīs. Zemes kredītu raksturo paaugstināti riski un bez ķīlas jums diez vai izdosies to saņemt. Zemei piemīt virkne specifisku īpašību, tāpēc, izskatot to kā ķīlu, banka izvirza šim objektam daudz stingrākas prasības, piemēram:

 

  • Zemes gabalam ir jāattiecas uz to apdzīvotās vietas rajonu, kurā iespējams uzcelt māju.
  • Zemes attālums no pilsētas. Šo limitu katra banka nosaka citādi, kāds varēs izsniegt kredītu objektam, kas atrodas 10 km no pilsētas centra, kāds piekritīs izsniegt aizņēmumu ar nosacījumu, ka zemes gabals atradīsies pilsētas robežās.
  • Zeme nedrīkst piederēt rezervātam, dabas aizsardzības zonai vai atrasties republikas rezerves fondā.
  • Vēlams, lai zemes gabalā vai tam blakus atrastos galvenā komunikāciju infrastruktūra (elektrība, ūdens, gāze, kanalizācija).
  • Autoceļu šķērsojuma mezgls un asfaltēts ceļš netālu no zemes gabala.
  • Lieliski, ja zemes gabals ir jau aprīkots lauksaimniecībai, tad jūsu izredzes saņemt kredītu palielināsies.
  • Ja esat nolēmis iegādāties zemi ar kopējo platību vairāk kā 50 hektāri, tad nelolojiet pārāk lielas cerības. Visdrīzākais, jūs to nesaņemsiet, jo pārāk lielu platību banka neuzskata par likvīdu.
  • Liela iespēja saņemt kredītu zemes iegādei būs tad, ja zemes gabala platība būs aptuveni 6 hektāri.

 

Kredīta noformēšanas piemērs zemes iegādei

 

Lai sīkāk izskatītu kredīta saņemšanas mehānismu nekustamam īpašumam (zemei), mēs izvēlējāmies vienu no populārām kreditēšanas programmām Luminor bankā: “kredīts nekustamā īpašuma iegādei bez ķīlas”.

 

Programma nekustamā īpašuma iegādei balstīta uz parastu patēriņa kredītu bez ķīlas. Bet šo summu aizņēmējs var izlietot jebkura nekustamā īpašuma iegādei, tai skaitā arī zemei. Galvenā priekšrocība ir tā, ka banka neprasa no aizņēmēja ķīlu, tāpēc aizņēmēja riski ir minimāli.


Šāda kredīta summa nepārsniedz 12 000 EUR, tāpēc, ja jūsu nekustamā īpašuma objekta cena ir šajās robežās, jūs viegli varat noformēt finansiālo palīdzību. Šajā gadījumā patēriņa aizņēmums ir ideāla alternatīva vienkāršai hipotēkai.

 

Ar ko atšķiras aizņēmums nekustamā īpašuma iegādei Luminor no citām konkurētspējīgām programmām:

 

  1.  Bez ķīlas.
  2.  Kredīta summa no 500 līdz 12 tūkstošiem eiro.
  3.  Atmaksas periods: 0,5 gadi – 5 gadi.
  4.  Kredīts mājokļa (zemes) iegādei tiek izsniegts bez pirmās iemaksas.
  5.  Nekustamā īpašuma iegādi varēs veikt 2 mēnešu laikā no naudas saņemšanas dienas.
  6.  Procentu likme gadā – no 8%.


Kādi dokumenti būs nepieciešami, lai saņemtu aizņēmumu

 

  • Pieteikums aizņēmuma noformēšanai.
  • Pase, ID karte.
  • Jūsu bankas konta izraksts par pēdējo pusgadu, ja jūs vēl neesat Luminor klients.


Šī Luminor programma ir identiska kredītam zemes iegādei DNB bankā, jo Luminor – tā ir DNB apvienība ar vēl vienu kredītu institūtu.


Tāpēc, ja jūs jau agrāk devāt priekšroku DNB, tad Luminor jūs nepievils – klientu politika palikusi tikpat augstā līmenī.


Nosakiet savas iespējas vēl vienkāršāk


Kā jebkura populāra banka, Luminor saviem klientiem un viesiem piedāvā izmantot kredītu kalkulatoru mājokļa (nekustamā īpašuma) iegādei, kas izstrādāts intuitīvi un saprotami.


Iepriekš, lai saņemtu ikmēneša kredītu maksājuma aprēķinu, aizņēmējiem nācās izstāvēt garas rindas pie kredītspeciālista un apmeklēt vienu un to pašu kreditoru ne vienu vien reizi. Ar kalkulatoru visus aprēķinus, tai skaitā ikmēneša maksājumu, jūs varat redzēt, neizejot no mājām. Ar šo ierīci iespējams aprēķināt arī savu kredītspēju. No šī rādītāja lielā mērā ir atkarīgs bankas lēmums: vai jūs saņemsiet investīcijas zemes gabala iegādei vai nē.


Ikmēneša maksājuma aprēķinā tiek ņemts vērā kredīta atmaksas termiņš, aizņēmuma summa un procentu likme. Pēdējo lielumu nosaka katram klientam individuāli, atkarībā no jūsu ikmēnešu ienākumiem: jo augstāka ir jūsu ikmēneša maksa, jo augstāka būs jūsu kredītspēja, tas nozīmē, ka bankas riski samazinās reizē ar gada likmi.


Aprēķina rezultāts šajā kalkulatorā vienmēr būs ikmēneša maksājums. Bet topošajam aizņēmējam ir jāzina, ka iegūtais ikmēneša maksājuma apmērs ir tikai aptuvens. Ar kalkulatora palīdzību jūs variet tikai aptuveni noteikt tā apmēru, bet precīzu grafiku iegūsiet pēc pieteikuma nosūtīšanas.


Atšķirībā no parastā hipotekārā kredīta zemes iegādei, šī programma ir daudz ērtāka un izdevīgāka: nav jāieķīlā īpašums un nav nepieciešams meklēt naudu pirmajai iemaksai. Jebkura nekustamā īpašuma iegāde – tās vienmēr ir investīcijas nākotnē, un zeme šajā gadījumā nav izņēmums. Ja zemi esat nolēmis izmantot lauksaimniecības vajadzībām, tad peļņu jūs varēsiet gūt nevis nākotnē, bet jau uzreiz. Turklāt, lauksaimniecībai Latvijā draud “izzušana”, tāpēc, ja pieliksiet maksimāli daudz pūļu, varēsiet saņemt nesliktas privilēģijas no valsts, piedalīties lauksaimnieku atbalsta programmā.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Kredīts lauksaimniecības tehnikai

Lauksaimniecība ieņem vienu no vadošajiem virzieniem Latvijas ekonomikā. Valsts agrārais potenciāls veidojies, pamatojoties uz dabas un vēsturiskiem faktoriem, un ir uzņēmis apgriezienus jau kopš 19.gadsmita.

Kā saņemt naudu pirmajam biznesam

Daudzi potenciālie biznesmeņi tā arī nav varējuši kļūt par reāliem veiksmīgiem uzņēmējiem tikai tāpēc, ka nevarēja atrast pietiekamu naudas summu kapitāla ieguldījumiem sava biznesa veidošanai un attīstīšanai

Kā sākt investēt

Nestabilā ekonomiskā situācija pamudina cilvēkus veikt finanšu investīcijas