Aizņēmums vai līzings lauku saimniecībām

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Lauksaimniecības objektiem tiek atvēlēti aptuveni 13% no visas valsts teritorijas. Šī zemes daļa tiek iedalīta divās daļās: aramzeme un lauksaimniecības objekti liellopu ganībām un siena pļavām. Tomēr lauksaimniecības uzturēšana lauksaimniekiem nav tik vienkārša divu galveno īpatnību dēļ:

 

  1. Aptuveni 70% no visas zemes ir pārlieku mitra vai pārpurvota, noplicināta vai pārāk skāba.
  2. Augu veģetatīvais periods Latvijā ir pavisam īss aukstā rudens un pavasara dēļ.

 

Neskatoties uz visām šīm grūtībām, lauksaimniecība tomēr ir viena no galvenajām ekonomikas nozarēm, tāpēc valsts vadītāji pielikuši ne mazums pūļu agrārā sektora veicināšanai, īpaši 20.gadsmita 90.-os gados (rūpniecība mākslīgi samazināja savus apgriezienus, lai dotu iespēju attīstīties lauksaimniecības sektoram). Lai kā arī necenstos abas puses (lauksaimnieki un valsts), Latvijas lauksaimniecībai ir ļoti grūti konkurēt ar Rietumeiropā ražotajiem produktiem. Šādu iemeslu dēļ šobrīd lauksaimniecību Latvijā sākuši atbalstīt arī iekšējie investori, bankas un citi attīstības fondi.


Kā tiek finansēta lauksaimniecība valstī


Nav noslēpums, ka peļņa un rentabilitāte ir visefektīvāk panākama ar jaunu tehnoloģiju, mūsdienīgas tehnikas palīdzību un citām agrārā sektora novitātēm. Bet lauksaimniekiem vairs tikpat kā nav palikuši līdzekļi savu uzņēmumu pāraprīkošanai un modernizēšanai, tāpēc tie ir spiesti vērsties pēc finansiāla atbalsta pie dažādām kredītorganizācijām.


Latvijā pastāv ne viena vien finanšu kompānija, kas profilējas tieši uz lauksaimniecības attīstīšanu. Populārāko kompāniju vidū ar vienu no visaugstākajiem reitingiem ir Swedbank. Šis kreditors agrārajam sektoram ir izstrādājis ne tikai speciālas kredītprogrammas, bet arī līzinga piedāvājumus šauri specializētas tehnikas izmantošanai. Vēršoties šajā bankā, lauksaimnieks iegūst iespēju paņemt lietošanā jebkuru iepatikušos tehniku tieši no firmas kataloga.


Kā notiek Swedbank investēšana


Pirmkārt, programmas lauksaimniekiem ir balstītas uz lauksaimniecības ekspertu konsultācijām. Katram Latvijas reģionam ir piešķirts savs konsultants, kas ne tikai novērtē lauksaimnieka iespējas, bet arī piedāvā variantus izejai no krīzes un uzņēmuma turpmākai attīstībai. Protams, bez tehnikas līzinga šajā gadījumā neiztikt, jo lauksaimniecības transporta kompleksi jau sen ir novecojuši un nav pietiekami efektīvi.


Kreditora lojalitāte balstīta uz ērtu aizņēmuma atmaksas sistēmu un plašu iespēju “placdarmu” lauksaimniekiem. Kompānija ir arī Eiropas programmas Cosme dalībniece, kas vērsta mazā un vidēja posma biznesa konkurētspējas veicināšanu. No visa Swedbank finanšu produktu sortimenta lauksaimniekiem ir paredzēti kredīti šādiem pirkumiem:

 

  1. Jaunai un jau lietotai tehnikai.
  2. Automašīnām.
  3. Zemei.
  4. Būvniecības materiāliem.
  5. Degvielai.
  6. Sēklām un dēstiem.
  7. Mēslojumiem, organiskajām minerālvielām.
  8. Apgrozāmajiem līdzekļiem.


Reizē ar šādiem kredītiem banka piedāvā līzinga programmas (industriālais un komerctransporta līzings), kurām pateicoties iespējams lēti un ērti izmantot visdažādāko tehniku.


Neatkarīgi no tā, ko jūs izvēlēsities: kredītu lauksaimniekam vai industriālo līzingu komerctehnikas un spectehnikas nomai, jums vienalga nāksies savākt palielu dokumentu paketei. Turpmāk šos dokumentus izskatīs eksperts un, pamatojoties uz jūsu uzņēmuma “jaudu”, investors informēs jūs par jūsu iespējām. Bet vēl pirms dokumentu iesniegšanas, piemēram, kredītam traktora iegādei, jūs varat noteikt savas aptuvenās iespējas, izmantojot kredītu kalkulatoru. Šīs ierīces galvenā funkcija: ikmēneša maksājuma aprēķināšana izvēlētajam kredītam vai līzingam lauksaimniekam.


1. Industriālā līzinga nosacījumi un nosacījumi komercautomašīnu līzingam:

 

  • Līzinga apmērs – no 6 tūkstošiem eiro.
  • Atmaksas periods – 0,5 – 7 gadi.
  • Ķīla – līzinga objekts.
  • Pirmā iemaksa – 20%, pēc COSME programmas – 9%.
  • Gada likme – no 2,2%.
  • Komisijas maksa: 1,5% no tehnikas cenas, bet ne mazāk kā 100 EUR + PVN. Ja līzinga pieteikumu un pārējos dokumentus jūs iesniegsiet ar internetbankas palīdzību, jums būs papildus aprēķināti 1% no tehnikas cenas, bet ne mazāk kā 100 EUR + PVN.


2. Mikrokredīta nosacījumi, kas spēj izpildīt dažādas funkcijas:

 

  • Aizņēmuma apmērs – 2-20 tūkstoši eiro.
  • Atmaksas periods – 1-5 gadi.
  • Garantijas: galvotājs. Galvotāja funkciju var uzņemties vai nu lauksaimniecības objekta īpašnieks vai tā pilnvarotā persona.
  • Pirmā iemaksa – nav.
  • Gada likme – no 10%.
  • Komisijas maksa: 1,5% no paša kredīta apmēra, bet ne mazāk kā 150 EUR. Ja, iesniedzot pieteikumu, esat izmantojis internetbankas funkcijas, jums būs papildus jāsamaksā 100 EUR.


Lauksaimniekiem, kas vēlas noformēt kredītu vai līzingu, nevajadzētu aizmirst par to, ka visi iegādājamie objekti ir obligāti jāapdrošina, neatkarīgi no tā, kuru programmu jūs esat nolēmis izmantot.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kredīts zemes iegādei

Kredīts zemes iegādei – ne tik bieži iespējams sastapt šādu banku programmu

Kredīts operācijai

Bankas regulāri atjauno savu mērķa finanšu produktu līniju

Kā saņemt naudu pirmajam biznesam

Daudzi potenciālie biznesmeņi tā arī nav varējuši kļūt par reāliem veiksmīgiem uzņēmējiem tikai tāpēc, ka nevarēja atrast pietiekamu naudas summu kapitāla ieguldījumiem sava biznesa veidošanai un attīstīšanai

Patēriņa kredīts vai kredītlīnija

Pastāv vairākas metodes, kā saņemt finansēšanu personīgām vajadzībām, bet visizplatītākās ir patēriņa kredīts un kredītlīnija