Daži ekonomijas veidi ātrai kredīta atmaksai

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Šīs iemaksas veidojas no paša kredīta pamatsummas daļas un procentu likmes, kas tiek aprēķināta parāda atlikumam. Daudziem šie maksājumi kļūst par nepanesamu nastu vai pārāk ātri apnīk aizņēmējam, un tad viņš sāk izdomāt veidus, kā ātrāk atbrīvoties no parādiem.


Mēs jau esam noskaidrojuši, ka standarta kredīta atmaksa ir jāveic katru mēnesi vienā maksājumā: izsniegtā kredīta daļa + aprēķinātie procenti par bankas līdzekļu izmantošanu. Bet pastāv arī daudz ekonomiskāks kredītu atmaksāšanas veids – tā ir visa parāda pirmstermiņa atmaksa, kas atbrīvo aizņēmēju no procentu likmes par neizmantotajiem mēnešiem. Bet kā savākt visu kredīta summu, varbūt ir citas ekonomijas metodes? Atgriezt visu no bankas aizņemto naudu varēs tikai tas, kurš iemācīsies ekonomēt savus ikdienas izdevumus. Šai rakstā jūs atradīsiet vairākus padomus par to, kā ātrāk atmaksāt kredītu un uzlabot savas dzīves kvalitāti.


Uzstādiet bankas pielikumu automātiskai kredīta apmaksai un naudas uzkrāšanai


Nav svarīgi, kādā veidā jūs atmaksāsiet kredītu: patstāvīgi veiksiet pārskaitījumu uz kreditora kontu vai ar automātiskās sistēmas palīdzību, kas regulāri reizi mēnesī noņems no jūsu konta noteiktu naudas summu. Tālāk šī summa tiks nosūtīta uzreiz uz bankas kontu vai pārskaitīta uz jūsu krājkontu, no kā mazliet vēlāk tiks apmaksāts ikmēneša kredīta maksājums. Tādējādi jebkurā gadījumā jums tiks noņemta viena un tā pati summa. Daudz vieglāk varēsiet atmaksāt kredītu, ja regulārais maksājums tiek veikts dienā, kad saņemat savu darba algu. Tiklīdz jūsu ienākumi tiks ieskaitīti jūsu bankas kontā, uzreiz tiks noņemts ikmēneša maksājums. Tāpēc jūs faktiski saņemsiet savu darba algu, kas samazinājusies par kredīta maksājuma summu.


Šāds veids vienkāršo atmaksu un tiek uzskatīts par psihiski saudzējošāku aizņēmējam, kā pastāvīgs naudas pārskaitījums: jūs neredzat, kā noteikta naudas summa atstāj jūsu bilanci un vai pāriet krājkontā.


Uzkrājiet naudu kredīta atmaksai, spēlējoties


Šis veids paredz, ka kredīta atmaksa, precīzāk, naudas savākšana kredīta atmaksai ir jāuztver kā spēle vai sacensības. Šādas sacensības var organizēt ar saviem draugiem vai radiniekiem, jau iepriekš nosakot spēles mērķi un balvas (noteikti bezmaksas). Piemēram, jūs ar saviem draugiem šobrīd atmaksājat ātros kredītus vai patēriņa aizdevumus un gribat pēc iespējas ātrāk tos dzēst. Tāpēc katra spēles dalībnieka kredītu iedalām 5 daļās. Spēlē katrs spēlētājs cenšas dzēst savu nākamo kredīta maksājumu pēc iespējas ātrāk. Kas ātrāk veic papildus apmaksu, ir uzvarējis, bet zaudētājam tagad ir jāsaņem sods, par kuru sacensību dalībnieki jau sākumā vienojušies (piemēram, jānomazgā uzvarētāja mašīna u.t.t.).


Tādā veidā, zaudējot, jūs neko nezaudējat, bet kredīta atmaksa kļūst interesantāka un aizraujošāka. Katrs nākamais kredīta maksājums, kas atmaksāts pirms termiņa, būs jums īsti svētki, pēc kā obligāti jāpaņem vairākas brīvdienas un jāatpūšas no finanšu “sacensībām”. Šādi vienkārši spēles noteikumi palīdzēs katram aizņēmējam gandrīz nemanāmi ātrāk atbrīvoties no kredīta parāda.


