Bagātākie cilvēki pasaulē un viņu prognozes šim gadam

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Šādās situācijās galvenais ir noteikt perspektīvas nākotnei un pilnībā koncentrēties uz sava produkta virzīšanu. Lai ieviestu kaut minimālu skaidrību iespējamajā notikumu attīstībā pasaulē, ārvalstu masu informācijas līdzekļi ir izanalizējuši trīs pasaules bagātāko cilvēku paziņojumus un apvienojuši tos vienā kopējā prognozē.


1. Īlons Masks – Tesla un Space X dibinātājs rekomendē koncentrēties uz sava produkta attīstību.


Ja lielākai cilvēces daļai 2020.gads kļuva par maksimālās krīzes gadu, Īlonam Maskam tas bijis īpaši veiksmīgs. Viņa dibinātais uzņēmums Space X pirmo reizi palaida savu raķeti, bet Tesla akciju cena strauji paaugstinājās. Šie notikumi palīdzēja Īlonam kļūt par vienu no bagātākajiem cilvēkiem pasaulē. Pēc Maska vārdiem, krīzes situācijā katram uzņēmumam ir jāizvēlas visveiksmīgākā stratēģija – maksimāli jākoncentrējas uz sava produkta attīstību.


Lai gūtu panākumus, Īlons Masks rekomendē strādāt pie produkta kvalitātes, maksimāli to pilnveidot. Nevajag zaudēt laiku problēmu, finansiālās situācijas apspriešanai vai prezentāciju izstrādei. Masks norāda, ka uzņēmumu īpašniekiem ir no sirds jāiemīl savs produkts vai pakalpojums. Otrais aspekts ir atpakaļsaites izveidošana ar klientiem un tās maksimāla virzīšana.


Savos citātos Īlons aicina nebaidīties no saskarsmes ar potenciālo pircēju auditoriju: tikšanās ar klientiem un klientiem identiska domāšana ļauj saprast, kādas izmaiņas jāievieš produktā, un iemīlēt to pa īstam. Viens no uzņēmēja noteikumiem ir apgalvojums: “Negaidi, ka tavs produkts iepatiksies citiem, kamēr tu pats to neiemīlēsi.” Un tas pilnībā atbilst Maska stratēģijai.


Īsts uzņēmuma vadītājs Īlona skatījumā – tas nav vienkārši cilvēks, kurš vada biznesu, bet cilvēks, kurš saprot ikvienu uzņēmuma mehānismu. Īlons salīdzina šo situāciju ar kara laika algoritmu: ja kareivji redzēs savu ģenerāli pirmajā rindā, viņi, nešauboties, dosies kaujā. Arī pats Masks taču piedzīvoja laikus, kad viņa darbagalds stāvēja Tesla ražošanas ceha vidū, kur viņam nereti nācās pat nakšņot. Bet visas ieguldītās pūles un centieni nebija veltīgi, šobrīd Īlona Maska uzņēmumam ir fantastiski panākumi pasaulē.


2. Daudz kas mainīsies: Džefs Bezoss – Amazon dibinātājs


Pēc Bezosa domām, ir pienācis visīstākais ilgtermiņa investīciju plānošanas brīdis. Par tālejošiem plāniem bija nepieciešams domāt arī agrāk, tomēr tagad tai ir jākļūst par ideju Nr.1. Un ekonomiskā nestabilitāte pasaulē nekādā veidā nedrīkst traucēt iecerētajām perspektīvām.


Savās prognozēs Bezoss skatās uz pasauli 10 gadu prizmā un redz globālas izmaiņas, īpaši tehnoloģiju jomā. Pirmkārt, viņš liek uzsvaru uz gaidāmajām izmaiņām mašīnmācībā. Lai pilnībā saprastu pārmaiņu apmēru, Džefs piedāvā katram aizdomāties par jautājumu: “Kas nemainīsies 10 gadu laikā?” Pēc Džefa domām, tas ir viens no galvenajiem jautājumiem.


