Maksātnespējas atzīšana

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Un šis finanšu diskomforts rodas tāpēc, ka pirms ekonomiskās krīzes valstī tika noformēti daudzi kredīti, kurus tagad aizņēmēji vienkārši nav spējīgi atmaksāt. Kredītā saņemtā nauda jau sen ir iztērēta, bet daudzi Latvijas iedzīvotāji nav spējīgi katru mēnesi atmaksāt savus parādus.


Bankrots – tā ir procedūra, kuru iziet nav tik vienkārši. Un pat pēc tam, kad tiksiet atzīts par bankrotējušu, jums vēl kādu laika periodu būs jāveic maksājumi par iepriekš noformētajām kredītsaistībām. Tomēr jūs tiksiet atbrīvots no kredīta summas pilnas atmaksas. Rezultātā jūs pilnībā atvadīsities no savām finanšu saistībām un varēsiet sākt savu kredītvēsturi no baltas lapas.


Pēc bankrota procedūras ikvienam “bankrotējušam” rodas jautājums par to, kā uzvesties tālāk no finansiālā viedokļa: atkal aizņemties naudu no bankas lieliem izdevumiem, noformējot kredītu, vai paļauties tikai uz saviem “spēkiem”, tas ir, uz savu naudu.


Atkal kredīts?


“Kredīta” jēdzienā pašā par sevi nav nekā slikta, aizdevums bieži palīdz pārvarēt finanšu grūtības, nostāties uz kājām iesācējiem biznesmeņiem. Kredīti ļauj saviem lietotājiem iegādāties savu mājokli, kad tā iegādei pircējam katastrofiski trūkst līdzekļu. Pēc maksātspējas jūs nebūsiet interesants bankām un finanšu kreditoriem. Iesniedzot pieteikumu ilgtermiņa kredītam, diez vai kāds jums to apstiprinās.


Ja jūs pavisam nesen esat izgājis maksātnespējas procedūru, tad jums, visdrīzākais, nekā vairs nav atlicis, jo jūsu īpašums ir pārdots izsolē, lai dzēstu kredīta parādu. Neapšaubāmi tagad, ar tīru kredītvēsturi, jums gribēsies atgriezt savu agrāko stāvokli un iegādāties mājokli, automašīnu vai citus vērtīgus objektus, kas jums agrāk ir piederējuši. Tikai jums neizdosies noformēt uzreiz auto kredītu vai hipotēku: kreditori jūs neuzskatīs par labticīgu klientu, jo reiz jūs jau netikāt galā ar savām saistībām, un pastāv iespējamība, ka situācija var atkārtoties. Tāpēc jums ir ilgs ceļš pie uzticības atjaunošanas: bankām un privātajiem kreditoriem ir jāsāk jums uzticēties. Lai tas notiktu, sāciet ar mazumiņu: noformējiet telefona vai jebkuras citas lietas iegādi kredītā, kuras vērtību jūs varēsiet atmaksāt bez grūtībām.


Kad būsiet dzēsis vairākus nelielus patēriņa kredītus, varat pāriet pie kredītkartes noformēšanas. Uz lielu kredītlimita summu cerēt nav vērts: iesākumā tā būs minimāla. Galvenais, kas jums ir jāizdara – precīzi jāievēro atmaksas grafiks, veiksmīgi atmaksājot visas finansiālās saistības. Ja gribēsiet noformēt kredītu skaidrā naudā, esiet gatavs tam, ka izvēlētā kredīta gada likme nebūs ļoti izdevīga – tā būs maksimāli augsta. Šī komisija ir maksa kreditoram par riskiem, kurus viņš uzņemsies, izsniedzot kredītu tieši jums.


Kad jūsu kredītvēsture piepildīsies ar ziņām par veiksmīgi atmaksātiem nelieliem kredītiem, jūs sāksiet izraisīt uzticību arī lielajiem kreditoriem. Iespējams, jums paveiksies pat noformēt lielu kredītu, kaut arī ne pirmajā pieteikuma iesniegšanas reizē.


Dzīve bez kredītsaistībām


No otras puses, ja jūs jau reiz esat izjutis grūtības pildīt finansiālās saistības, un šī iemesla pēc jums nācās apliecināt savu maksātnespēju, tad diez vai jums gribēsies nonākt kārtējā parādu bedrē. Jums uz viesiem laikiem var izveidoties priekšnojauta, ka līdzīga finansiālā situācija var vēlreiz atkārtoties un jums nāksies pārdot pēdējās vērtības, lai vismaz kaut kādā veidā dzēstu savus parādus un iegūtu “bankrota” statusu.


Ja jums jau ir gadījušās problēmas ar noformēto kredītu atmaksu, tad var teikt, ka jūs bezatbildīgi izturaties pret savu saistību izpildi. Jūs ne līdz galam apzināties kredīta nemaksāšanas risku, tāpēc pastāv iespēja, ka vēlreiz noformēsiet aizdevumu, kuru nespēsiet atmaksāt, jo kredīta apmērs neatbildīs jūsu maksātspējai.


Agrākie vai esošie bankas klienti, kas pieredzējuši bankrota procedūru, vairs nekad nevarēs sasniegt to uzticības līmeni, kāds piemīt aizņēmējiem ar labu kredītvēsturi. Uz viņiem bankas un privātie investori vienmēr skatīsies ar piesardzību, tāpēc, ja pēc bankrota procedūras jums tomēr palaimēsies noformēt kārtējo kredītu, neceriet uz izdevīgiem nosacījumiem: par to nevar būt ne runas.


Bankrota atzīšanas procedūra – tas ir pasākums, kas tiek pielietots tikai izņēmuma gadījumos: kad aizņēmējam nav reālas iespējas atmaksāt uzņemtās naudas saistības. Bankrots dod viņam iespēju atbrīvoties no visiem parādiem un vēlreiz sākt savu finansiālo dzīvi. Tāpēc bankrots ir jāizmanto tikai ļoti retos gadījumos, jo pēc tā jums diez vai izdosies izmantot finansiālo palīdzību, ko piedāvā populārās bankas.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Ātro kredītu pārkreditācija

Maksājot vairākus kredītus katru mēnesi, aizņēmējs pastāvīgi mēģina atrast vieglāku un komfortablāku veidu kā atmaksāt parādus, jo maksa par vairākiem aizdevumiem atņem “lauvas” tiesu no ģimenes kopējiem ienākumiem

Kredītu apvienošana bankā

Iedzīvotāju kreditēšanu viegli izskaidro visvienkāršākie notikumi, kas notiek aizņēmēja dzīvē

Krājkonts privātpersonām

Milzīgā dažādu preču izvēle iedzīvotājiem veido mākslīgu pieprasījumu pēc esošā piedāvājuma

Auto līzings Mogo

Grūti iedomāties, kā mēs tiktu galā ar saviem mājas un darba pienākumiem bez efektīvas pārvietošanās ar auto