Kad auto kredīts ir izdevīgāks par auto līzingu

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Turklāt aizņēmējs var iegādāties kā jaunu, tā arī lietotu automašīnu. Bet ne visās situācijās to iespējams noformēt. Ja potenciālajam aizņēmējam patiešām rodas grūtības ar auto līzinga noformēšanu, tad labākā izeja no situācijas būs auto kredīts. Ja šaubāties, kāds finanšu instruments jums būs vairāk piemērots, rekomendējam izmantot online kredīta un līzinga kalkulatorus, lai salīdzinātu ikmēneša maksājuma apmērus abiem produktiem.


Auto līzings nezaudē savas pozīcijas TOPā kā visveiksmīgākais auto iegādes veids, bet tai pat laikā šis finanšu produkts tiek piedāvāts plašā klasifikācijā, kur katrs apakšveids var atšķirties cits no cita ar finansējuma apmēru, pieļaujamo automašīnas vecumu un citiem kritērijiem.


Izvēlamies piemērotu auto līzinga kategoriju


Ja ir vēlme iegādāties 10 gadus vecu automašīnu 5000 EUR vērtībā, noformēt auto līzingu jums neizdosies, jo minimālais auto līzinga finansēšanas apmērs sākas no 7000 EUR. Ja jums ir uzkrājumi un pirkumam jums pietrūkst tikai 4000 eiro, tad diez vai varēsiet atrast piemērotu līzinga piedāvājumu.


Ja auto maksā aptuveni 15 000 eiro, bet jums nav uzkrājumu, tad arī šeit uz auto līzingu jums nevajag cerēt, jo ar šādu cenu jums būs jāveic pirmā iemaksa apmērā ne mazāk kā 10% no iegādājamās automašīnas cenas. Tāpat neaizmirstiet par to, ka līzinga darbības beigās iegādājamajam auto nedrīkst būt konkrēts gadu skaits (ko katrs līzinga devējs savos nosacījumos nosaka individuāli).


Ko darīt gadījumos, kad auto līzingu nav iespējams izmantot? Šādās situācijās vienīgā izeja ir kredīta noformēšana. Gadījumā ar kredītu kreditoram nebūs striktu nosacījumu attiecībā uz auto stāvokli, viņu interesēs tikai aizņēmēja maksātspēja un ķīlas likviditāte.


Auto kredīts ir vienkāršs un izdevīgs


Pēc Latvijas “SEB” bankas datiem, tiklīdz viņi izlaida jauno auto finansēšanas programmu, jau pirmajos mēnešos viņi noformēja vairāk kā 1000 auto kredītu. Pamatojoties uz kreditora statistikas datiem, katra auto kredīta vidējais apmērs bija 4000 eiro. Gandrīz visi aizņēmēji, kas izmantoja šo programmu, atzīmēja būtiskas šī finanšu produkta priekšrocības:

 

  1. Pilnībā atmaksājot auto kredītu, aizņēmējs kļūst par pilnvērtīgu automašīnas īpašnieku.
  2. Maksimāli pieļaujamā finansējuma summa – 500 eiro.
  3. Aizņēmējam ir tiesības iegādāties ne tikai automašīnu, bet arī jebkuru citu transportlīdzekļa veidu (kvadraciklu, motociklu u.t.t.), kas paredzēts uzlikšanai uzskaitē CSDD.
  4. Nav obligāti jāveic pirmā iemaksa.
  5. Nav ierobežojumu attiecībā uz auto vecumu.
  6. Kredītlīgumu var parakstīt elektroniskā veidā oficiālajā bankas resursā. Pēc tam atrunātā auto kredīta summa tiks pārskaitīta uz aizņēmēja kontu.
  7. Auto kredīts neprasa papildus uzdevumus vai KASKO polises noformēšanu.


