Kredīti pret nekustamā īpašuma ķīlu

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Finanšu palīdzības piedāvājumus var redzēt jebkur: uz māju sienām, sabiedriskajā transportā, internetā u.t.t. Šķiet, ka tieši šie pakalpojumi vienkārši pārpildījuši informācijas telpu. Bet kāpēc ikvienā sludinājumā tiek norādīts tikai telefona numurs un nav sniegta nekāda informācija par nosacījumiem un prasībām aizņēmējam? Saprotams, ka prestiža un reitinga banka nelīmēs uz “sētām” šādus piedāvājumus. Tāpēc skaidrs, ka piedāvātie pakalpojumi nāk no ne pārāk likumīgām iestādēm vai organizācijām ar netīru reputāciju.

 

Kredīti

Visi šie vilinošie piedāvājumi gandrīz nekad nav izdevīgi. Bieži vien to mērķis ir naudas izsniegšana pret dzīvokļa ķīlu, lai vēlāk atsavinātu ķīlas objektu. Kā un kāpēc tas notiek:

 

  • Šie sludinājumi ir paredzēti lielākoties sociāli neaizsargātajai iedzīvotāju daļai (mazturīgie, narkomāni un alkoholiķi). Protams, šīs klientu “auditorijas” nekad neatteiksies no naudas pat pret dzīvokļa ķīlu. Turklāt naudas saņemšana notiks ātri un bez piņķerīgā dokumentu vākšanas procesa.
  • Šāda aizņēmēju kategorija, kas aizņemas naudu pret dzīvokļa ķīlu, gandrīz vienmēr neuztver pasauli reāli un nevar novērtēt situāciju, reālos riskus.
  • Lombardi, privātie investori un citas fiziskās personas jau pašā sākumā nosprauž sev uzdevumu atņemt nekustamo īpašumu, tāpēc kredīta nosacījumus reti kad iespējams izpildīt.
  • Procentu likmi naudai pret dzīvokļa ķīlu parasti norāda nevis par gadu, bet mēnesi, tāpēc cilvēki jauc un domā, ja gadā būs jāpārmaksā tikai 5%, bet patiesībā – 60% un pat vairāk.
  • Augstās likmes vēl vairāk palielina dažādās soda naudas. Un aizņēmējam neatliek nekas cits kā pārdot dzīvokli un tādā veidā dzēst parādu.
  • Naudas izsniegšana pret dzīvokļa ķīlu parasti tiek noformēta steigā, tāpēc dokumenti tikpat kā netiek lasīti un tiek parakstīti “uz dullo”.
  • Kreditori piedāvā aizņēmējam naudu pret dzīvokļa ķīlu tādā apmērā, kas nav mazāks par pusi no dzīvokļa tirgus vērtības. Tādējādi viņiem izdodas ātrāk pakļaut sev klientu: maksājumi un soda naudas aizņēmējam noteikti šķitīs nereālas.

 

Nekustamā īpašuma zaudēšanas varianti

Variants Nr.1: aizņēmējs nav spējīgs segt pārmērīgi lielos maksājumus. Kad pret dzīvokļa ķīlu saņemtā nauda ir iztērēta, iestājas “atmaksas” brīdis, bet aizņēmējam uz vajadzīgo atmaksas datumu nav pieejama šāda summa. Kreditors vispārējam parādam sāk pievienot soda naudas par kavētu atmaksas termiņu, rezultātā parāds aug ģeometriskā progresijā. Vēlāk kreditors un aizņēmējs satiekas, lai apspriestu radušos situāciju, kur pirmais piedāvā “norēķināties par parādu, pārdodot dzīvokli”.

 

Aizņēmējs tic investora labajiem nolūkiem un pat uztic tam veikt pašu pārdošanas procesu. Un tieši tagad kreditors atkal gūst savu labumu, samērā ātri pārdodot dzīvokli gandrīz par velti. No šīs summas viņš paņem naudu, lai nosegtu parādu, bet pārējo (pāri palikušo niecīgo summiņu) atdod aizņēmējam. Variants Nr.2: kreditors apzināti nevēlas pieņemt kredīta pret dzīvokļa ķīlu maksājumus un procentus par naudas izmantošanu.

