Kā pārdzīvot finanšu krīzi: padomi

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Tomēr pastāv uzskats, ka šāda sarežģīta situācija var nākt arī par labu. Ir jāzina vien dažas viltības jeb laifhaki. Lai nepadotos vispārējai panikai, pietiek atvērt sev durvis uz iespējām, kurām pirms krīzes jūs vienkārši nepievērsāt uzmanību.


1. Kļūstiet par savu personīgo finanšu direktoru. Pat, ja pirms krīzes jūs nebijāt ļoti izšķērdīgs, tieši tagad ir pienācis ekonomijas un “savilktās jostas” laiks. Pirmkārt, iemācieties atlikt vismaz 10% no saviem ienākumiem, otrkārt, sāciet:

 

  • izmantot speciālos produktu veikalu pielikumus, lai veiktu vislētākos pirkumus;
  • gatavot mājās un pārstāt izšķiest naudu dārgām pusdienām kafejnīcā;
  • ieviest mājas grāmatvedību, pieredze rāda, ka ikmēneša ienākumu – izdevumu analīze palīdz ieekonomēt līdz 10% no jūsu budžeta.


Šī punkta izpildei atrodiet detalizētas online instrukcijas un sekojiet finanšu guru rekomendācijām.


2. Nodarbojieties ar to, par ko jūs tik sen jau esat sapņojis. Daudzi no mums bieži pieķer sevi pie domām, ka darbs tiem nesniedz patiesu baudījumu. Tomēr tie turpina strādāt iepriekšējā darbavietā, jo, visbiežāk, tiem ir žēl pazaudētā laika vai jau iegūtās pieredzes. Bet finanšu krīzes periodā ir samērā grūti paredzēt situāciju darba tirgū: grūtības skars ikvienu nodarbinātības jomu. Kamēr jums ir daudz brīvā laika, nodarbojieties ar to, ko tik sen esat gribējis izmēģināt, jo, iespējams, tas arī ir jūsu aicinājums! Pasaulē ir zināmas daudzas “profesionālas” pārvērtības, kad iesīkstējuši banku darbinieki kļuvuši par veiksmīgiem fotogrāfiem, žurnālistiem vai režisoriem.

 

3. Pievērsiet uzmanību savai veselībai. Briesmīgākais, kas ar jums var notikt krīzes laikā – tā ir nepārtraukta ēšana uz pastāvīgā stresa stāvokļa fona. Savas veselības labā jūs varat ar tīru sirdsapziņu “ievākties” sporta zālē, bet antikrīzes fitnesa centru programmas palīdzēs jums pat ieekonomēt. Fiziskie treniņi krīzes periodā uztur labu garastāvokli, bet, kad atkal iesiet uz darbu, būsiet gatavs neplānotiem komandējumiem un maksimālām slodzēm.

 

4. Nodarbojieties ar attīstību. Pašattīstības nekad nav par daudz, bet tai ļoti bieži pietrūkst laika. Darba pārtraukumos jūs varat nodarboties ar sava intelekta paaugstināšanu: angļu valodas stundas, programmēšanas kursi vai aklā rakstīšana. Ja pacenšas, tad šādu pašizglītošanos internetā var atrast pilnīgi bez maksas. Tādā veidā laiks nebūs iztērēts veltīgi, bet apmācība neļaus jums iekrist depresijā.

 

5. Vērtību pārskatīšana. Stresa situācijas liek mums paskatīties uz realitāti no otras puses. Iespējams, tieši atrodoties neziņas stāvoklī, jūs pievērsīsiet uzmanību citām savas dzīves sastāvdaļām un sapratīsiet, ka esat veltījis tām pārāk maz laika. Runa iet par ģimeni, bērniem un sirsnīgām attiecībām. Mēģiniet atjaunot šo līdzsvaru, un tad jūsu dzīve kļūs maksimāli harmoniska.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kā kļūt par finansiāli izglītotu cilvēku

Daudziem “finanšu pratība” nozīmē prasmi ekonomēt uz pirkumiem un būt maksimāli taupīgam

Bankas saviem klientiem piedāvās kredītbrīvdienas

Aģentūra LETA informē, ka lielo kreditoru filiāles Latvijā ir gatavas spert soli pretī saviem klientiem, kas nonākuši grūtā finansiālā situācijā, pateicoties koronavīrusa pandēmijas sekām

2020.gada top telefoni

Pēc Canalys kompānijas analītiskajiem datiem 2019.gadā pasaules mobilo telefonu tirgus pirmo reizi pēdējo dažu gadu laikā palielināja savus pārdošanas apjomus par 1%

Kredīts pret dzīvokļa ķīlu

Šķiet, ka hipotekārais kredīts tikai tagad sasniedza popularitātes kāpumu, kad pēkšņi iestājās ekonomiskā krīze, ko izraisīja pasaules pandēmija