Interneta veikals: kāda platforma būs piemērota tieši jums?

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Reizē ar interneta veikalu skaita palielināšanos, pieaudzis arī preces sortiments. Protams, šāda tendence ved arī pie pircēju skaita palielināšanās. Interneta veikali kļuvuši īpaši populāri totālas pandēmijas periodā, kad neviens no mums nelabprāt pamet savu māju, lai dotos uz sabiedriskām vietām.


Mazliet statistikas


Pirkumus interneta veikalā bieži raksturo kā ātrākos, ērtākos un pat lētākos. Pārdevējiem interneta veikala preces – tā ir iespēja pārdot pēc iespējas vairāk savas produkcijas vai sniegt pakalpojumus plašākai klientu auditorijai. Personīgā interneta veikala neesamība atņem jums lielu daļu pircēju, kuri varētu nest jums papildus peļņu. Pat ja jūs uz pirkumiem interneta veikalā pagaidām skatieties mazliet skeptiski, liela daļa LR iedzīvotāju jau ir pieraduši iegādāties interneta veikalā pat pirmās nepieciešamības preces.


Ja jums ir sava interneta vietne, jums noteikti parādīsies virtuālie viesi, kas vēlēsies atstāt savu naudu jūsu platformā. Sava interneta veikala neesamība ir tieša iespēja jūsu konkurentam gūt papildus klientu auditoriju, kuru jūs nevarējāt piesaistīt tehnisku iemeslu dēļ.

 

  • 2017.gadā pārdošanu īpatsvars interneta veikalos bija 9% no visa preču apgrozījuma Latvijā.
  • ES teritorijā elektroniskās tirdzniecības īpatsvars bija 18%.
  • Īrijā 33% no pārdošanas – tie ir pirkumi interneta veikalos.
  • 79% interneta lietotāju vismaz 1 reizi ir iepirkušies internetā.


Kādi interneta veiklai pastāv

 

Pēc galvenajiem parametriem visus interneta veikalus var iedalīt 3 lielās kategorijās:


1. Interneta veikali, kas paredzēti online tirdzniecībai, piemēram, Amazon, Etsy, eBay.


Šādiem interneta veikaliem jau ir izveidota tirdzniecības platforma, kurā jums atliks tikai reģistrēties, pievienot savas preces un to aprakstus. Veicot dažas vienkāršas manipulācijas tādā platformā kā Amazon, jūs uzreiz varat uzsākt pārdošanu. Etsy platforma vairāk ir paredzēta tiem, kas piedāvāto preci rada ar savām rokām un vairāk pozicionē savu darbību kā peļņu nesošu interesantu hobiju.


2. Platformas, kurās var izveidot savus interneta veikalus atkarībā no jūsu mērķiem. Uz šādām platformām var attiecināt Wix, Shopify un Squarespace.


Lai šeit izveidotu interneta veikalu, jums būs nepieciešamas dažas tehniskās zināšanas un iemaņas. Šo risinājumu parasti izmanto biznesmeņi, kam ir sava ražošana, bet kas nevēlas ieguldīt lielas naudas summas unikāla interneta veikala izveidē. Šādās platformās pārdošana var notikt offline un katru dienu.


3. Platformas, kurām ir savas izejas kods – palīdz radīt unikālus interneta veikalus (pilnvērtīgas tīmekļa vietnes); Magento, WordPress, Joomla, Drupal u.t.t


Lai šeit izveidotu interneta veikalu, jums būs nepieciešamas pietiekami lielas zināšanas. Šādas kategorijas interneta veikalam ir daudzas priekšrocības. Bieži ar šādu platformu saprot, kad saka “Izveidot savu tīmekļa vietni”. Kādas funkcijas varēs izmantot, ja jums būs savs unikāls interneta veikals:

 

  • Integrācija kompānijas biznesa procesos.
  • Lapu dizaina, integrācijas un struktūras uzstādīšana.
  • Funkcionalitāte.
  • Iespēja izmantot filtrus.
  • Preču vizualizācijas uzstādīšana.