Kā uzzināt izdevīgumu 5 minūšu laikā


Aprēķināt gaidāmās izmaksas vai auto kredīta noformēšanas izdevīgumu, ja neesat bankas darbinieks, ir samērā grūti. Bet līdz ar online kredītu kalkulatoru parādīšanos situācija ir kardināli mainījusies. Pieņemsim, ka jūs ir ieinteresējuši vairāki auto finansēšanas piedāvājumi vienlaicīgi, bet jums ir ļoti grūti saprast, kurš būs jums izdevīgākais. Tāpēc, lai salīdzinātu, mēs veram vaļā katra kreditora interneta lapu, izvēlamies vajadzīgo finansējuma programmu un esošajā kredītu kalkulatorā ievadām savus datus. Parasti šie dati ir auto cena un vēlamais kredīta atmaksas periods. Pēc tam spiežam “aprēķināt” un uzreiz saņemam ikmēneša maksājuma apmēru. Šīs pašas darbības veicam katra kreditora lapā un salīdzinām maksājumu apmēru. Vismazākais maksājums izrādīsies visizdevīgākais piedāvājums.


Lai uzskatāmi saprastu, kā notiek šī salīdzināšana, izskatīsim 2 piemērus.

 

  1. Valdis nolēma iegādāties pilnīgi jaunu auto par cenu 16 000 eiro. Pirkuma brīdī viņam bija iekrājumi 3 500 eiro apmērā. Valdis var izmantot gan auto līzinga piedāvājumu, gan auto kredīta piedāvājumu pēc saviem ieskatiem. Izmantojot kredīta kalkulatoru, Valdis ir aprēķinājis, ka auto kredīta ikmēneša maksājums būs 265 eiro, auto līzinga – 225, kas ir par 40 eiro lētāk. Bet, izvēloties auto līzingu, Valda ieekonomētos 40 eiro nāksies iztērēt KASKO apdrošināšanas polises noformēšanai, jo automašīna šajā darījumā ir nodrošinājums. Bet tas nozīmē, ka Valdim šajā situācijā auto līzings būs izdevīgāks, nekā auto kredīts, jo par kredīta maksājuma apmēru viņš apmaksās gan līzingu, gan KASKO.
  2. Lāsma nolēma iegādāties 5 gadus vecu, lietotu automašīnu par 10 tūkstošiem eiro. Ar viņas uzkrāto kapitālu nepietiek, lai noformētu auto līzingu, jo viņai izdevās sakrāt tikai 1000 eiro, bet līzinga noformēšanai nepieciešami vismaz 2000 eiro. Tāpēc viņai atliek izmantot tikai auto kredīta piedāvājumu. Ikmēneša maksājums būs 190 eiro. Attiecībā uz KASKO polisi: kreditors neuzliek par pienākumu iegādāties šo polisi, tāpēc Lāsma šajā gadījumā var ieekonomēt. Pieņemot, ka Lāsma varēja atrast vēl vienu tūkstoti eiro, lai noformētu auto līzingu, tad atšķirība maksājumos būtu tikai 20 eiro (līzinga maksājums būtu lētāks par kredīta maksājumu). Bet līzinga kompānija liktu Lāsmai iegādāties KASKO apdrošināšanu. No tā var izdarīt secinājumu, ka Lāsmai ir izdevīgāk noformēt auto kredītu un nemeklēt papildus naudu.

 

Auto kredīts jaunai automašīnai

Apskatot auto kredītu no ekonomikas viedokļa, tas attiecas uz patēriņa kredītiem. Kaut arī nereti auto ražotāji saviem pircējiem piedāvā iegādāties pilnīgi jaunas automašīnas ar labām atlaidēm, kas rezultātā auto kredītu pārvērš nomaksā. Kā tas notiek? Viss ir samērā vienkārši: auto ražotāji piedāvā globālas atlaides auto saloniem dažiem sava zīmola modeļiem. Savukārt auto saloni nodrošinās ar finanšu struktūru atbalstu un rezultātā pārdod automašīnu par tās pašizmaksu (autoražotāja piešķirto atlaidi viņi atstāj sev kā atlīdzību). Pie pircēja auto nonāk pilnīgi jaunā stāvoklī un par izdevīgu cenu. Ja auto īpašniekam jau ir sava automašīna, bet viņš grib iegādāties jaunāku šī paša zīmola modeli, viņš var vienkārši mainīt savu lietoto auto pret jaunu, piemaksājot starpību starp automašīnu vērtībām (var noformēt kredītu).


