Koronavīruss ir atcēlis kredītu atmaksu

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Bankas pauž savu lojālo attieksmi kā pret uzņēmumiem, tā arī pret parastām fiziskām personām – valsts iedzīvotājiem.


Piemēram, Swedbank ir nolēmis ieviest saviem klientiem kredītbrīvdienas. Šo piedāvājumu varēs izmantot pat tas aizņēmējs, kas pirms pandēmijas sākuma ir 100% ticis galā ar kredīta atmaksu. Tiks ieviesta iespēja pārcelt kredīta pamatsummas atmaksu bez papildus komisijas maksas.


Swedbank masu informācijas līdzekļiem ir sniegusi nelielu skaidrojumu, kur norādīja, ka, padziļinoties situācijai ar COVID-19 izplatīšanos, baidās par savu aizņēmēju finansiālo stāvokli. Tieši tāpēc Latvijas iedzīvotāji un uzņēmumi varēs saņemt kredītbrīvdienas uz laiku līdz 6 mēnešiem, ja runa iet par hipotēkām, tad līdz 12 mēnešiem. Visiem, kas gribēs izmantot šādu iespēju, jāiesniedz attiecīgi pieteikumi sava kreditora tuvākajā nodaļā.


Kerli Gabriloviča, Luminor bankas Latvijas filiāļu vadītāja savā paziņojumā LETAi aicināja visus savus klientus (uzņēmumus un fiziskās personas) vērsties bankā, gadījumā, ja rodas grūtības ar kredīta atmaksu. Pēc vadītājas vārdiem, banka šādu iespēju piedāvā vienmēr, neatkarīgi no pandēmijas esamības valstī. Tiem, kas nonākuši sarežģītā situācijā, ir jāaizpilda pieteikums internetbankā. Tas ļauj aizņēmējam saņemt kredītbrīvdienas uz laiku līdz 6 mēnešiem. Šāda iespēja attiecas arī uz uzņēmumiem: tie vienmēr var informēt par ekonomisko nestabilitāti un noformēt kredītbrīvdienas uz termiņu no 3 līdz 6 mēnešiem. Kā uzsvēra Gabriloviča, galvenais, lai vēršanās bankā būtu savlaicīga.


Viens no SEB bankas vadītājiem Arnis Škapars LETAi pauda savu viedokli, kur norādīja, ka aizņēmēju problēmas iespējams atrisināt tikai ciešā partnerībā ar kreditoru, tāpēc visiem, kas nevar tikt galā ar kredīta atmaksu, ir individuāli jāvēršas pie sava kreditora.


Pēc Arņa Škapara vārdiem, SEB bankai jau ir darba pieredze smagās ekonomiskās situācijās, tāpēc tā piedāvā speciāli izstrādātu programma klientu atbalstam. Ja aizņēmējs patiešām ir saslimis, zaudējis darbu vai viņa ienākumi ir samazinājušies, banka noteikti sapratīs viņa situāciju un piedāvās izeju no tās. Citiem vārdiem sakot, par grūtību pārvarēšanas atslēgu ir jākļūst pamatotam iemeslam, kāpēc nav iespējams atmaksāt parādu.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

2020.gada top telefoni

Pēc Canalys kompānijas analītiskajiem datiem 2019.gadā pasaules mobilo telefonu tirgus pirmo reizi pēdējo dažu gadu laikā palielināja savus pārdošanas apjomus par 1%

Latvijas nacionālā bibliotēka

Latvijas nacionālā bibliotēka jeb “Gaismas pils” ir viena no slavenām kultūras ēkām Latvijā, kas atrodas Daugavas kreisajā krastā pretī Vecrīgai

Kā pārdzīvot ekonomisko krīzi

Vai arī jūs uzskatiet, ka no ekonomiskās krīzes var tikai ciest?

Latvijas monēta pasludināta par gada monētu

“Medus monēta” – tieši tā ir nosaukta Latvijas Bankas izlaistā neparastā sudraba monēta ar apzeltījumu, pēc kuras pieteikuma kolekcijas variants ir iekarojis pirmo vietu nominācijā “Gada monēta” pasaules konkursā Coin of the Year Awards