Izdevīga naudas aizņemšanās

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Bet reizē ar šo nosacījumu aizņēmējam ir jāpievērš uzmanība arī citām kredīta īpašībām, kuras bieži dēvē par “slēptajiem maksājumiem”. Tieši to dēļ kredīti, kas pirmajā brīdī šķiet izdevīgi, vēlāk var izmaksāt dārgāk par pārējiem. Lai iegūtu reālo gaidāmā aizņēmuma atmaksas ainu, daudzi kreditori savā lapā izvieto iebūvētu online kalkulatoru. Šajā ierīcē nākamais aizņēmējs ievada savus parametrus (nepieciešamo naudas summu un atmaksas periodu) un iegūst rezultātu ikmēneša maksājuma veidā. Protams, iegūtie skaitļi ir aptuveni un precīzu maksājuma apmēru varēs saņemt tikai, personīgi vēršoties bankā, bet, pateicoties šādai informācijai, potenicālajiem aizņēmējiem ir samērā viegli salīdzināt vienu kreditēšanas programmu ar citu u.t.t.


Bez online kalkulatoriem, kurus var atrast ikviena kreditora oficiālajā tīmekļa vietnē, internetā var apmeklēt arī finanšu portālus, kas ļauj analizēt visas esošās kredītprogrammas vienas tabulas ietvaros. Šādā veidā ir daudz vieglāk salīdzināt kredītu nosacījumus, nekā pāriet no vienas bankas lapas uz citas bankas lapu. Tāpat šajos portālos ir iespēja salīdzināt vienu programmu ar otru vai trešo un reāli noteikt, kāds kredīts būs izdevīgāks.


Kredīta saņemšana šādos portālos notiek daudz vieglāk un ātrāk. Ja jums steidzami nepieciešama konkrēta naudas summa, pirmkārt, jūs piemeklējat visoptimālāko programmu no piedāvātajām, aizpildāt pieteikumu un nosūtat izskatīšanai. Bet ne vienmēr potenciālajiem aizņēmējiem kreditori atbild apstiprinoši. Šajā gadījumā kredītu piedāvājumu portāls turpina izsūtīt jūsu datus citām bankām un rezultātā lietotājs saņem vairākus kredīta apstiprinājumus, no kuriem izvēlas visizdevīgāko.


Šāda aizņēmumu saņemšanas metode paaugstina klienta izredzes līdz maksimālajai atzīmei. Bet nākamais aizņēmējs nedrīkst aizmirst par to, ka kredīts ir jānoformē atbildīgi, iepriekš izdomājot ar kādām metodēm parāds tiks dzēsts.


Kur iespējams saņemt kredītu ar zemu procentu likmi?


Ņemot vērā plašo dažādo kredītu piedāvājumu klāstu, jo Latvijā pastāv ne tikai bankas, bet arī citas finanšu iestādes, kas piedāvā iespēju noformēt aizņēmumu, parastais patērētājs var apmaldīties kreditēšanas nosacījumos, prasībās un citās niansēs. Nereti aizņēmēji uzticas skaistiem reklāmas sloganiem un rezultātā saņem pārāk dārgus un neizdevīgus aizņēmumus. Velkot paralēles starp izdevīgu un neizdevīgu kredītu noformēšanu, lai saņemtu lētu aizņēmumu, banka izvirza samērā bargas prasības, kuras izpildīt var tikai nedaudzi. Kredīti, kas ir pieejami gandrīz ikvienam, izmaksā ļoti dārgi, tāpēc tos ir jēga ņemt tikai uz īsu atmaksas periodu, kā, piemēram, tiek noformēti ātrie kredīti. Tas ir saistīts ar to, ka banka gandrīz nemaz neriskē, izsniedzot kredītu aizņēmējiem ar pienācīgu ienākumu līmeni un ideālu kredītvēsturi. Un otrādi: ja aizņēmējs bankai izraisa lielas šaubas, tad kreditors izsniegs naudu, bet ar lieliem procentiem, jo viņam būs jāatpērk savi riski.


Izdevīgs kredīts – tas ir aizņēmums bez likmes


Kāpēc mēs, spriežot par aizņēmumu izdevīgumu, ņemam vērā gada likmes līmeni? Vai tad nevar noformēt kredītu, par kuru aizņēmējam nemaz nebūtu jāpārmaksā? Var. Šāda nebijusi lojalitāte parādījusies pavisam nesen. Lielās konkurences apstākļos kreditori atļauj saviem aizņēmējiem noformēt pirmo aizņēmumu savā organizācijā bez jebkādām pārmaksām. Bet šī funkcija ir pieejama tikai, noformējot pirmo kredītu, kaut arī tā dod iespēju neslikti ieekonomēt. Izmantojot šādu iespēju un, ņemot vērā to, ka Latvijā šādu programmu piedāvā daudzi kreditori, jūs varat vērsties pēc aizņēmuma katru reizi jaunā organizācijā, saņemot vajadzīgo naudas summu, nepārmaksājot.


