Nemaksātāji

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Un ko darīt, ja ar kreditoru vai kreditoriem izveidojušās samērā sarežģītas attiecības mūsu vainas dēļ?

 

Šāda negatīva raksturojuma cēlonis var būt arī nepatiesas darbības no aizņēmēja puses, krāpšana, melīgu vai nepatiesu ziņu sniegšana bankai. Pamatojoties uz šādiem nodarījumiem, kreditoram ir tiesības ievadīt jūs savā melnajā sarakstā (MS), kas tiek sastādīts tikai vienas organizācijas ietvaros un ko izmanto tikai šī organizācija. Bet tas ir samērā stingrs risinājums, kuru var izmantot tikai galējā situācijā.

 

Iespējams, jūs sniedzāt maldīgas ziņas bez ļauna nodoma, jums vienkārši bija steidzami nepieciešams kredīts, bet diemžēl bankai tas nav arguments. Un vēlāk jūs vairs nevarēsiet saņemt kredītu šajā iestādē.

 

Daudz vieglāka “soda” forma aizņēmējam – tā ir pabojāta kredītvēsture. Protams, sabojāties tā var tikai tajā gadījumā, ja jums ir bijuši vai ir termiņa kavējumi, parādi par ņemtajiem kredītiem u.t.t. Šo situāciju iespējams izlabot, kaut arī tā ir daudz plašāka kā melnais saraksts, jo šo parādnieku reģistru veido kredītvēstures birojs un pēc tam sniedz informāciju visām bankām.

 

No tā mēs varam izdarīt secinājumu, ka parādniekiem var būt divas problēmas saistībā ar jaunā kredīta paņemšanu: sabojāta kredītvēsture vai ierakstīšana melnajā sarakstā. Bet tas vēl nebūt nav “pasaules gals”, abas problēmas ir risināmas, aizņēmējiem jebkurā gadījumā nevajag izmist un zaudēt ticību finansiālo problēmu drīzai atrisināšanai.

 

Ko darīt, ja kredīta parādnieks ir MS

 

Parādniekam gandrīz nav iespējams atbrīvoties no zīmoga ar nosaukumu “melnais saraksts”, bet šī pazīme darbojas tikai vienas bankas ietvaros, kaut arī nereti dažas finanšu organizācijas apmainās ar šādu informāciju, lai pasargātu sevi no jauniem neatmaksātiem kredītiem. Šāds raksturojums tiek piešķirts uz visu mūžu un vienkārši nedod iespēju nekvalitatīvam aizņēmējam saņemt kredītu konkrētā bankā (kurā viņš ir ievadīts MS).

 

Katra banka pa savam organizē šo iekšējo reģistru. Dažas samērā detalizēti apraksta savu parādnieku, pat raksturojot cilvēka ārējo izskatu vai personīgās īpašības. Dažos gadījumos pretī parādnieka uzvārdam vienkārši liek atzīmi “parādnieks” un ar to pilnībā pietiek.

 

Parastam kredītu parādniekam nokļūt MS nav tik vienkārši. Parasti parādi vai to kavējumi – tas vēl nav iemesls, tomēr ja aizņēmējs ietiepīgi nenāk pretī bankas piedāvātajiem alternatīvajiem soļiem (kredīta atmaksai pa daļām, parāda restrukturizācijai u.t.t.), tad banka pilnīgi droši var viņu ievadīt šajā sarakstā. Bieži tur nokļūst parādnieki ar maksimālām parādsaistībām, kas jau sen nevar tikt galā ar visu esošo kredītu atmaksu, tāpēc izsniegt viņiem nākamo kredītu bankai nav jēgas.

 

Kā izkļūt no “turienes” jeb kā saņemt jaunu aizņēmumu? Saņemt naudu ar kredīta nosacījumiem tajā bankā, kurā viņš ir ierakstīts MS, parādniekam neizdosies 99% no 100. Tāpēc nāksies vērsties citā kredītiestādē, kas daudz lojālāk izturas pret saviem klientiem un citu banku parādniekiem.

 

Izeja no visgrūtākās situācijas

 

Situācijā, kad esat nokļuvis melnajā sarakstā un jums ir slikta kredītvēsture, vislabākā izeja būs vēršanās mikrofinanšu organizācijā. Saprotams, ka šāda iestāde paņems no jums maksimālo komisiju par kredīta izmantošanu (un uz lielu summu cerēt šeit nav vērts), toties pēc 3-4 atmaksātiem aizņēmumiem jūs pāriesiet no “parādnieku” kategorijas “uzticamo aizņēmēju” kategorijā, turklāt pilnīgi visās bankās. Tas būtiski paaugstinās jūsu turpmākās izredzes saņemt kredītus.

 

Slikti, ka ļaunprātīgie aizņēmēji šādi nevar izkļūt no melnā saraksta, nepastāv nekāda izeja izkļūt no tā, pat teorētiski. Šādi ārkārtēji bankas soļi pret dažiem saviem klientiem rāda visiem pārējiem aizņēmējiem, ka viltus ziņu sniegšana kredīta saņemšanai pilnībā nav attaisnojama. Šādas rīcības rezultātā jūs uz visiem laikiem nogriežat sev iespēju sadarboties ar visizdevīgākajiem kreditoriem un turpmāk būsiet nolemts neizdevīgiem un dārgiem kredītiem.

 

Ja jums ir tikai parādījies risks nokļūt MS ilgo maksājuma termiņa kavējumu vai kredīta ļaunprātīgas nemaksāšanas dēļ, uzreiz piekrītiet visiem bankas piedāvājumiem kredīta atmaksai. Noformēt kredīta restrukturizāciju, palielināt atmaksas termiņu u.t.t. Īpaši, ja runa iet par sadarbību ar vispopulārākajiem kreditoriem ar visaugstāko reitingu, kuru kredītu nosacījumi ir daudz pievilcīgāki par pārējo kreditoru nosacījumiem.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Auto kredīts

Pieprasījums pēc automašīnu iegādes ir tikpat augsts kā pēc nekustamā īpašuma

Kredīts bez ķīlas

Samērā bieži aizņēmējiem nākas meklēt finanšu palīdzību ārpus bankas sienām.

Kredītu centrs

Kritiskos finansiālos brīžos ikviens no mums meklē optimālo izeju no situācijas, un parasti šāda palīdzība ir banku kreditēšana.

Studiju kredīts

Visi ir pieraduši, ka kredīts – tas ir finanšu pakalpojums, kas izstrādāts, lai apmierinātu konkrētu cilvēka fizisko vajadzību.