Vācam monētas


Ir vēl viena spēle – “monētu vākšana”. Protams, tā vairāk atgādina bērnu izklaides, bet tā palīdz ātrāk norēķināties ar parādu. Tātad, kā mēs rīkojamies: visas monētas ar jebkuru nominālu eiro valūtā mēs katru vakaru vai pat vairākas reizes dienā no sava maciņa pārliekam krājkasē. Tiklīdz krājkasē sakrāsies summa 50-100 eiro apmērā, veicam papildus maksājumu. Dienā, kad jāveic obligātais kredīta maksājums, neaizmirstam “iztīrīt” krājkasi un veikt jau palielinātu maksājumu. Tādā veidā jūs varēsiet nemanāmi atmaksāt parādu.


Šāda “hobija” priekšrocība ir tā, ka jebkuram cilvēkam ir samērā grūti šķirties no papīra banknotēm un vienkārši atlikt tās noteiktā vietā (piemēram, krājkasē). Bet pārlikt monētu ar 2 eiro nominālu no maciņa krājkasē ir ļoti vienkārši, jūs to pat nejutīsiet. Veicot aptuvenus aprēķinus, cik jūs varēsiet savākt mēnesī, katru dienu iemetot 2 eiro monētu, jau sanāks 60 eiro. Šo naudu var pievienot obligātā maksājuma pamatsummai. Veicot vairākas šādas palielinātas iemaksas, jūs samazināsiet kredīta atmaksas termiņu par vairākiem mēnešiem (atkarībā no kredīta summas un tā atmaksas termiņa).


Vēl viens labs ekonomijas veids – noapaļot veikalā izdoto naudu līdz noteiktam lielumam, bet starpību ielikt krājkasē. Ja jums ir pārāk grūti pašam veikt šādas operācijas un sekot līdzi regulārām iemaksām krājkasē, par šādu uzkrājumu sistēmu varat vienoties ar savu banku. Tieši šādiem mērķiem jau sen izstrādātas uzkrājumu programmas, kuras bieži tā arī dēvē par “krājkasi”. Darbības mehānisms: jūs esat iepircies veikalā par 28 eiro un samaksājis ar karti, vēlāk no jūsu konta tiek noņemti 30 eiro: 28 eiro tiek veikalam, bet 2 eiro nonāk jūsu uzkrājumu kontā. Šādas programmas ir pietiekami “gudras”, tāpēc klients var pats noteikt noapaļošanas apmēru (atļauts uzkrāt pat starpību līdz veseliem skaitļiem). Ja summa apmaksai veikalā būs 12,20 eiro, tad uzkrāšanas programma paņems tikai 0,80 eiro, rezultātā no kartes tiks noņemti 13 eiro.


Atlikt papildus ienākumus


Bonusus, prēmijas, laimestus vai vienkārši atrastu naudu mēs esam pieraduši tērēt papildus produktiem un sen gaidītām greznībām. Bet pamēģiniet un savāciet visu šo negaidīto naudu vienuviet! Tiklīdz summa sasniegs noteiktu apmēru, naudu varēs iemaksāt kredīta atmaksas kontā. Šādus līdzekļus var vākt kā skaidrā, tā arī bezskaidrā veidā ar bankas krājkonta palīdzību.


Virzieties uzkrājumu virzienā


Lieliski, ja jums patiešām izdodas atmaksāt savu kredītu pirms termiņa, izmantojot kādu no augstākminētajiem veidiem. Bet vēl labāk, ja nepārstāsiet krāt un tas jums kļūs par ieradumu. Pat ja jums nav parādsaistību, varat turpināt arī turpmāk uzkrāt naudu, izmantojot banku pakalpojumus. Turklāt par uzkrāto summu tiks aprēķināti procenti par jūsu naudas glabāšanu bankā. Jūs varēsiet sekot līdzi to “izaugsmei” un gūt papildus pasīvus ienākumus.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Auto līzings

Daudziem Latvijas iedzīvotājiem sava auto iegāde kļuvusi par sengaidītu un neizbēgamu notikumu, bet diemžēl ne visiem ir pietiekama summa, lai uzreiz iegādātos transportlīdzekli par skaidru naudu

Jauna auto iegāde kredītā

Auto līzings ir kļuvis par samērā populāru finansējuma veidu, ja jautājums skar auto iegādi

Aizdevumu veidi

Kredīti – tā ir vienreizēja finansiālās palīdzības sniegšana ar banku, kredītorganizāciju, kā arī investīciju un līzinga kompāniju palīdzību

Ātro kredītu pārkreditācija

Maksājot vairākus kredītus katru mēnesi, aizņēmējs pastāvīgi mēģina atrast vieglāku un komfortablāku veidu kā atmaksāt parādus, jo maksa par vairākiem aizdevumiem atņem “lauvas” tiesu no ģimenes kopējiem ienākumiem