Kreatīvas idejas, kā atrast naudu pirmajai iemaksai

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Naudas ekvivalentā šis maksājums veido aptuveni 3-10% no tā objekta cenas, kuru esat nolēmis iegādāties kredītā. Šajā gadījumā aizņēmējs skaidru naudu nesaņems, jo banka pārskaitīs visu kredīta summu uz jūsu norēķinu kontu, bet līdzekļi no tā uzreiz tiks pārskaitīti pārdevējam. Tādējādi sanāks, ka objekts ir iegādāts, bet aizņēmējam nāksies plānveidīgi norēķināties ar banku saskaņā ar līguma nosacījumiem un atmaksas grafiku.


Tomēr jūs nevarēsiet noformēt lielu kredītu, pat ar pirmo iemaksu, ja jums nebūs oficiāli ienākumi pietiekamā apmērā. Ko darīt tiem, kas grib izdarīt lielu pirkumu, kam ir finansiālā bāze, bet nav iespējams oficiāli pierādīt savus ienākumus? Ja esat nonācis šādā situācijā, risinājums ir atrasts! Šajā rakstā mēs apskatīsim vairākus variantus, kā noformēt lielu kredītu un atrast naudu pirmajai iemaksai.


Aizņemties no tuviniekiem


Pirmkārt, mums ir jāmeklē nauda pirmajai iemaksai savu draugu, radinieku vai tuvinieku vidū. Iespējams, aizņemties nāksies ne no viena cilvēka, bet pat no vairākiem. Jebkurā gadījumā, aizņemoties, ir jāvienojas par to, ka nauda tiks atgriezta, tiklīdz stabilizēsies jūsu finansiālā situācija, bez noteiktiem laika ierobežojumiem.


Aizņemties konkrētu summu no saviem tuviniekiem jūs varat skaidrā naudā, lai pēc tam to uzliktu uz sava konta, un banka to iekasētu kā pirmo iemaksu. Jūs varat arī lūgt saviem tuviniekiem pārskaitīt naudu uz jūsu norēķinu kontu. Kad visa summa tiks savākta, jums būs līdzekļi nepieciešamajam maksājumam. Izmantojot bezskaidras naudas pārskaitīšanu uz jūsu karti, jūs zināsiet, no kā un cik lielu naudas summu esat aizņēmies, tāpēc atdot varēsiet bez pārpratumiem.


Pirmā iemaksa no depozīta konta līdzekļiem


Parasti bankas pirmo iemaksu grib saņemt skaidrā naudā. Bet mēdz būt arī tādas situācijas, kad banka piekāpjas savam klientam, turklāt tas gūst vēl lielāku peļņu, nekā tika gaidīts pēc programmas standarta nosacījumiem. Piemēram, jums šajā bankā ir liela naudas summa, kas noguldīta depozīta kontā. Un kaut arī noformējamais kredīts neprasa nodrošinājumu, šis depozīts var kļūt par garantiju bankai. Neparedzētu apstākļu gadījumā bankai ir tiesības par šiem uzkrājumiem atgriezt zināmu jums piešķirtā kredīta daļu. Tieši šī summa veiks pirmās iemaksas funkciju, iestājoties nepārvaramas varas apstākļiem.


Noformējot kredītu un izmantojot depozīta kontu kā garantiju bankai, jums tiks piešķirta pilna naudas summa nepieciešamā objekta iegādei. Bet banka noteikti izvirzīs jums daudz stingrākas prasības. Tā var minimāli paaugstināt jūsu ienākumu latiņu, detalizēti izpētīt jūsu kredītvēsturi un maksimāli samazināt riskus.


Kaut ko pārdot


Piedāvāt bankai ķīlu liela objekta, piemēram, automašīnas veidā ir daudz sarežģītāk, nekā veikt pirmo iemaksu. Kāpēc? Pirmkārt, banka ilgi novērtēs šo objektu, noteiks tā cenu un likviditāti, kā rezultātā varat saņemt negatīvu atbildi uz savu pieteikumu. Daudz ātrāk un izdevīgāk ir pašiem pārdot kaut ko lielu, piemēram, otru automašīnu, kuru jūs neizmantojat. Bet no pārdošanas saņemto naudu izmantot kā pirmo iemaksu.


Saņemt mantojumu vai spēlēt azartspēli


Gan viens, gan otrs ir samērā riskanta lieta. Neviens nevar garantēt jums pozitīvu iznākumu, bet abos gadījumos jums nāksies iztērēt zināmu naudas summu: noformējot mantojumu – juridiskajiem jautājumiem, azartspēlēm – uz likmēm.


Un tomēr, ja jums tā paveicies un jūs esat mantojis lielu naudas summu vai dārgu mantu, tad arī šie ienākumi ir dokumentāli jāpierāda un jānoformē saskaņā ar spēkā esošo likumdošanu. Tāpat dokumentāli jāpierāda arī liels laimests.


Bankai, kas piešķir jums kredītu un gaida no jums pirmo iemaksu, ir jābūt pārliecinātai, ka jūsu nauda ir likumīga un tīra. Jebkurai lielai naudas atlīdzībai vai laimestam ir jābūt oficiālam apstiprinājumam, ka tas ir saņemts likumīgā veidā un pieder tieši jums. Tāpat šāda naudas saņemšanas apliecināšana palīdzēs bankai saprast, vai jūs esat samaksājis peļņas nodokli.


Neatkarīgi no tā, kā jūs varējāt atrast naudu pirmajai iemaksai, šis maksājums ir pierādījums tam, ka kredīts aizņēmējam ir izdevīgs, jo:

 

  1. Pirmā iemaksa samazina procentu likmi par 1-2%.
  2. Pirmā iemaksa atbrīvo jūs no ķīlas.
  3. Pirmā iemaksa samazina kredīta pamatsummu un ieekonomē jūsu naudu uz gada likmes rēķina.


Tāpēc pirmā iemaksa – tas ir izdevīgi. Jo lielāka tā būs, jo lētāks būs kredīts. Tāpēc aizņēmēja galvenais uzdevums ir atrast pēc iespējas vairāk naudu kredīta noformēšanas brīdī un veikt lielu pirmo iemaksu, lai samazinātu visus turpmākās aizdevuma izmaksas.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kā nopirkt auto Latvijā

Ikviens no mums kaut reizi dzīvē ir dzirdējis kādu biedējošu stāstu par lietota auto iegādes tēmu

Kā uzsākt savu biznesu

Jauna biznesa sākumu var salīdzināt ar tālu un aizraujošu ceļojumu

Kā pareizi izvēlēties aizņēmumu

Ja esat saskāries ar finansiālu problēmu un redzat, ka to palīdzēs atrisināt tikai kredīta noformēšana, tad labāk izvēlēties bankas programmu, kas būs ideāli piemērota jūsu konkrētā mērķa apmierināšanai

Atgriezeniskais līzings

Līzings – tas ir viens no finanšu pakalpojumiem, kas samērā viegli, ātri un harmoniski iekļāvies parasto iedzīvotāju un lielu uzņēmumu dzīvē