Kādu aizņēmumu izvēlēties, lai iegādātos automašīnu?

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Ja jau sen plānojat iegādāties savu personīgo automašīnu, bet apstākļi, kā par spīti, nostājas pret jums, noformējiet auto kredītu ar mērķa kreditēšanas palīdzību. Pieprasījums pēc automašīnu iegādes ir tikpat augsts kā pēc nekustamā īpašuma, tāpēc bankas nevarēja neizmantot tādu iespēju un izstrādāja dažādu programmu klāstu, kas palīdz iegādāties auto kredītā pat ģimenei ar nelieliem ienākumiem.

 

 

Kāpēc auto kredīts pēc piedāvātās programmas ir izdevīgāks par aizņēmumu skaidrā naudā

Auto uz kredīta ir darījums starp banku un mašīnas pārdevēju, tas ir, faktiski bez nākamā īpašnieka līdzdalības. Aizņēmējs ir nepieciešams tikai tāpēc, lai norādītu kreditoram uz iepatikušos modeli un pēc tam sēstos pie tā stūres. Runājot par tiešajām auto kredīta priekšrocībām, var minēt galvenās:

 

  1. auto kredīta procentu likmes vienmēr ir par 2-3 procentiem zemākas nekā aizņēmumiem, kas tiek izsniegti skaidrā naudā (patēriņa u.t.t.);
  2. aizņēmējam nav nepieciešams meklēt ķīlas īpašumu vai galvotājus, jo kredītā ņemtais auto jau ir pats ķīlas īpašums;
  3. visas klapatas ar auto kredīta noformēšanu un auto pārrakstīšanu uzņemas banka, vēlāk šie izdevumi tiks ietverti kredīta summā;
  4. noformējot darījumu, jūs varat veikt samērā lielu pirmo iemaksu un noformēt minimālo atmaksas termiņu, tad procentu likme būs simboliska;
  5. pateicoties bezskaidras naudas darījumiem, jūs nepārmaksājat par naudas noņemšanu, jums nebūs arī citu kases izdevumu;
  6. tā kā aizņēmējam nav darīšana ar skaidru naudu, tad vienlaicīgi atkrīt arī problēma, kur glabāt lielu naudas summu, nav nepieciešams izmantot arī plastikāta kartes ar palielinātu izņemšanas limitu.

 

Uz auto iegādes “plusiem” var attiecināt arī to, ka banka neprasīs, cik liela naudas summa jums ir nepieciešama un kam jūs to plānojat iztērēt. Un pat ja minimālais mēneša maksājums būs mazliet lielāks par to, ko varat atļaujies ar saviem ienākumiem, jūs tomēr saņemsiet apstiprinošu atbildi uz savu pieteikumu. Noformējot kredītu auto iegādei, bankas jūtas daudz mierīgāk, nekā izsniedzot aizņēmumu skaidrā naudā, tās bieži saviem klientiem piedod atmaksas termiņa kavējumus un citas novirzes no noteiktā atmaksas grafika.

 

Lielākā daļa populāro automašīnu zīmolu piedāvā speciālas programmas jauno modeļu iegādei, precīzāk sakot, dod iespēju mainīt veco auto pret jaunu ar piemaksu ar kredīta palīdzību. Protams, bez liela finanšu partnera līdzdalības šeit neiztikt. Bet šādi piedāvājumi ir īpaši izdevīgi visām trim pusēm, tāpēc tiem ir paaugstināts pieprasījums automašīnu un finanšu pakalpojumu tirgū.

 

Kādus riskus slēpj auto kredīti

Ja esat sapratis, kur slēpjas atšķirība starp patēriņa aizņēmumu un auto kredītu, nedrīkst aizmirst, ka visu kredīta atmaksas laiku mašīna atradīsies ķīlas apgrūtinājumā, bet tas nozīmē, ka jūs ar to varēsiet tikai braukt. Jebkurš juridiskais manevrs būs aizliegts, lai kaut ko izdarītu, jums būs nepieciešama kreditora atļauja.

