Kā ātri atdot parādu bez pārmaksas

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Turklāt aizņemties var kā mazu, tā arī vidēju naudas summu, turklāt kredīts ir viegli noformējams. Lai saņemtu šādu aizņēmumu, nākamajam aizņēmējam ir tikai jāatbilst dažām prasībām:

 

  1. Jābūt pilngadīgam.
  2. Jābūt oficiāli reģistrētam LR teritorijā un faktiski jādzīvo šajā adresē.
  3. Jābūt stabiliem ienākumiem, kaut arī nelieliem.
  4. Nedrīkst būt pārkāpumu iepriekšējo kredītu atmaksā.
  5. Jābūt telefona numuram un norēķinu kontam jebkurā bankā.


Ātrie kredīti palīdz tikt galā ar steidzamām naudas grūtībām, piemēram:

 

  • Steidzami jāapmaksā rēķins.
  • Nepietiek naudas līdz nākamajai algai.
  • Īsā termiņā jāatdod parāds.


Iemeslu ātrā kredīta noformēšanai var atrasties daudz. Turklāt šādi aizņēmumi ir pilnīgi legāli, un tos izsniedz reģistrētas kredītorganizācijas. Bet tieši ar šādiem kredītiem aizņēmējs bieži pārvērtē savas iespējas: jums šķiet, ka, saņemot nākamo darba algu, jūs uzreiz pilnībā atmaksāsiet visu kredītu, bet līdz tam laikam jums rodas izdevumi un vajadzības, tāpēc jums vairs neizdodas uzreiz atgriezt visu parādu. Daži vienkārši ignorē ātrā kredīta atmaksu, kas nākotnē noved pie ļoti negatīvām sekām.


Apzinīgiem aizņēmējiem šādās situācijās rodas jautājums: kā atgriezt kredītu, ja to nav izdevies pilnībā atmaksāt, vai kā iespējams samazināt kredīta procentus, tādējādi samazinot ikmēneša maksājumus?


Šajā rakstā mēs gribam atbildēt uz visizplatītākajiem jautājumiem, kas saistīti ar ātro kredītu atmaksu.


Kredīta atmaksas termiņa kavējumi


Šis risinājuma variants ir aizņēmējam visnelabvēlīgākais, jo, ja kreditors nav devis atļauju atlikt maksājumu un jūs pēc saviem ieskatiem kavējat atmaksu, tad rezultātā tas novedīs ne tikai pie kredīta parāda atmaksas, bet jums būs arī jāsamaksā visas uzrēķinātās soda naudas par kavētu kredīta atmaksas termiņu. Diemžēl visbiežāk lielākā daļa aizņēmēju, kas saskaras ar finanšu problēmām, rīkojas tieši tā. Un to viņi dara tikai tāpēc, ka nezina, ko darīt, lai izvairītos no lielu soda naudu aprēķināšanas. Jau kredīta piedāvājuma izskatīšanas brīdī katram topošajam aizņēmējam ir iespējams uzzināt, kāda summa viņam tiks aprēķināta par katru kredīta termiņa kavēšanas dienu. Šādu informāciju var viegli atrast katra populāra Latvijas kreditora kredītu kalkulatorā.


Lai to labāk izprastu, izskatīsim piemēru:

 

  1. Ātrā kredīta noformēšanas summa – 300 eiro.
  2. Kredīta atmaksas termiņš – 35 dienas.
  3. Maksājuma kavējums 20 dienas - 71,40 eiro.
  4. Procentu maksa par kredīta izmantošanu – 57 eiro.
  5. Kopējā summa apmaksai: 300 + 57 + 71, 40 = 428,40 eiro.


Vadoties no šādiem skaitļiem, var izdarīt secinājumu, ka soda nauda veido 23,8% no sākotnēji paņemtā kredīta summas. Dažādās situācijās šis procents var mainīties atkarībā no kredīta apmēra, apmaksas termiņa un kavējuma ilguma.


Pagarināt apmaksas termiņu


Ja jūs jau esat sapratis, ka atgriezt kredītu laikā jums neizdosies, jums vienmēr ir iespēja palūgt kreditoram atlikt maksājumu. Šis periods var būt 5, 7, 14 vai 30 dienas, un noformēt šādu pagarinājumu iespējams neskaitāmas reizes, bet ņemiet vērā: par katru atlikto maksājumu gada likme paaugstināsies, bet pati procedūra prasīs papildus maksu. Bet arī ar šādiem papildus izdevumiem termiņa atlikšana nereti mēdz būt attaisnota. Daudzi aizņēmēji termiņa beigās viegli atmaksā sakarājušos parādus. Šis variants darbojas tad, kad jūs skaidri zināt, ka drīz saņemsiet palielu naudas summu un uzreiz varēsiet norēķināties ar visiem parādiem.


Maksa par kredīta apmaksas termiņa pagarināšanu parasti ir 15-30% no kredīta kopējās summas. Tāpēc, ja nolēmāt noformēt kredītu 200 EUR apmērā, tad neparedzētas situācijas gadījumā, pagarinot apmaksas datumu, jums nāksies samaksāt 30-60 EUR par vienu procedūru.


