Bankas depozīts

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kaut arī šis mākslīgums beidzas ar to, ka iepatikušos objektus cilvēks iegādājas nevis par savu darba algu, bet, izmantojot kredītu līdzekļus. Šāda rīcība ļauj aizņēmējiem brīvi “elpot ar pilnu krūti”, jo viņiem parādās pārliecība par to, ka tie var atļauties pilnīgi visu. Bet šādu viedokli visdrīzāk var uzskatīt par pašapmānu.


Noformējot kredītu, pat ar bezprocentu gada likmi, jūs uzņematies milzīgu atbildību, kas var negatīvi ietekmēt jūsu turpmāko kredītvēsturi. Jūs nevarēsiet uzreiz objektīvi novērtēt visas kavēto maksājumu un sodu sekas, bet, ja nolemsiet noformēt lielāku kredītu automašīnas vai dzīvokļa iegādei, tiks ņemti vērtā visi jūsu agrākie grēki.


Kāda ir izeja no situācijas? Vienīgais pareizais risinājums – padomāt par saviem lielajiem pirkumiem vēl ilgi pirms to izdarīšanas. Bet tas nozīmē: mēģināt uzkrāt sākotnējo naudas summu un ielikt to bankā, lai tā palielinātos. Līdzekļi uzkrājumu kontā nepārtraukti palielināsies, jo tiks aprēķināti procenti par jūsu naudas glabāšanu bankā. Šo procedūru dēvē par “krājkonta (ieguldījumu konta) atvēršanu vai “naudas nodošanu depozītu kontā (depozīts)”.


Palielinot sava uzkrājumu konta apmēru, katram investoram ir jāsaprot: jo vairāk naudas nonāks viņa depozītā, jo lielāku peļņu viņš varēs gūt. Visefektīvākā līdzekļu pavairošanas metode krājkontā – neizņemt aprēķinātos gada procentus naudas veidā, bet atstāt tos depozīta kontā.


Kas ir krājkonts?


Krājkonts – tas ir viens no naudas ieguldījumu veidiem, kas ļauj saņemt stabilu peļņu ilgtermiņa perspektīvā. Krājkontu var periodiski papildināt ar dažādām skaidras naudas līdzekļu summām, palielinot depozīta apmēru un, attiecīgi, palielināt gaidāmo peļņu. Atšķirībā no ātrajiem ieguldījumiem naudu no krājkonta var izņemt vēl pirms beidzies līgums ar banku. Lai to izdarītu, ieguldītājam ir iepriekš jāinformē banka par savu vēlmi izņemt naudu, jāsaskaņo datums, kad to varēs izdarīt.


Naudas atrašanās nosacījumus savā krājkontā jūs varat noteikt pats pēc šādiem kritērijiem:

 

  1. Noteikts naudas glabāšanas periods vai termiņš bez laika ierobežojumiem.
  2. Galvenā ieguldījuma un turpmāko papildus iemaksu apmērs.
  3. Peļņas gada likme.


Krājkonts bankā – tas ir izdevīgs projekts tiem, kas nākotnē grib izdarīt lielu pirkumu, tāpēc cenšas uzkrāt pēc iespējas vairāk personīgo līdzekļu. Banka šajā gadījumā tikai palīdz palielināt esošo kapitālu. Uzkrājumu mērķis var būt jebkāds: tūrisma brauciens, automašīnas iegāde, remonts, jauna sadzīves tehnika, ārstēšanās u.t.t. Investējot naudu krājkontā, ieguldītājs nevar neko pazaudēt. Jo ilgāk nauda glabāsies bankā, jo lielāku peļņu varēs saņemt klients.


Ja krājkontu salīdzina ar naudas investēšanu vērstpapīros, tad pirmais variants tiek uzskatīts par garantētu peļņas saņemšanas metodi. Krājkonta izveidošana būs izdevīga jebkurā gadījumā, bet gaidāmās peļņas apmēru var noteikt, ņemot vērā naudas uzglabāšanas periodu bankā.


Kad jūs sākat saprast, ka konkrēta objekta iegāde jums ir neizbēgama, bet jums vēl ir laiks, lai sakrātu naudu tā iegādei – labāk nogaidiet ar kredīta noformēšanu, jo to varēs noformēt vienas dienas laikā. Bet finanšu grūtību gadījumā viens aizņēmums varēs sabojāt jūsu kredītu dosjē, pie kura esat strādājis ne vienu vien gadu. Krājkonts bankā – tas ir ļoti izdevīgi, bet tikai tiem, kas var būt maksimāli pacietīgi. Lai sakrātu vajadzīgo naudu, klientam nāksies gaidīt noteiktu laika periodu, bet līdz ar šo neērtību varēsiet droši novērtēt arī divas neapstrīdamas krājkonta priekšrocības:

 

  • Jūs jebkurā gadījumā neierakstīs parādnieku sarakstā.
  • Jūsu kredītvēsture tikai uzlabosies.