 

Ja aizņēmējam ir finansiālās problēmas, kreditori bieži piekāpjas un pauž savu lojalitāti, bet gadījumā, ja klientam ir nepārtraukti un lieli atmaksas termiņa kavējumi, klients riskē palikt bez mašīnas, turklāt konfiskācija vairākumā gadījumos notiek vēl pirms tiesas sprieduma pasludināšanas. Varas institūcija vēlāk tikai pierāda bankas darbību tiesiskumu. Protams, šādi gadījumi ir retums, un tad aizņēmējam ir jāignorē banka un visiem spēkiem jāizvairās no pārkreditēšanas un citiem kreditora piedāvājumiem kā atrisināt šo situāciju. Vēl viens trūkums auto iegādei kredītā, ja tiek izmantota ražotāja speciālā programma, ir tas, ka jums būs grūti nopirkt tieši to modeli, kas jums ir nepieciešams, jo akcijās parasti piedalās modeļi, kas nav attaisnojuši savu projektētāju cerības.

 

Arī minimālā procentu likme ir jāaplūko no dažādiem rakursiem, jo, lai iegādātos auto kredītā, obligāti būs jāiegādājas arī automašīnas apdrošināšana, kas kredīta gada izmaksām pievienos vēl aptuveni 10%. Jums neizdosies atteikties no apdrošināšanas polises, turklāt jums būs jāpiekrīt arī visiem kreditora piedāvātā apdrošinātāja nosacījumiem. Bankas īpaši stingri seko līdzi tam, lai aizņēmējiem būtu apdrošināšanas polises, jo tās baidās pat no mazākajiem zaudējumiem. Ņemot kredītu auto iegādei, apdrošināšanas polise tiek noformēta katru gadu, lai nebūtu ne mazākās iespējas daļēji un pilnībā pazaudēt ķīlas īpašumu. Protams, jums ir tiesības atteikties no liekiem izdevumiem un vienkārši nepirkt apdrošināšanu, bet šajā gadījumā banka var rīkoties šādi:

 

1. konfiscēt auto;

2. palielināt gada likmi, lai samazinātu naudas neatgriešanas riskus.

 

Kā piemeklēt optimālo auto kredītu?

Pat, ja esat pieņēmis lēmumu, ka auto kredīts jums būs daudz izdevīgāks  kā vienkāršs patēriņa kredīts, nevajag aizmirst – atmaksas grafiks ir paredzēts abos gadījumos. Tā neizpildes gadījumā jūs vienkārši varat palikt bez automašīnas: bankai ir pilnas tiesības konfiscēt ķīlas īpašumu aizņēmēja saistību neizpildes dēļ.

 

Tāpat auto kredīts būs izdevīgs tiem, kas jau sākotnēji ir plānojuši noformēt pilnu apdrošināšanas paketi un kurus nebauda papildus finansiālā slodze. Pērkot auto kredītā, daži dod priekšroku arī parastajiem patēriņa kredītiem, tāpēc tieši šis variants viņiem ir visizdevīgākais. Kādos gadījumos vērts izmantot tieši šo kreditēšanas veidu:

 

  • ja esat nolēmis iegādāties ne tikai mašīnu, bet arī citas preces;
  • ja aizņēmējam ir ideāla kredītvēsture un viņš vienkārši var noformēt patēriņa kredītu ar samērā izdevīgiem nosacījumiem (izdevīgākiem nekā auto kredīts);
  • ja auto iegādei jums nepietiek vien neliela daļa naudas.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Studiju kredīts

Visi ir pieraduši, ka kredīts – tas ir finanšu pakalpojums, kas izstrādāts, lai apmierinātu konkrētu cilvēka fizisko vajadzību.

Nauda pret dzīvokļa ķīlu

Kā izpildīt savas kredītsaistības 

Kredītu parādnieki

Lai kā mūs neraksturotu banka, agrāk vai vēlāk ikvienam no mums pienāk akūts naudas trūkuma brīdis, kad vienīgais sakrājošos problēmu risinājums ir vēršanās bankā ar mērķi saņemt jaunu kredītu.

Kredītu salīdzināšana online

Visbiežāk tiek salīdzināti mērķa aizņēmumi