Šai sakarā katrs kreditors nosaka savus kredīta maksājuma pagarināšanas nosacījumus. Lojālākie kreditori atļauj maksāt procentu par pagarinājuma datuma noformēšanu, vadoties no atlikušās parāda summas.


Par kredīta apmaksas datuma pagarināšanu svarīgi padomāt jau iepriekš, nevis tad, kad banka ir sākusi jums aprēķināt soda naudu par kavējumu. Ja šaubāties par saviem spēkiem, zvaniet savam kreditoram un painteresējieties, kādas sekas jūs var sagaidīt kavēta maksājuma rezultātā.


Ātro kredītu apvienošana


Ja esat paspējis noformēt jau vairākus ātros kredītus dažādās kredītorganizācijās un tagad nevarat tikt galā ar to atmaksu, labākais variants būs viena liela kredīta noformēšana, ar kura palīdzību varēsiet dzēst visus agrāk noformētos ātros kredītus. Neapšaubāmi, jauns kredīts prasīs papildus izdevumus, lai to saņemtu, dažreiz būs jāveic pirmā iemaksa, bet rezultātā apvienotais kredīts izmaksās jums lētāk, nekā ilgstoša vairāku ātro aizņēmumu apmaksa un neskaitāmie maksājumi par apmaksas datuma pagarināšanu.


Piemēram: aizņēmējs ir noformējis divus ātros kredītus ar SMS ziņojumu palīdzību. Pirmais kredīts tika noformēts par summu 100 EUR, otrs – par 300 EUR. Vēlāk aizņēmējs ir pasūtījis abu kredītu pagarināšanu uz 15 dienām.

 

  • Pirmajam kredītam procentu likme bija 10%, tāpēc reizē ar kopējo parāda summu aizņēmējam bija papildus jāmaksā 10 eiro. Rezultātā summa apmaksai – 110 eiro.
  • Otrajam kredītam procentu likme bija 12%, tāpēc aizņēmējam atmaksas termiņa beigās bija jāatgriež jau 336 eiro (300 + 36).


Reizē ar kredīta pamatizdevumiem par pirmā kredīta pagarināšanu aizņēmējam nācās samaksāt 30 eiro, par otrā kredīta pagarināšanu – 50 eiro, tāpēc abu kredītu kopējā cena paaugstinājās līdz140 eiro un 386 eiro attiecīgi.


Tieši šādos gadījumos vislietderīgāk ir noformēt apvienoto kredītu, bet tā summai ir jābūt vienādai tikai ar kredītu kopējo vērtību, ņemot vērā procentu likmi, nevis pārmaksu par atmaksas datuma pagarināšanu.


Saskaņot ar kreditoru iespēju restrukturizēt kredīta parādu


Jebkura kredītiestāde, parasti, nāk pretī saviem aizņēmējiem un grūtos brīžos ļauj klientiem cerēt uz kompromisa risinājuma pieņemšanu. Tāpēc pirms nolemsiet noformēt obligātā maksājuma datuma pagarināšanu vai pieļausiet apmaksas termiņa kavējumu, satiecieties ar sava kreditora pārstāvi un izskaidrojiet visu situāciju.


Parasti, kad kreditors pats ievēro, ka aizņēmējam ir grūtības atmaksāt kredītu, viņš sāk tam zvanīt un interesēties, kāda ir situācija ar kredīta apmaksu. Un šajā etapā katra banka sev izvēlas individuālu taktiku turpmākai rīcībai:

 

  1. Zvana un draud, ka iekļaus aizņēmēju vienotajā parādnieku reģistrā un vērsīsies tiesā parāda piedziņai.
  2. Zvana un piedāvā satikties, lai apspriestu iespēju atmaksāt kredītu pa daļām. Lai jūsu kreditors jums piedāvātu šādu scenāriju, jums vismaz 1-2 reizes ir jāsamaksā kredīta atmaksas datuma pagarināšana, kā arī jāpaskaidro bankai iemesli, kāpēc tieši šobrīd vairs netiekat galā ar parāda atmaksu.
  3. Nevajag aizmirst, ka nevis kreditoram ir pienākums meklēt risinājumu izejai no jūsu situācijas, bet jums ir jāpiedāvā risinājuma veidi pilnvērtīgai kredīta atmaksai.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

LatKredits patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts – viens no populāriem naudas aizņemšanās veidiem

Tīra kredītvēsture

Nav noslēpums, ka katram no mums ir tiesības kļūdīties, bet ir tādas kļūdas, kas mums izmaksās ļoti dārgi, un izlabot tās ir gandrīz neiespējami

Kredīts ar zemām procentu likmēm

Kredītprogrammu izdevīgumu, pirmkārt, nosaka procentu likmes apmērs. Jo zemāks šis rādītājs, jo izdevīgāks kredīts

Apple produkti uz nomaksu

Apple – pasaulē slavens amerikāņu elektronikas un datortehnikas zīmols, kam popularitātes ziņā pasaulē diez vai atradīsies līdzīgi ražotāji