COVID “atpakaļskaitīšana” Eiropā ir ieplānota decembrī

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Apkopojot kopējo COVID-19 pandēmijas statistiku pasaulē, iegūst ciparus, kas pārsteidz ikvienu:

 

  • Kopš vīrusa parādīšanās brīža fiksēti vairāk kā 57 miljoni inficēšanās gadījumi.
  • Kopā no vīrusa pasaulē ir nomiruši 1,36 miljoni cilvēki.
  • Izveseļojušos skaits sasniedz vairāk kā 40 miljonus cilvēku.


Vācija


Šajā valstī pēdējo 24 laikā konstatēti vairāk kā 23 tūkstoši jauni inficēšanās gadījumi, šajā pašā laika periodā no vīrusa miruši 260 cilvēki, vairāk kā 16 tūkstoši cilvēki ir veiksmīgi uzvarējuši infekciju. Šādus datus sniedz Roberta Koha institūts.


VFR


Kopā ap 3 miljoniem COVID-19 inficēšanās gadījumu, tieši tik daudz cilvēku ir paspējuši saslimt ar vīrusu kopš epidēmijas sākuma līdz šim brīdim. No šī saslimušo skaita diemžēl miruši gandrīz 14 tūkstoši cilvēki, izveseļojušies – 579 000.


ASV


Pēdējo 24 stundu laikā no pandēmijas miruši 2200 cilvēki, inficēto skaits šajā laika periodā – 2 00100 cilvēki. Šos datus sniedza AFP aģentūra.


PVO (Pasaules veselības organizācijas) eksperti izdarīja paziņojumu, ka neuzskata, ka Remdesivir preparāts spētu izārstēt no COVID-19. Zinātnieki nav atraduši nekādu apstiprinājumu, ka šīs zāles palīdzētu vieglāk pārciest saslimšanu vai minimizēt nepieciešamību pēc plaušu ventilācijas.


Daži Krievijas masu informācijas līdzekļi, kā arī Revmo-COVID centrs paziņoja, ka no aptiekām KF ir pazudis metilprednizolona preparāts. Kā ziņo centrs, preparāts ir hormonāls pretiekaisuma līdzeklis, kas ietilpst medikamentu sarakstā, kuri tiek izmantoti COVID ārstēšanai. Turklāt metilprednizolons ir viens no vitāli svarīgiem preparātiem slimniekiem, kas cieš no reimatisma.


Vācijā pandēmijas situācija krasi ietekmējusi tās finansiālo stāvokli – nodokļu maksātāju iemaksas šogad ir strauji samazinājušās. Vācijas Finanšu ministrija paziņoja, ka kopš 2020.gada sākuma valsts budžetam garām ir gājuši 541 miljardi eiro.


Maskavas operatīvais štābs cīņā ar koronavīrusu paziņoja, ka pēdējās diennakts laikā galvaspilsētā no vīrusa nomiruši 77 cilvēki. Runājot par cilvēciskiem zaudējumiem kopš pandēmijas sākuma, tad Maskavā šis skaitlis pārsniedzis 8000 robežu. Saasinātās situācijas dēļ Anna Popova (Patērētāju tiesību aizsardzības un cilvēka labklājības uzraudzības federālā dienesta Rospotrebnadzor vadītāja) aicināja visus KF iedzīvotājus neapmeklēt sabiedriskas vietas bez svarīgiem iemesliem.


Cīņā ar pandēmiju Kalifornija nolēma ieviest komandantstundu. Kopš 21.novembra šī štata iedzīvotāji nevar iziet uz ielas no plkst.22 vakarā līdz 5 rītā. Pēc Kalifornijas gubernatora vārdiem, šādi ierobežojumi ilgs 1 mēnesi.


Eiropas Savienība plāno reģistrēt COVID-19 vakcīnu jau šī gada decembrī. Kārtējā samita noslēgumā Angela Merkele paziņoja, ka izstrādātās vakcīnas efektivitāte vieš lielas cerības un pārliecību par karantīnas pasākumu beigām. Šobrīd ES nodarbojas ar līgumu sastādīšanu par gaidāmajām vakcīnas piegādēm no tās izgatavotājiem.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kā koriģēt ģimenes budžetu pandēmijas periodā

Pandēmijas un ierobežojumu apstākļos mēs visi esam saskārušies ar jaunu dzīvesveidu

Kredīts melnajā piektdienā

Melnās piektdienas vēsture jau sen ir pārsoļojusi pāri pusgadsimta slieksnim: pirmo reizi šīs dienas nosaukums tika minēts jau pagājušā gadsimta 60.-tajos gados

Attīstītāju projektu finansēšana

Ja jums ir lieliska biznesa ideja, tad liela ceļa daļa pretī veiksmei jau ir noieta!

Kā atvērt savu interneta veikalu

Elektroniskā tirdzniecība kļūst aizvien populārāka, un Latvijā tam ir jāpateicas ātri pieaugošajam interneta veikalu skaitam