Kredītu apvienošana: ātrs finanšu problēmu risinājums

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Tomēr kredītorganizācijas jau ir paspējušas parūpēties par saviem klientiem un ir izstrādājušas jaunu finanšu produktu ar nosaukumu “pārkreditācija”. Pārkreditācija – tas ir ērts bankas instruments, kas ļauj aizņēmējam atmaksāt vienlaicīgi vairākus kredītus ar daudz izdevīgākiem nosacījumiem kā agrāk noformētajiem aizdevumiem, izmantojot daudz ilgāku atmaksas periodu. Turklāt, izmantojot pārkreditāciju, aizņēmējs ne tikai izjūt finanšu atvieglojumu, bet arī rod risinājumu savām kredītsaistībām. Vienlaicīgi viņam ir iespēja plānot savu materiālo stāvokli nākotnē, jo ir skaidri pārliecināts, ka ar pārkreditāciju parādi noteikti tiks dzēsti (pārkreditācijas līgumā norādītajā datumā).


Vairāku kredītsaistību neizpildes iemesls slēpjas tur, ka, noformējot uzreiz vairākus aizdevumus, klientam sāk jukt datumi un maksājumu apmēri, kas rezultātā noved pie kavētiem maksājumiem, soda naudām un citām finanšu sankcijām. Pārkreditācija var palīdzēt sakārtot lietas un pie viena izlabot jūsu kredītvēsturi.


Pārkreditācija – kas tas ir?


Mūsdienu pasaules iespējas ir pārāk pievilcīgas, lai cilvēce no tām atteiktos. Par šādas pieejamības saņemt visu un uzreiz rezultātu kļūst situācija, kad fiziska persona noformē sev hipotēku, auto līzingu un patēriņa kredītu. Bet pēc pusgada tā sāk saprast, ka tik tikko var savilkt kopā galus, tāpēc vēlāk nevarēs tos pilnvērtīgi atmaksāt. Šim parādu “grozam” var pieskaitīt arī ātros kredītus, bez kuriem nevar iztikt, gaidot darba algu. Izlaižot vienu vai vairākus ātro kredītu maksājumus, parāda turpmākā atmaksa aizņēmējam kļūst vēl apgrūtinošāka. Šo situāciju ne visi var atrisināt saviem spēkiem, tāpēc bez ārējā palīga neiztikt. Par šīm trešajām personām, lai cik dīvaini tas arī nebūtu, var kļūt banka vai jebkurš cits kreditors.


Pārkreditācija ir izdevīga ne tikai gadījumos, kad vairs netiekat galā ar kredītu atmaksu, bet arī tad, kad esat pārliecinājies, ka šāda apvienotā kredīta nosacījumi ir daudz izdevīgāki par esošajiem. Pārkreditācija vai visu esošo kredītu apvienošana vienā būtiski atvieglo aizņēmēja dzīvi arī no psiholoģiskās puses: jums vairs nebūs jāatceras atmaksas datumi un minimālo maksājumu summas – jūs vienkārši maksāsiet kredītu, veicot vienu maksājumu mēnesī.


Latvijā visas pārkreditācijas programmas salīdzinājumā ar parastajiem patēriņa kredītiem paredz izdevīgus nosacījumus un zemas gada likmes. Tāpēc, ja esat saskāries ar pievilcīgu pārkreditācijas programmu, tad kāpēc lai neapmainītu visus savus esošos parādus pret šo izdevīgo piedāvājumu.


Bezmaksas pārkreditācija Latvijā


Bezmaksas kredītu Latvijā var saņemt tikai tie aizņēmēji, kas pēc konkrētā pakalpojuma vērsušies pirmo reizi. Ja aizņēmējs ir nolēmis noformēt pārkreditāciju vai vairāku kredītu apvienošanu vienā, tad viņam neizdosies saņemt bezmaksas aizdevumu, jo viņš noformē kredītu vairs ne pirmo reizi. To, ka bezmaksas kredīts nebūs iespējams, var skaidrot arī ar to, ka pārkreditācija – tas ir samērā liels kredīts, kas ļauj apvienot vairākus, agrāk noformētus aizdevumus. Bet bezmaksas kreditēšanas pakalpojums tiek piedāvāts tikai ātro aizdevumu programmā, ko raksturo īss atmaksas termiņš un neliela summa. Tāpēc pārkreditācija nevar būt bez maksas.


Pārkreditācija pati par sevi – tā ir samērā nopietna procedūra, kas ļauj ātri atbrīvoties no parādiem apmaiņā pret vienu kopīgu parādu, bet jau ar izdevīgākiem nosacījumiem. Jebkuras pārkreditācijas galvenā priekšrocība – tās atmaksas termiņš, kaut arī procentu likme šai programmā būs daudz zemāka, nekā, piemēram, ātrajam kredītam. Izmantojot pagarinātu pārkreditācijas atmaksas termiņu, klients saņem iespēju atmaksāt to pašu parādu, bet jau mazākās daļās. Tādējādi, viņš noņem no sevis finanšu “spriedzi”.


Pārkreditācija bez oficiāla darba


Ja jums ir nepieciešama pārkreditācija, bet jums nav oficiāla darba, tad kredītu apvienošana jums ir iespējama, ja jums ir pastāvīgs ienākumu avots. Jums būs tikai jāapliecina savu ienākumu līmenis, un pārkreditācija kļūs jums pieejama. Neapšaubāmi, jūsu pieteikumu kredītu apvienošanai banka izskatīs individuāli, tāpēc jums, kā minimums, nāksies pierādīt savu maksātspēju.