Izveidojot savu tīmekļa vietni, jums radīsies iespēja veidot savu preču katalogu, kas tiks paplašināts pēc nepieciešamības. Reālo lietotāju (interneta veikalu īpašnieku) pieredze rāda, ka sākumā platformā ienāk aptuveni 40 cilvēki dienā, bet pēc SEO optimizācijas lietotāju skaits diennaktī var izaugt līdz 2000 cilvēkiem.


Kādas rekomendācijas palīdzēs jūsu interneta veikalam būs sekmīgam?

 

  • Lielo kompāniju tīmekļa vietnes paaugstinātas konkurences apstākļos cenšas izcelties ar spilgtu dizainu un neparastu lapas izstrādi. Nelielu interneta veikalu dizainam ir jābūt vienkāršam, neitrālam, lai maksimālā uzmanība tiktu pievērsta precēm un to aprakstam, raksturojumam.
  • Interneta veikala funkcionālam ir jābūt automatizētam un saprotamam intuitīvā līmenī. Platformai jābūt vienkārši lietojamai kā administratoram, tā arī lietotājiem (pircējiem).
  • Ja esat nolēmis izveidot savu tīmekļa vietni ar online studijas pakalpojumu palīdzību, tad pirms veikt apmaksu par darbu palūdziet jums parādīt topošā interneta veikala demo versiju testēšanai. Demo versijā pamēģiniet veikt jums visnepieciešamākās darbības (preču, to apraksta pievienošana, foto izvietošana u.t.t.). Šādas manipulācijas ir jāveic vienkārši un ātri. Neaizmirstiet par to, ka šīm funkcijām ir jāstrādā katru dienu, un tās izmantosiet ne tikai jūs, bet arī jūsu darbinieki.
  • Nepasūtiet interneta veikala izstrādi fiziskai personai. Viens cilvēks nespēj tikt galā ar daudzajiem uzdevumiem, jo tīmekļa vietne pieprasīs dažādas darbības. Ja šī persona būs nesasniedzama, jūs pilnībā zaudēsiet savu biznesu.
  • Izveidot savu tīmekļa vietni, kas veiksmīgi darbosies “bez maksas” , nav iespējams. Kompetentu profesionāļu palīdzība vienmēr maksās naudu.
  • Pirms pasūtīsiet savas tīmekļa vietnes izveidošanas pakalpojumu, noskaidrojiet, cik projektus jau ir pabeidzis izpildītājs. Ja 1-2, tad ar jūsu interneta veikalu viņš, visdrīzākais, vēl eksperimentēs.


Kas nosaka interneta veikala panākumus?

 

  1. Preču fotogrāfijām ir jābūt augstā kvalitātē.
  2. Labi nostrādāta preču nosaukumu SEO optimizācija.
  3. Pienācīgs sortiments.
  4. Stabila preču atjaunošana.
  5. Pārdomāta interneta veikala organizācija: sadaļas “Konfidencialitātes politika”, “Par mums”, “Kontakti” u.c.


Kā pārliecināt pircēju iepirkties tieši jūsu interneta veikalā?

 

  1. Loģiski un saprotami preču apraksti.
  2. Klientu datu drošības garantija.
  3. Klientu atsauksmes (pozitīvas).
  4. Iespēja atgriezt preci un saņemt atpakaļ savu naudu.
  5. Pirkuma veikšanas reglaments.
  6. Preces izmantošanas garantijas termiņš.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

ES cer uz vakcīnas reģistrāciju decembrī

ES cer, ka Eiropā koronavīrusa vakcīna tiks reģistrēta decembrī

Viesnīcas glābj no bankrota

LR Ekonomikas ministrija ir izteikusi piedāvājumu par nepieciešamību finansiāli atbalstīt viesnīcu nozari valstī, uz ko Ministru kabinets atbildēja ar piekrišanu un deva rīkojumu piešķirt palīdzību 4,7 miljonus eiro apmērā

Kā koriģēt ģimenes budžetu pandēmijas periodā

Pandēmijas un ierobežojumu apstākļos mēs visi esam saskārušies ar jaunu dzīvesveidu

Kā pareizi izīrēt dzīvokli

Jūs gribat izīrēt savu dzīvokli, lai gūtu papildus ienākumu avotu, bet negribat “uzrauties” uz milzum daudzām rūpēm un nepatikšanām, ko izraisa jūsu īrnieku rīcība?