Un tā, mēs noskaidrojām, ka, pirmkārt, izdevīgs kredīts būs aizņēmums, kas neuzliek jums pienākumu maksāt procentu likmi. Kad jūs izmantojat šo katra esošā kreditora piedāvājumu, nākas pāriet pie procentu likmju salīdzināšanas un atrast visminimālākās. Pievērsiet uzmanību, ka daži kreditori, apmaksājot savu patēriņa kredītu nosacījumus, norāda mēneša, nevis gada likmes apmēru, tādā veidā jūs maldinot. Tāpēc pirms kredītlīguma parakstīšanas jums ir jāiepazīstas ar aizņēmuma atmaksas grafiku, lai uzskatāmi redzētu, cik būs jāpārmaksā.


Ja procentu likme – tas ir pirmais rādītājs, kas rāda aizņēmuma izdevīgumu, tad līgumsods par kavējumu ir ikviena kredīta papildus pazīme, kas spēj pilnvērtīgi aprakstīt tā pievilcīgumu. Un kaut arī, noformējot patēriņa kredītu, mēs nekad nedomājam, ka varam saskarties ar finansiālām grūtībām, kas novedīs pie neatmaksāta aizņēmuma, tas var notikt ar ikvienu no mums. Lai šādā situācijā banka nesāktu mums izvirzīt pretenzijas vai aprēķināt soda naudas, ieteicams jau laicīgi izveidot finanšu spilvenu, kas spēj nodrošināt jūsu maksātspēju vairāku mēnešu garumā. Citiem vārdiem sakot, vēl pirms aizņēmuma noformēšanas jums ir jāuzkrāj naudas summa, kas līdzvērtīga vairākiem ikmēneša kredīta maksājumiem. Darba pazaudēšanas gadījumā vai citā smagā situācijā jums būs laika un naudas rezerve, lai paspētu stabilizēt savu stāvokli.


Kredīts bez pārmaksas – maksimāli izdevīgs risinājums vai tomēr nē?


Pat, ja varēsiet sameklēt kredītu ar zemu procentu likmi vai bezprocentu aizņēmumu, tas vēl neliecinās par to, ka šāda programma būs visizdevīgākā. Neapšaubāmi, no finansiālās puses tas ir ļoti izdevīgi, bet regulāra šādu aizņēmumu izmantošana novedīs jūs pie kredītatkarības: nemaksājot likmi par naudas izmantošanu, jūs sākat domāt, ka tā ir jūsu nauda un ar tās atgriešanu nav jāsteidzas. Zinātnieki jau ir konstatējuši, ka eksistē pierašana pie kredītiem. Viņi apgalvo, ka cilvēki, kas kaut reizi ir vērsušies pēc palīdzības pie aizņēmumiem, noteikti nāks uz banku, lai atkārtoti noformētu kredītu. Saprotams, saņemt nepieciešamo summu stundas laikā – tas piesaista un maldina, ka šāds līdzekļu apmērs var būt pieejams tik ātri un vienkārši. Nereti, lai saņemtu vēlamo naudas summu aizņēmuma veidā, mums ir tikai pāris reizes jānoklikšķina pele vai jānosūta SMS ziņa.


Un jāatzīst, ka atteikties no šādas finansiālās palīdzības ir samērā grūti. Kaut arī mēs visi saprotam, ka pareizāk būtu nevis aizņemties, bet nopelnīt un no savas naudas atlikt, uzkrājot nepieciešamo naudas summu. Ja katrs no mums iemācītos pareizi plānot savu budžetu, ekonomēt, censties vairāk nopelnīt un kādu daļu atlikt, mums nenāktos meklēt izdevīgus kredītus, salīdzināt to procentu likmes, interesēties par līgumsodiem u.t.t. Un tas būtu vispareizākais risinājums ceļā uz mērķa sasniegšanu.


Kredīts ar zemu procentu likmi – kreditoru triks?


Kredītu ar nepamatoti zemu procentu likmi vai tās pilnīgu neesamību var nosaukt par viltību vai triku. Starp citu, kontrolējošās institūcijas jau ir iejaukušās mikrofinanšu organizāciju darbībā un noteikušas pieļaujamo procentu likmju slieksni. Parasti šādi aizdomīgi un nekaunīgi lēti kredīti ir paredzēti cilvēkiem, kas visu laiku cenšas atrast lētākus vai bezmaksas produktus. Bet tie neņem vērā šīs medaļas otru pusi – pietiek savlaicīgi nenomaksāt kredītu, kad jūs tiksiet aplikts ar soda naudām, līgumsodiem un citām finansiālām sankcijām. Vai arī jūs piespiedīs apmaksāt pakalpojumu ar nosaukumu “atmaksas termiņa pagarināšana”.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Auto līzings online

Auto iegāde vairs nav sarežģīta pat gadījumos, kad tā iegādei jums nav pietiekami daudz naudas auto kredīta pirmajai iemaksai

LatKredits patēriņa kredīts

Patēriņa kredīts – viens no populāriem naudas aizņemšanās veidiem

Kad nepieciešams kredīts

Neapšaubāmi, mums visiem patīk savlaicīgi plānot savus izdevumus, bet diemžēl tas ne vienmēr ir iespējams

5 veidi kā atdot kredītu

Ātrie kredīti daudziem Latvijas iedzīvotājiem kļuvuši par īstu glābiņu grūtā finansiālā brīdī