Uz pārkreditāciju var cerēt arī pensionāri un cilvēki, kas saņem pasīvus ienākumus. Piemēram, ja dzīvojat no peļņas, ko gūstat, iznomājot mājokli, tad kredītu apvienošana palīdzēs samazināt jūsu ikmēnešu maksājumu apmēru, lai dzēstu agrāk noformētos aizdevumus.


Pārkreditācija bez garantijām


Agrāk noformēto aizdevumu pārkreditācija – apjoma ziņā samērā liels kredīts, tāpēc banka, kas piedāvā iespēju apvienot aizdevumus, grib saņemt garantijas savu līdzekļu atgūšanai pilnā apmērā. Tieši tāpēc daudzas bankas piedāvā iespēju noformēt pārkreditāciju, bet ar vienu nosacījumu: aizņēmējam ir jāuzrāda ķīlas īpašums sava nekustamā īpašuma veidā. Izņēmums šajā situācijā ar būt tikai aizņēmēja augsti un oficiāli ienākumi: šai gadījumā banka var atļaut noformēt kredītu apvienošanu bez ķīlas. Bet šādi nosacījumi tiek piedāvāti tikai, individuāli izskatot konkrēto gadījumu.


Vēl viena garantija, saņemot pārkreditāciju, var būt uzticams galvotājs. Bet, ja ar jūsu ienākumiem pilnībā pietiek, lai dzēstu apvienotos aizdevumus, banka var nepieprasīt no jums papildus garantijas. Tādā veidā jūs saņemat iespēju atrisināt visas savas finansiālas problēmas, neiesaistot trešās personas.


Pārkreditācija parādniekiem ar negatīvu kredītvēsturi


Pārkreditācija Latvijā ir paredzēta situācijās, kad aizņēmējam jau ir vairākas parādsaistības dažādās finanšu iestādēs. Vēlme izmantot pārkreditāciju aizņēmējam var rasties divās situācijās:

 

  1. Vairāku kredītkompāniju klients pilnībā tiek galā ar noformēto kredītu atmaksu, bet grib vienkāršot šo procesu un ieekonomēt.
  2. Aizņēmējs jau sen ir pārstājis veiksmīgi atmaksāt vairākus aizdevumus un tagad grib noformēt pārkreditāciju ar mērķi atmaksāt uzkrājušos parādus.


Ja jūsu situācija ir Nr.2, jums ir jāmeklē pārkreditācija tieši parādniekiem. Šādas programmas Latvijā tiek piedāvātas pietiekamā skaitā un atšķirībā no parastā patēriņa kredīta pārkreditācija tiks noformēta pat ar sliktu kredītvēsturi.


Lai dzēstu esošās parādsaistības, nav ieteicams noformēt vēl vienu patēriņa kredītu, jo ar to nepietiks, lai atgrieztu visu parāda summu. Rezultātā aizņēmējam parādīsies vēl viens obligātais ikmēneša maksājums.


Pārkreditācija personām vecumā no 18-20 gadiem


Esot jaunam, mūsu vēlmes ne vienmēr sakrīt ar mūsu iespējām. Mums šķiet, ka atmaksāt ātro kredītu mums izdosies tikpat ātri, kā to noformēt. Bet realitātē notiek citādi: jūs pārstājat tikt galā ar kredīta atmaksu un sākat pagarināt naudas atgriešanas termiņu, tādā veidā palielinot procentu pārmaksu. Nereti, lai dzēstu ātro kredītu, jaunieši sāk noformēt otro kredītu – patēriņa kredītu, bet vairākumā gadījumu tas nenoved pie pozitīva rezultāta: parāds izaudzis jau par diviem kredītiem.


Ja augstākminētā situācija attiecas tieši uz jums, tad vienīgais pareizais paņēmiens kā izvairīties no parādiem – saņemt pārkreditāciju ar pagarinātu atmaksas termiņu. Ja parāda summa ir neliela, jūs varat noformēt pārkreditāciju bez ķīlas, apliecinot to tikai ar saviem oficiālajiem ienākumiem. Ja parāda apmērs ir pārāk liels, bet kredītvēsture sabojāta, bez ķīlas vai galvotāja jums neiztikt. Turklāt galvotājam ir jābūt ar ideālu kredītvēsturi un samērā augstiem oficiāliem ienākumiem.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Aizdevumu veidi

Kredīti – tā ir vienreizēja finansiālās palīdzības sniegšana ar banku, kredītorganizāciju, kā arī investīciju un līzinga kompāniju palīdzību

Kredītu apvienošana bankā

Iedzīvotāju kreditēšanu viegli izskaidro visvienkāršākie notikumi, kas notiek aizņēmēja dzīvē

Kā ātrāk dzēst kredītu

Banku kredīti ir samērā noderīgi, kad jāveic liels pirkums. Bet pastāv arī cita šī finanšu produkta puse: obligāta kredīta atmaksa ikmēneša maksājumu veidā

Kredīts pēc bankrota

Daudzi Latvijas Republikas iedzīvotāji pēdējā laikā saskaras ar tādu problēmu kā “maksātnespēja”