Ja turpmāk jums ir nepieciešams kredīts, tad banka, kurā jums ir krājkonts, piedāvās jums daudz lojālāku programmu nekā pārējiem aizņēmējiem. Nereti tieši krājkonts kļūst par liela kredīta vai hipotēkas noformēšanas garantu. Par uzkrātajiem līdzekļiem ne vienmēr iespējams iegādāties vajadzīgo pirkumu, bet tie pilnīgi noteikti var noderēt kā pirmā iemaksa vai veicamā maksājuma daļa.


Kā izvēlēties programmu krājkontam?


Pirmkārt, jāveic visu esošo programmu monitorings, tomēr visizdevīgākais piedāvājums parasti ir depozīts bankā, kurā jau ir atvērts konts. Ja esat atradis daudz izdevīgāku programmu, tad jums ir pilnas tiesības to izvēlēties. Krājkontu var atvērt ne tikai vienā bankā, bet vienlaicīgi daudzās, kā arī vienā bankā klientam var būt vairāki krājkonti.


Krājkonts Swedbank


Swedbank saviem klientiem piedāvā divus uzkrājošo noguldījumu veidus:

 

  1. Krājkonts – noguldītājiem, kas katru mēnesi grib atlikt noteiktu naudas summu. Minimālā noguldījuma apmērs Swedbank – no 6 eiro līdz 100 dolāriem. Uzkrājumu periods: 6,9 vai 12 mēneši. Krājkonta procentu likme Swedbank tiek aprēķināta atkarībā no depozīta termiņa un tā apmēra. Šāda depozīta priekšrocība ir tā, ka klients var jebkurā laikā iemaksāt naudu savā krājkontā.
  2. Termiņdepozīts – piemērots tiem, kam ir brīvi naudas līdzekļi un kas var investēt savā krājkontā uz ilgāku laika periodu. Minimālā summa konta atvēršanai – 250 dolāri vai 190 eiro. Naudas glabāšanas periods: no 2 dienām līdz 5 gadiem. Procentu likmi nosaka atkarībā no tā, uz cik ilgu termiņu tā tiek noguldīta un kādā apmērā. Šī konta izveidotājam nav tiesību visa perioda laikā iemaksāt papildus naudu, lai papildinātu savu krājkontu.


Swedbank krājkonts var nest 2% līdz 10% peļņu gadā, atkarībā no depozīta nosacījumiem un summas.


SEB bankas krājkonts


SEB bankas krājkonta sistēma paredz neierobežotu maksājumu un izmaksu skaitu. Savu krājkontu iespējams atvērt pat bez pirmās iemaksas, jūs vienkārši pārskaitāt nepieciešamo summu no jūsu konta SEB bankā uz krājkontu un turpiniet sekot līdzi naudas uzglabāšanai. SEB bankas krājkonta nosacījumi:

 

  1. Gada likme – no 0,01%.
  2. Minimālā naudas automātiskā pārskaitījuma summa sava krājkonta atvēršanai – no 10 eiro.
  3. Minimālā procentu likmes izmaksa – no 1 eiro.
  4. Visi noguldījumi SEB bankā ir garantēti un, iestājoties organizācijas maksātnespējai, saviem noguldītājiem tiks izmaksāti 7 dienu laikā eiro valūtā.


Krājkonts Luminor bankā


Visas bankas cenšas piedāvāt individuālu lojalitātes programmu saviem noguldītājiem, tāpēc Luminor ir izstrādājis savus nosacījumus, kas iepatikušies daudziem:

 

  1. Iemaksu regularitāti nosaka pats klients.
  2. Depozītu iespējams papildināt jebkurā laikā.
  3. Katra papildinājuma summa – no 1 eiro.
  4. Krājkontu iespējams izveidot pat tikai ar 10 eiro.
  5. Krājkonta derīguma termiņš nav ierobežots laikā. Klients var uzkrāt naudu bankā, līdz tiks sakrāta vajadzīgā summa.
  6. Krājkontu var papildināt bankomātā, ir arī automātiskas papildināšanas pakalpojums.


Rezumējot, var teikt, ka krājkonts vai depozīts ir ļoti izdevīgs finanšu instruments, kas prot “pavairot” naudu bez jūsu līdzdalības. Vienreiz ieliekot dažus simtus eiro šādā kontā un aizmirstot par tā pastāvēšanu, pēc 5 gadiem jūs noteikti priecāsieties par naudas daudzumu, kādā pārvērtušies šie daži simti.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Laifhaki autovadītājiem ziemas laikā

Ziemu diez vai var nosaukt par “veiksmīgu” laiku braukšanai ar automašīnu

Auto līzings Mogo

Grūti iedomāties, kā mēs tiktu galā ar saviem mājas un darba pienākumiem bez efektīvas pārvietošanās ar auto

Pārkreditācija bez ķīlas

Dažreiz mums ir vienkārši nepieciešami ātrie kredīti, bet jūsu ģimenes budžets nedrīkst tikt tērēts uzreiz vairāku šādu aizdevumu atmaksai, jo agri vai vēlu jūs neizturēsiet tādu finansiālo slodzi un nonāksiet parādu bedrē

Kredīts pēc bankrota

Daudzi Latvijas Republikas iedzīvotāji pēdējā laikā saskaras ar tādu problēmu kā “maksātnespēja”