Kā atvērt savu biznesu?

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Bet lai tas patiešām būtu interesants un intriģējošs, jums ir jāzina daudzas nianses, kas palīdzēs veikt vajadzīgās darbības jūsu biznesa veidošanas sākumposmā un turpmāk strādāt ar peļņu. Jāatzīst, ka šāds ceļojums nav visiem pa spēkam, īpaši, ja runa iet par jauniem uzņēmējiem. Tie biežāk par citiem nenonāk līdz “galamērķim”.


Ja biznesā esat absolūts iesācējs, tad vēl pirms uzņēmējdarbības uzsākšanas jums ir jāiepazīstas ar instrukcijām savam uzņēmējdarbības veidam, kā arī pieredzējušu biznesmeņu pārskatiem. Stingri ievērojot “guru” rekomendācijas savā biznesā, jums ir jāaprēķina katrs punkts un jānovērtē tā racionalitāte, piemērojot savu situāciju.


Ļoti bieži gadās, ka, atverot savu biznesu, nākamais uzņēmējs noformē kredītus. Un iesākumā bizness patiešām veiksmīgi attīstās, bet, beidzoties bankas naudai, panākumi pakāpeniski pāriet neveiksmēs, kas beidzas ar zaudējumiem un neatmaksātām kredītsaistībām.


Jūsu smadzenes – tas ir labākais biznesa sākums


Jebkuram biznesam ir jāsākas ar interesantu ideju. Tāpēc jau pašā sākumā izdomājiet savu darbības veidu, kurā jūs sevi “redzat”, un kas jūs patiešām varētu pacelt panākumu virsotnē. Protams, pakalpojumu un preču tirgus ir samērā plašs, bet pacentieties izvēlēties sev tuvāko biznesa virzienu. Iespējams, jūs agrāk esat strādājis tādā vidē vai esat daudz lasījis par to. Bet, lai pārbaudītu sevi vēl vienu reizi, jums nāksies sastādīt aptuvenu biznesa plānu katrai izvēlētajai darbības jomai (sākumā tās būs vairākas). Pēc tam atsijājiet biznesa idejas, kamēr atradīsiet visizdevīgāko un visrentablāko biznesa plānu. Tādā veidā jums ir jāpaliek ne vairāk kā 1-2 idejām.


Nākamais etaps – tirgus izpēte izvēlētajās nozarēs. Painteresējieties, kā tieši strādā uzņēmēji šādā biznesā: kādus pakalpojumus sniedz vai kādu produkciju ražo.


Ja jūsu biznesa ideja ir pilnīgi jauna, un šāda biznesa jūsu tirgū (vismaz, jūsu pilsētā) pagaidām nav, tad esiet pārliecināts, ka esat uz pareizā ceļa. Atbalstiet savu ideju, pārrēķinot biznesa plānu, un ķerieties pie tās īstenošanas.


Biznesa plāns


Un tā, pārejam pie otrā etapa – matemātiskā. Izstrādājam aptuvenu un īsu biznesa plānu ar precīzi strukturētiem jautājumiem un tādām pašām lakoniskām atbildēm. No kādiem cipariem, aprēķiniem ir jāsastāv biznesa plānam:

 

  1. Biznesa mērķis (darbības veids).
  2. Kā tieši jūs grasāties pārdot vai kādus pakalpojumus sniegt.
  3. Kā jūs gaidāt ienākumus (mēnesī, gadā).
  4. Cik liela naudas summa jums ir paredzēta sākotnējai investēšanai biznesā.


Pat aptuvens biznesa plāns jums palīdzēs pārvarēt finanšu grūtības nākotnē, bet vēlāk laicīgi rīkoties, lai izvairītos no nerentablas uzņēmējdarbības.


Savu finansiālo iespēju novērtēšana


Jebkurai biznesa uzsākšanai ir sava cena – startam nepieciešamā naudas summa. Pirms realizēt biznesa projektu, aprēķiniet savus brīvos līdzekļus, kurus esat gatavs ieguldīt biznesā. Tāpat jums ir jāaprēķina, cik daudz laika jums būs nepieciešams, lai ieguldījumi atmaksātos. Ja šis periods būs pārāk ilgs, tad pastāv liela iespēja, ka jūs nenonāksiet pie datuma, kad pilnībā atmaksāsies visi biznesa izdevumi.


Ja naudas biznesa uzsākšanai nepietiek, jums ir jāaizdomājas, kur jūs to ņemsiet: noformēsiet kredītu bankā vai aizņemsieties no tuviniekiem. Jebkurā gadījumā biznesa starta cena – tas ir tikai izdevumu sākums, jo jums būs jāiegādājas nepieciešamais transports un katru mēnesi jāmaksā darba alga, ja jums būs algoti darbinieki.


Jūsu uzņēmuma statuss


Pirms biznesa uzsākšanas jums ir jāizdomā, kādai tiesiskai formai piederēs jūsu kompānija. Atkarībā no tā jums ir jāizvēlas arī nodokļu sistēma. Vispirms jūs varat izvēlēties visvienkāršāko biznesa organizēšanas formu un kļūt par individuālu uzņēmēju. Ja plānojat izveidot lielu kompāniju, jums nāksies kļūt par juridisko personu, kas var būt:

 

  1. Akciju sabiedrība
  2. Sabiedrība ar ierobežotu atbildību

 

Izvēlamies biznesa vadīšanas tehnoloģiju


Neatkarīgi no tā, ar ko jūs nodarbosities, vispirms jums būs nepieciešams sākuma aprīkojums. Un pat ja jūsu bizness nebūs saistīts ar ražošanu, tad tehnika uzņēmējdarbībai jums būs nepieciešama jebkurā gadījumā. Ar šo tehniku ir jāsaprot: datori, speciāla grāmatvedības programmatūra, drošības sistēmas datu uzglabāšanai un arhivēšanai. Šī nodrošinājuma galvenā priekšrocība – jūs darbs tiks nepārtraukti kontrolēts, bet jūs varēsiet racionāli izmantot statistikas datus.


Komandas veidošana


Ja ar biznesu gribat nodarboties nevis vienatnē, bet kopā ar savu komandu, tad tā vispirms ir jāsavāc. Jums – īpašniekam un biznesa vadītājam nāksies gan atlasīt labus darbiniekus, gan vēlāk atbildēt par viņiem.


Lai sakomplektētu patiešām labu darbinieku štatu, jums ir jārada viņiem maksimāli labvēlīgi nosacījumi. Ja jūs savlaicīgi parūpēsieties par saviem darbiniekiem, tad viņi, savukārt, noteikti parūpēsies par jūsu klientiem!

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Laifhaki autovadītājiem ziemas laikā

Ziemu diez vai var nosaukt par “veiksmīgu” laiku braukšanai ar automašīnu

Kā pareizi izvēlēties aizņēmumu

Ja esat saskāries ar finansiālu problēmu un redzat, ka to palīdzēs atrisināt tikai kredīta noformēšana, tad labāk izvēlēties bankas programmu, kas būs ideāli piemērota jūsu konkrētā mērķa apmierināšanai

Kredīts ar pirmo iemaksu

Lai noformētu pietiekami lielu naudas summu kredītā, piemēram, remonts, steidzami jānopērk mājoklis vai mašīna, jums ir jāizpilda viens ļoti svarīgs šādu aizdevumu nosacījums – pirmā iemaksa

Atgriezeniskais līzings

Līzings – tas ir viens no finanšu pakalpojumiem, kas samērā viegli, ātri un harmoniski iekļāvies parasto iedzīvotāju un lielu uzņēmumu dzīvē