40% no visiem Latvijas kredītiem ir izsniegti koka moduļu māju būvniecībai

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Tos, kas vēlas uzcelt savu māju, nebiedē pat plānotās būvniecības cena, jo iespējams nodrošināties ar jebkuras bankas finansiālo atbalstu. Lai uzsāktu mājas būvniecību un kļūtu par šī mājokļa īpašnieku, nepieciešams saprast, no kādiem etapiem sastāvēs nekustamā īpašuma būvniecība, kā arī sastādīt aptuveno rīcības plānu, noteikt lielākās izmaksas. Lai gūtu pilnīgu skaidrību par šiem jautājumiem, mēģināsim noskaidrot mājokļa būvniecības īpatnības.


Kāpēc mājas būvniecība ir labāka par jau gatavu māju?


Ja domājat par to, ka jūsu mājoklim ir jābūt tiešai mājai, nevis dzīvoklim, tātad jūs 100% tiecaties pēc komforta! Visdrīzākais, jūs gribat lielāku telpu, brīvību un cenšaties izvairīties no uzspiestajām kolektivizācijas idejām (dzīvošanas daudzdzīvokļu mājā). Pārbraukšana no dzīvokļa uz privātmāju noteikti jums kļūs par nozīmīgu notikumu, bet tikai tad, ja visi būvniecības etapi būs veiksmīgi noslēgti, un mājas projekts būs ideāli piemērots visiem ģimenes locekļiem.


Individuāls topošās mājas projekts – tas ir atbildīgs brīdis, kas padara jūsu mājokli unikālu un piemērotu tikai jums. Jau gatavas mājas iegāde ne vienmēr var jūs 100% apmierināt, jo istabu plānojumu veidojis cits cilvēks un citai ģimenei, tāpēc maza ir iespējamība, ka šis mājoklis jums kļūs par labāko risinājumu.


Kapitālā būvniecība – liels un plašs projekts, kas prasa ne tikai laiku un spēku, bet arī naudu. Lai tiem, kas grib iegūt īpašumā atsevišķu mājokli, būtu lielākas izredzes sava sapņa realizēšanai, būvniecības uzņēmumi ir izstrādājuši jaunu iespēju projektu ar nosaukumu “moduļu mājas”.


Kas ir “moduļu mājas”?


Moduļu mājas – tās ir jau uzceltas vienas mājas daļas, kuras var ražot no dažādiem materiāliem, bet uzņēmuma – izgatavotāja teritorijā. Citiem vārdiem sakot, moduļu mājas jūsu teritorijā no nelielām sekcijām tiek saliktas vienā mājā līdzīgi konstruktoram. Katrai moduļu mājas sekcijai ir sienas, grīda un griesti. Saliekot kopā nepieciešamās sekcijas, mājas izmērus iespējams palielināt, pieaudzēt uz augšu, uzstādot sekcijas kā mājas otro stāvu u.t.t. Par moduļu māju galvenajām priekšrocībām tiek uzskatīts:


• Uzcelšanas ātrums (burtiski dažu dienu laikā paceļamais krāns varēs salikt visu projektu).
Nav būvgružu.
• Minimāls būvniecības darbinieku skaits.
Zemas izmaksas salīdzinājumā ar kapitālo būvniecību.
• Iespēja palielināt vai samazināt māju.
Ekoloģija (visbiežāk moduļu mājas tiek izgatavotas no koka).


Moduļu mājas galvenā atšķirība no parastās ir precīzs uzcelšanas grafika plānojums. Jums būs nepieciešams daudz mazāk laika un naudas, lai uzceltu dzīvošanai gatavu māju. Kapitālā būvniecībā termiņi var iestiepties gadiem ilgi, bet ja jūsu finansiālais stāvoklis sašūposies, jūs riskējat saņemt tikai daļēji izbūvētu “kasti”. Un ar laiku klimatisko nokrišņu dēļ tā pamazām sabruks.


Nevajag jaukt moduļu mājas ar mobilajām (karavānām) – tas ir dažādas lietas. Vienīgais moduļu būvniecības mīnuss – nav iespējams izbūvēt milzīgu kotedžu, piemēram, ar divām garāžām. Moduļu mājoklim ir savi ierobežojumi platībā (līdz 150 – 180 m2). Tomēr šāds mājokļa uzcelšanas veids palīdzēs ātri iegūt atsevišķas palīgbūves, piemēram, mājiņu viesiem, saunu vai garāžu.


Vai iespējams kredīts sava mājokļa iegādei


Protams, iespējams! Ņemot vērā to, ka visbiežāk šāds kredīts ir aizdevums pret nekustamā īpašuma ķīlu, tad finansēšanu izmanto pat veiksmīgi biznesmeņi. Viņiem nelielie kredīta procenti ir daudz izdevīgāki, nekā lielas naudas summas izņemšana no biznesa mājas iegādei. Juridiskās personas, tāpat kā fiziskās personas bieži vēršas pēc kredītiem, lai uzceltu nekustamo īpašumu šādā pieejamā un ātrā veidā.


Ņemot vērā kredītu pret nekustamā īpašuma ķīlu zemo procentu likmi un ilgo atmaksas periodu (līdz 30 gadiem), ikmēneša maksājumi jūs neapgrūtinās. Apvienojot moduļu māju galvenās priekšrocības ar kredīta pret nekustamā īpašuma ķīlu priekšrocībām, var iegūt samērā izdevīgu piedāvājumu sava mājokļa iegādei.