Jauna auto iegāde (pat kredītā) ir laba ar to, ka jūs pērkat absolūti jaunu auto ne tikai tehniskā, bet arī juridiskā ziņā. Banka arī labprātāk piešķir auto kredītus jaunu automašīnu iegādei, jo tās veic ķīlas funkciju un tām ir paaugstināta likviditāte: gadījumā, ja kredīta netiks atmaksāts, automašīna tiks pārdota, un banka tādā veidā atlīdzinās sev visus zaudējumus.

Auto līzings jaunam auto

Atšķirībā no auto kredīta auto līzingam ir vienkāršotāki nosacījumi, tas tiek uzskatīts par daudz izdevīgāku piedāvājumu, jo līzinga ikmēneša maksājumi ir mazāki par kredīta maksājumiem. Auto līzings ļauj iegādāties jebkuru auto: jaunu vai lietotu. Ja jūs esat izvēlējies lietotu auto, tad tam ir jāatbilst dažām līzinga kompānijas prasībām. Bet galvenā priekšrocība jaunu auto līzingā ir tā, ka klients visu laiku var braukt tikai ar jaunām automašīnām. Noformējot uz sevi pirmo automašīnu - jaunu auto, jau pēc dažiem mēnešiem līzinga saņēmējam ir tiesības ņemt jau nākamo un, protams, jaunu.

Jaunas, līzingā ņemtas automašīnas tiks apkalpotas tikai autorizētos centros, bet tehnisko apkopi varēs apmaksāt plānveidīgi: kopā ar ikmēneša līzinga maksājumiem.


Ņemot vērā noformēšanas vienkāršību, cenu pieejamību un ne pārāk stingrās prasības, auto līzings būs piemērots tiem, kas nolēmuši veidot savu transporta biznesu. Turklāt līzinga kompānijas klients savā rīcībā varēs saņemt uzreiz vairākas automašīnas, ko nebūtu iespējams izdarīt ar auto kredītu.


Lai ko jūs neizvēlētos, sava auto iegāde – tas ir samērā nopietns solis, kam ir rūpīgi jāgatavojas: jānovērtē iespējamie riski un jāaprēķina darījuma izdevīgums. Ja nekādi nesanāk uzkrāt naudu auto iegādei, bet transportlīdzeklis ir steidzami nepieciešams, pamēģiniet aprēķināt savas kredīta vai līzinga izmaksas online kalkulatorā, lai izvēlētos maksimāli izdevīgāko variantu.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Auto līzings

Daudziem Latvijas iedzīvotājiem sava auto iegāde kļuvusi par sengaidītu un neizbēgamu notikumu, bet diemžēl ne visiem ir pietiekama summa, lai uzreiz iegādātos transportlīdzekli par skaidru naudu

Kredītkarte vai debetkarte

Mūsdienu finanšu pakalpojumu tirgus piedāvā 2 veida plastikāta kartes: kredītkarti un debetkarti

Kredīts dzīvokļa remontam

Jebkuram mājoklim, tāpat kā mums pašiem, ir savas vajadzības, jo jebkura māja vai dzīvoklis grib būt skaists tieši tāpat kā cilvēks: jaunas tapetes, moderni gaismekļi, neparasts dekors un, protams, jaunas mēbeles

Kā ātrāk dzēst kredītu

Banku kredīti ir samērā noderīgi, kad jāveic liels pirkums. Bet pastāv arī cita šī finanšu produkta puse: obligāta kredīta atmaksa ikmēneša maksājumu veidā