Patiesība par reālo nekustamā īpašuma cenas veidošanos

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Meklējot vajadzīgo dzīvokli, mēs varam viegli izmantot ērtu meklēšanas filtru un šķirot piedāvājumus pēc šādiem kritērijiem: rajons, stāvoklis, cena. Bet kā novērtēt pirkuma izdevīgumu, ja dzīvoklis ir atrasts, neizmantojot sludinājumu portālu piedāvājumu? Lai izdarītu pareizus secinājumus, nepieciešams salīdzināt izvēlēto objektu ar līdzīgiem dzīvokļiem, kas jau ir katalogā, pēc tādiem pašiem principiem: cena, atrašanās vieta un visas ēkas stāvoklis.


Labs rajons – veiksmīga pirkuma garants


Jaunā mājokļa veiksmīgas atrašanās vietas izvēle ir atkarīga ne tikai no attāluma no centra. Mūslaiku privātmāju pircēji sākuši pievērst lielāku uzmanību nevis dabas skaistumam (mežs vai jūra), bet racionālākiem aspektiem: transports, skolas, rotaļlaukumi u.t.t. Zemes gabala vai dzīvokļa cenu ietekmēs arī pašvaldības turpmākie attīstības plāni. Ja šajā rajonā pēc vairākiem gadiem plāno ierīkot atrakcijas parkus, tad nekustamā īpašuma cenas var celties jau tagad. Tomēr ne visa infrastruktūra ir apsvēršanas vērta, piemēram, ja blakus atrodas dzelzceļš, tad labāk pameklēt veiksmīgāku piedāvājumu.


Ja esat atradis vietu nākamajam būvobjektam līdzās upei, esat uzmanīgs ar grunti – tā var būt nestabila. Pērciet zemes gabalu tikai pēc tam, kad veikta ģeoloģiskā izpēte. Uz pārpludinātas zemes būvniecība, tāpat kā apdrošināšana, izmaksās daudz dārgāk. Iespējams, tāpēc arī nelielā zemes gabala cena.


Novērtējam ēku


Jebkurai daudzdzīvokļu mājai ir savi “plusi” un “mīnusi”, un tomēr priekšroka tiek dota akmens ēkām, kam ir arhitektūras pieminekļa vērtība. Uz šādām ēkām var attiecināt mājas, kas celtas pirmās Latvijas Republikas laikā vai pēckara ēkas. Vislētāk tiek novērtētas tipveida padomju laika mājas. Bet jebkurai, pat vecai mājai ir savas īpatnības, piemēram: ēkas ar siltinātu fasādi maksās par 20% dārgāk.


Neticiet fotogrāfijām!


Neuzticieties internetā izvietotajām dzīvokļa vai mājas fotogrāfijām: “Labāk vienu reizi redzēt, nekā 100 reizes dzirdēt”. Fotogrāfijas var būt divējādas: notušēt dzīvokļa reālos trūkumus un otrādi – noslēpt priekšrocības. Arī ar kvadrātmetriem ir tas pats: daudzi pārdevēji ir viltīgi un derīgajā platībā iekļauj balkonu, uzglabāšanas telpu un terašu kvadratūru, lai pircējam rastos iespaids par plašu telpu. Tikt skaidrībā ar šo jautājumu iespējams, personīgi apskatot dzīvokli vai, apskatoties mājokļa tehniskās pases fotogrāfiju.


Veiksmīgi piedāvājumi portālos neaizkavējas!


Spriest par cenas adekvātumu var arī pēc konkrēta sludinājuma “dzīves ilguma” portālā. Daudziem pārdevējiem savi dzīvokļi šķiet daudz dārgāki, un šo faktu var skaidrot ar to, ka viņiem tas nav vienkārši mājoklis, bet daļa no sevis. Kaut arī realitātē piedāvājums ir pārpildīts ar tādiem pašiem objektiem, bet par daudz labāku cenu.


Pašus dārgākos nekustamā īpašuma objektus mēs varam sastapt Rīgā vai Jūrmalā, kā arī tai valsts daļā, kur ir skaista daba. Cenu politika nekustamo īpašumu tirgū kopš neseniem laikiem ir sākusi pievērst uzmanību arī autoceļu attīstībai. Diemžēl dzelzceļa satiksmes neesamība cenu ietekmē tikai negatīvi.


Dvēseliskums – faktors, kas ietekmē dzīvokļa cenas pieaugumu


Pērkot mājokli, mēs bieži neaizdomājamies par pragmatiskām lietām, tāpēc neuzskatām iegādes objektu kā investīcijas nākotnē. Mums daudz svarīgāk ir rajona mājīgums vai tuvumā dzīvojošie draugi, radinieki. Un, neskatoties uz to, ka ar tādiem pašiem parametriem varētu atrast arī lētāku dzīvokli, mēs pārmaksājam, bet izvēlamies šo. Vēršoties pēc finansējuma dzīvokļa iegādei bankā, ņemiet vērā, ka kreditors orientēsies uz mājokļa vidējo vērtību, tāpēc par psiholoģisko saderību ar savu nākamo mājokli nāksies samaksāt no personīgā maciņa.


Ja esat nolēmis pārdot savu mājokli, tad labākā cenas izvēles metode būs konsultācija pie profesionāla nekustamo īpašumu aģenta. No otras puses, arī pircējs var vērsties jebkurā nekustamo īpašumu aģentūrā, lai noskaidrotu, cik adekvāta ir konkrētā nekustamā īpašuma objekta cena.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Bagātākie pasaules cilvēki snieguši prognozes 2021.gadam

Aizejošais 2020.gads daudziem mūsu planētas iedzīvotājiem nekad netiks izdzēsts no atmiņas. Bet ko sagaidīt jaunajā 2021.gadā, jo pasaulē vēl joprojām nav ekonomiskās stabilitātes?

Lielie darba devēji aicina jauniešus piedalīties Digitālajā darba speed dating

LETA ziņo, ka 24.februārī Latvijas jauniešu auditorija tikās ar lielo Latvijas uzņēmumu vadītājiem online režīmā, lai apspriestu vakances tirdzniecības un klientu servisa jomā

Playstation 5 kredītā

Playstation 5 – aizgājušā 2020.gada galvenā intriga ikvienam geimerim! Jauno konsoli ps 5 pielūdzēji ar aizturētu elpu gaida jau kopš 11.jūlija

Koka māju būvniecība kredītā

Savas mājas būvniecība ar pārliecinātu potenciālu kļūst aizvien populārāka Latvijā

Volkswagen sharan līzingā

Volkswagen Sharan patiešām var uzskatīt par vienu no mūsdienu minivenu priekštečiem

Auto līzinga un auto kredīta salīdzināšana

Jebkuram finanšu piedāvājumam ir savas raksturīgās un atšķirīgās iezīmes

iPhone 14 apskats

Ziņas par jaunajiem Apple iPhone modeļiem parādās ar apskaužamu regularitāti

Brīvdienās būs slēgta liela daļa veikalu

LR valdība tuvākajās dienās plāno veikt labojumus lēmumam par ārkārtas situācijas ieviešanu. Ar ārkārtas stāvokļa izsludināšanas brīdi veikalos brīvdienās nebūs iespējams iegādāties alkoholu

Kā nepārmaksāt par nekustamo īpašumu

Kad esam nolēmuši iegādāties nekustamo īpašumu, vispirms vēršamies pie interneta portāliem, kas piedāvā atbilstošās rubrikas

Kā nopirkt gatavu biznesu

Jūs jau sen esat sapņojis par savu biznesu, bet jums nav idejas, kas garantētu panākumus