 

Daudziem šāda situācija šķiet absurda, bet šādas situācijas patiešām nav retums. Lai aizņēmējs nevarētu atdot naudu, var tikt izmantoti samērā viltīgi scenāriji, kuru rezultātā investors vēršas tiesā ar lūgumu pārdot ieķīlāto dzīvokli, lai atlīdzinātu zaudējumus. Laikā, kad kreditors slēpjas no aizņēmēja, lai neļautu viņam izpildīt savas saistības, parādam pret dzīvokļa ķīlu sāk tikt pievienotas soda naudas. Burtiski dažu mēnešu laikā parāda summa kļūst grandioza. Tieši šajā piemērotajā brīdī kreditors dodas uz tiesu ar visiem dokumentiem, kas apliecina parāda apmēru.

 

Šī “trika” viltība ir tāda, ka aizņēmējam praktiski nav iespējams pierādīt savu nevainīgumu, viņam nav pierādījumu tam, ka investors viņu ir vienkārši ignorējis un tāpēc nav pieņēmis naudu. Bet tomēr ir izeja no šīs situācijas. Gadījumā, ja aizņēmējam nav iespējams izpildīt savas saistības, viņš var vērsties pie notāra un nodot naudas līdzekļus depozītā notāram. Šāda procedūra pielīdzināma parastai kredītsaistību izpildei.

 

Kā izpildīt savas kredītsaistības

Šis pasākums nav sarežģīts un neprasa daudz laika. Aizņēmējam ir jāatnāk pie notāra ar pasi un kredītlīgumu, lai uzrakstītu iesniegumu par naudas pieņemšanu saistībā ar to, ka viņš nespēj sameklēt savu kreditoru. Notārs pieņem naudu un par to izsniedz aizņēmējam kvīti. Protams, būs jāsamaksā neliela komisijas maksa un maksa par tehnisko darbu, bet, iespējams, tieši šis solis jūs pasargās no daudz globālākām problēmām. Saistības tiks uzskatītas par izpildītām ar brīdi, kad nauda tiks pieņemta notāra depozīta kontā.

 

Ko iesaka notārs

Ja jums ir steidzami nepieciešama nauda un nav citas iespējas, kā vien paņemt kredītu pret dzīvokļa ķīlu, tad šāds finansiālais darījums ir jānoformē tikai notariāli. Tiesiskās nozares profesionālis skrupulozi iepazīsies ar kreditora nosacījumiem un prasībām, pievērsīs pastiprinātu uzmanību:

 

  1. aizņēmuma līgumam;
  2. ķīlas līgumam;
  3. komisijas maksām;
  4. iespējamajām soda naudām par kavētiem atmaksas termiņiem.

 

Neapšaubāmi, ja notārs pamanīs pat mazākās briesmas, viņš jūs noteikti brīdinās par to. Kā rāda prakse, 90% potenciālo aizņēmēju, kas atnākuši uz kredīta parakstīšanu ar savu notāru, ir atteikušies no šī darījuma noslēgšanas. Ja jūs jau esat uzķērušies uz krāpnieku “āķa”, nekavējoties dodieties pie notāra, lai iemaksātu nepieciešamo maksājumu depozītā, pretējā gadījumā jūs riskējat palikt bez dzīvokļa.

 

Vēl viena detaļa: neviena naudas izsniegšana pret dzīvokļa ķīlu nevar tikt noformēta, parakstot mājokļa pirkuma - pārdevuma līgumu, tikai ķīlas līgumu. Ja kreditors jau iesākumā jums piedāvā parakstīt tieši šādu dokumentu: jūs esat lamatās un jums ir steidzami jāatsakās no kredīta, kas ievilks jūs parādu verdzībā.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Auto kredīts

Pieprasījums pēc automašīnu iegādes ir tikpat augsts kā pēc nekustamā īpašuma

Populārais kredīts

Kāpēc aizņēmēji baidās vērsties pie bankām, kā novērtēt savas kredītiespējas un noteikt

Visi kredīti

Kam mēs vispirms pievēršam uzmanību, izvēloties kredītu?

Kredītu salīdzināšana online

Visbiežāk tiek salīdzināti mērķa aizņēmumi