3. Bils Geitss uzskata, ka pasaule uzlabosies


Lielākās korporācijas dibinātājs šai sakarā paudis savu viedokli jau 2020.gadā GeekWire konferencē. Tajā tika skartas tādas tēmas kā bizness, zinātne un tehnoloģijas. Par koronavīrusa izplatību Bils Geitss atzīmēja, ka uzvarēt vīrusu varēs tikai kolektīvi – visa pasaule. Individuāla cīņa ar infekciju atsevišķās valstīs nenesīs uzvaru. Kā apliecinājumu saviem vārdiem Bils min Dienvidkoreju, Austrāliju un Jaunzēlandi, kas uzveica COVID-19 savā zemē, bet ārzemnieki atkārtoti ieveda valstī vīrusu.


Medicīnā Geitss sagaida uzlabojumus. Salīdzinājumā ar iznīcinošo 2020.gadu, pateicoties zinātnieku izstrādēm, 2021.gadam ir jākļūst daudz mierīgākam. Bils min 2 faktorus, kas ļauj skatīties uz 2021.gadu optimistiskākās krāsās:

 

  • radītie karantīnas nosacījumi neļaus koronavīrusam tik strauji izplatīties, kā tas bija pandēmijas pašā sākumā;
  • zinātnieki jau ir izstrādājuši vakcīnas pret vīrusu, bet saslimušajiem jau ir sastādītas ārstēšanās metodes.


Visiem augstākminētajiem iemesliem sagaidīt uzlabojumus 2021.gadā ir spilgti jāizpaužas jau šī gada pavasarī – tieši šajā periodā Bils Geitss sagaida lūzuma brīdi, kad notiks globālas izmaiņas.


Pēc Bila domām, šie notikumi ir iemācījuši visu pasauli draudzīgi un samērā nopietni pārkārtoties, globāli reaģēt uz infekcijas izplatību. Vakcīnas izstrāde ļautu ātrāk ieviest mRNS metodi medikamentu izgatavošanā. Šāds vakcīnu ražošanas veids tiek uzskatīts par daudz drošāku, jo tajā nav vīrusa daļiņu, tāpēc tas medikamentiem nodrošina lielāku potenciālu nekā parastajām vakcīnām.


Bils prognozē, ka šī metode palīdzēs izstrādāt vakcīnas pret HIV, tuberkulozi un malāriju.


Geitsa kopējais viedoklis par notiekošo pasaulē ir pozitīvs. Varenās korporācijas dibinātājs pasaules sasniegumu pirmajā plānā liek:

 

  • uzlabot attieksmi pret sievietēm un dažāda tipa minoritātēm,
  • samazināt letālu gadījumu skaitu diabēta un onkoloģiskajām saslimšanām,
  • veikt dziļāku Alcheimera sindroma izpēti.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Koka māju būvniecība kredītā

Savas mājas būvniecība ar pārliecinātu potenciālu kļūst aizvien populārāka Latvijā

Brīvdienās būs slēgta liela daļa veikalu

LR valdība tuvākajās dienās plāno veikt labojumus lēmumam par ārkārtas situācijas ieviešanu. Ar ārkārtas stāvokļa izsludināšanas brīdi veikalos brīvdienās nebūs iespējams iegādāties alkoholu

Lielie darba devēji aicina jauniešus piedalīties Digitālajā darba speed dating

LETA ziņo, ka 24.februārī Latvijas jauniešu auditorija tikās ar lielo Latvijas uzņēmumu vadītājiem online režīmā, lai apspriestu vakances tirdzniecības un klientu servisa jomā

Kā nopirkt gatavu biznesu

Jūs jau sen esat sapņojis par savu biznesu, bet jums nav idejas, kas garantētu panākumus

Playstation 5 kredītā

Playstation 5 – aizgājušā 2020.gada galvenā intriga ikvienam geimerim! Jauno konsoli ps 5 pielūdzēji ar aizturētu elpu gaida jau kopš 11.jūlija

Volkswagen sharan līzingā

Volkswagen Sharan patiešām var uzskatīt par vienu no mūsdienu minivenu priekštečiem

Kā nepārmaksāt par nekustamo īpašumu

Kad esam nolēmuši iegādāties nekustamo īpašumu, vispirms vēršamies pie interneta portāliem, kas piedāvā atbilstošās rubrikas