Ar ko ir jāsāk, lai vērstos bankā?


Ja esat nolēmis iegūt mājokli īpašumā ar būvniecības palīdzību, bet jums nav visas tam nepieciešamās naudas summas, vispirms ir nepieciešams vērsties bankā, lai saņemtu konsultāciju. Sarunas gaitā varēsiet izstāstīt, kādu nekustamo īpašumu jūs gribat uzbūvēt, bet banka savukārt informēs jūs par jūsu izredzēm noformēt izdevīgu kredītu. Mājokļa iegāde bankai ir vesela procedūra, kas iever sevī šādus etapus:


• Maksimālā finansējuma apmēra novērtēšana.
• Kredīta pret nekustamā īpašuma ķīlu nosacījumu noteikšana.
Galveno etapu precizēšana naudas saņemšanai būvniecības laikā.


Esiet pārliecināts, ka kredīts lielai naudas summai vienmēr paredzēs nekustamā īpašuma ķīlu. Šāds nodrošinājums var būt jau jūsu īpašumā esošais mājoklis vai tas, kas tiks uzbūvēts (iespējams kredīts pret zemesgabala ķīlu).


Māju parasti būvē uz īpašumā esošā zemesgabala: zemesgabala iegāde notiek par personīgajiem līdzekļiem, bet mājas būvniecība – ar kredīta palīdzību. Bet pat pirms zemes iegādes ir jānoskaidro daži jautājumi.


1. Vai šajā apvidū varēsiet saņemt atļauju sava mājokļa būvniecībai? Saņemt atbildi uz šo jautājumu iespējams pilsētas būvvaldē.
2. Kādas komunikācijas ir zemesgabala tuvumā vai tieši uz tā?
3. Vai tuvumā ir piebraucamais ceļš? Ceļa esamība, kas ved uz jūsu pagalmu, ir jāpārbauda ne tikai realitātē, bet arī dokumentos – tam ir jābūt ierakstītam zemesgrāmatā. Ideālais šāda ceļa variants: ceļš pieder pilsētai, bet ziemas laikā tiek regulāri tīrīts no sniega un vasarā sakopts.
4. Augsne un pazemes ūdeņi. Pirms zemes iegādes ir jāveic ģeoloģiskā izpēte, lai noskaidrotu, vai zemesgabalā ir stabila augsne. Tāpat jums ir jānoskaidro, kāds ir gruntsūdeņu līmenis (no tā būs atkarīga visas būvniecības cena).
5. Kā tieši tiks izmantoti jūsu mājoklim kaimiņos esošie zemesgabali un kādi būs to mērķi? Šo jautājumu noskaidrošana ļaus prognozēt jūsu nekustamā īpašuma cenas pieaugumu vai samazināšanos nākotnē.


Noslēdzošais sagatavošanas etaps


Tiklīdz visi augstākminētie etapi būs izpildīti, varat vērsties pie speciālista, kas sagatavos jūsu nākamās moduļu mājas 3D vizualizācijas projektu. Projekts var būt tik detalizēts, ka tajā būs redzamas katrai istabai nepieciešamās mēbeles un iekšējā apdare. Saņemot projektu, jūs varēsiet novērtēt tā veiksmīgumu un to, cik precīzi tas attēlo to, ko gribējāt saņemt no būvniecības.


Mūsu tīmekļa vietnē iespējams iesniegt kredīta pieteikumu Jūsu mājas būvniecībai.

 

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Labākās dāvanas vīriešiem un sievietēm 2022.gadā

Kādas dāvanas izvēlēties Jaunajā gadā

Playstation 5 kredītā

Playstation 5 – aizgājušā 2020.gada galvenā intriga ikvienam geimerim! Jauno konsoli ps 5 pielūdzēji ar aizturētu elpu gaida jau kopš 11.jūlija

Bagātākie pasaules cilvēki snieguši prognozes 2021.gadam

Aizejošais 2020.gads daudziem mūsu planētas iedzīvotājiem nekad netiks izdzēsts no atmiņas. Bet ko sagaidīt jaunajā 2021.gadā, jo pasaulē vēl joprojām nav ekonomiskās stabilitātes?

Volkswagen sharan līzingā

Volkswagen Sharan patiešām var uzskatīt par vienu no mūsdienu minivenu priekštečiem

iPhone 14 apskats

Ziņas par jaunajiem Apple iPhone modeļiem parādās ar apskaužamu regularitāti

Lielie darba devēji aicina jauniešus piedalīties Digitālajā darba speed dating

LETA ziņo, ka 24.februārī Latvijas jauniešu auditorija tikās ar lielo Latvijas uzņēmumu vadītājiem online režīmā, lai apspriestu vakances tirdzniecības un klientu servisa jomā

Kā nepārmaksāt par nekustamo īpašumu

Kad esam nolēmuši iegādāties nekustamo īpašumu, vispirms vēršamies pie interneta portāliem, kas piedāvā atbilstošās rubrikas

Auto līzinga un auto kredīta salīdzināšana

Jebkuram finanšu piedāvājumam ir savas raksturīgās un atšķirīgās iezīmes

Kā nopirkt gatavu biznesu

Jūs jau sen esat sapņojis par savu biznesu, bet jums nav idejas, kas garantētu panākumus

Labākie elektriskie skrejriteņi Latvijā

Elektriskie skrejriteņi – mēs tik bieži tos sastopam pilsētas ielās, bet tik maz par tiem zinām