Kā iedzīvotājiem neielīst parādos un biznesam palikt “virs ūdens”?

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Līdz ar pasaules krīzes atnākšanu, kas saistīta ar pandēmiju, daudzu valstu iedzīvotāji ir saskārušies ar finansiālām grūtībām un maksimālu ekonomiju. Straujā ienākumu līmeņa samazināšanās ierobežoja finansiālās iespējas, tai skaitā arī komunālo maksājumu apmaksu: rēķini palikuši iepriekšējie, bet iespējas tos atmaksāt samazinājušās.


Ņemot vērā to, ka krīze ir skārusi arī gada aukstos mēnešus, daudziem nav pieticis finansiālās jaudas samaksāt centrālās apkures izdevumus, jo šī pakalpojuma summas vairākas reizes pārsniedz citus komunālo pakalpojumu veidus. Komercuzņēmumi nav izņēmums šajā parādnieku sarakstā: komunālo pakalpojumu nemaksāšana ļāvusi tiem palikt “virs ūdens”, bet, lai nomaksātu parādu, iespējams vērsies pēc finansējuma no ārpuses.


Komunālo parādu atmaksa – tā ir tāda pati finansiālā vajadzība kā dzīvokļa vai auto iegāde, tāpēc bankas un citas kredītu kompānijas nav likušas jums ilgi gaidīt un ir radījušas jaunu un “noderīgu” kredīta veidu ar nosaukumu “Kredīts komunālo pakalpojumu apmaksai”. Tā kā komunālo maksājumu parādu apmēri var būt dažādi, finansēšanas tirgū var sastapt dažādus piedāvājumus šādam mērķim: sākot ar ātrajiem aizdevumiem, beidzot ar lieliem kredītiem pret nekustamā īpašuma ķīlu.


Alternatīvas komunālo pakalpojumu parādu atmaksas metodes


Parādu par jebkuru komunālo pakalpojumu var mēģināt restrukturizēt, bet tas ne vienmēr ir iespējams, jo nav iespējams izpildīt pakalpojumu piegādātāja prasības. Kredīti ar nelielu procentu likmi kļūst par vienīgo un objektīvo metodi kā restrukturizēt parādu jau šodien.


Ja parāda summa vēl nav paspējusi pāriet lielo parādu kategorijā, var izmantot sīkos patēriņa aizdevumus, kredītkarti vai online aizdevumu. Noformējot šādus finansējuma veidus, jums ir jābūt pārliecinātam, ka pavisam drīz jums parādīsies pietiekami daudz naudas, lai atmaksātu parādu.

Mērķa kredīti komunālo parādu atmaksai


Kredīti un aizdevumi ar konkrētu mērķi komunālo parādu atmaksai ir mērķa finansējums, kas nozīmē, ka tiem ir būtiska atšķirība no citiem aizdevumiem – maza procentu likme. Liela daļa šādu programmu – tas ir kredīts pret nekustamā īpašuma ķīlu, tāpēc no aizņēmēja tiek prasīts minimāls dokumentu klāsts, bet pats aizdevums tiek noformēts ātri un tas uzreiz dzēš esošos parādus.


Maksimālais kredīta pret nekustamā īpašuma ķīlu atmaksas periods ir 20 gadi, minimālais – daži mēneši. Lai noformētu aizdevumu komunālo pakalpojumu parāda atmaksai, jums būs jānorāda ne tikai savi personas dati, bet arī nekustamā īpašuma raksturojums. Jāpievieno arī visi pēdējā mēnesī saņemtie rēķini par parādiem.


Kādas priekšrocības ir kredītiem, kas nomaksā komunālo pakalpojumu parādus?

 

  • Aizdevums tiek izsniegts visu komunālo pakalpojumu kopējā parāda apmērā.
  • Kredīta saņemšana un ātra parādu nomaksa atbrīvo jūs no kontaktēšanās ar parādu piedziņas kompānijām.
  • Kredīta atmaksas grafiks var būt elastīgs un piemērots jūsu finansiālajām iespējām.
  • Kā ķīlu var izmantot nekustamo īpašumu, uz kā pamata tad arī tiks apmaksāti komunālie parādi.
  • Kredīta vai aizdevuma summu komunālo pakalpojumu parāda atmaksai var atmaksāt pirms termiņa, ieekonomējot uz procentu likmes.
  • Samazināta procentu likme salīdzinājumā ar citām kredītu programmām.
  • Kredīta noformēšana, saņemšana un parāda atmaksa notiek vienas dienas laikā.


Kādi dokumenti ir jāiesniedz, lai noformētu kredītu?

 

  • Pieteikums aizdevuma saņemšanai.
  • Dokuments, kas apliecina, ka tieši jūs esat dzīvokļa vai cita nekustamā īpašuma objekta īpašnieks.
  • Pase vai eID karte.
  • Pēdējie komunālo uzņēmumu izrakstītie rēķini par jums sniegtajiem pakalpojumiem.
  • Bankas izraksts par pēdējo pusgadu.


Kā saņemt palīdzību biznesam nestabilos darba periodos?


Kredīti biznesa atbalstam grūtās situācijās tiek dēvēti par “kredītiem saimnieciskajai darbībai”. Kredīts saimnieciskajai darbībai vienmēr paredzēs ķīlu, bet tā galvenais mērķis – atbalsts jau esošam biznesam, nevis jauna biznesa veidošana. 2020.gada krīzes laikā daudzi uzņēmumi izmantoja kredītus saimnieciskai darbībai, lai varētu apmaksāt izdevumus mēnešos, kad bizness darbojies ar zaudējumiem.


Daudzas biznesa jomas izmantoja kredītu saimnieciskai darbībai, lai nomaksātu komunālos parādos. Daudzu mēnešu laikā šādi kredīti parādu atmaksai pasargāja biznesu no bankrota un palīdzēja saglabāt potenciālu un izveidoto darbinieku štatu. Tiklīdz uzņēmuma stāvoklis sāka stabilizēties, bizness uzsāka parāda atmaksu.


Kredīti biznesa saimnieciskajai darbībai ir līdzīgi kredītiem komunālo parādu atmaksai fiziskām personām. Tiem ir līdzīgas īpašības, tai skaitā samazināta procentu likme. Šiem diviem finansēšanas veidiem ar garu atmaksas periodu un zemiem procentiem ir mērens ikmēneša maksājums, kas ir pieejams stabilas ekonomiskās situācijas periodā.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kādu ekonomiju sniedz saules paneļi

Māju īpašnieki, kas nolēmuši uzstādīt saules paneļus, bet pagaidām apšauba savas izvēles efektivitāti, vispirms grib zināt plānoto faktisko ekonomiju no elektroapgādes patēriņa

Hipotekārā kredīta kalkulators

Gribat nopirkt savu mājokli vai iegādāties vēl vienu nekustamā īpašuma objektu, bet jums katastrofiski trūkst laika saskarsmei ar banku vai citiem kreditoriem?

Kredīts saimnieciskajai darbībai

Kāpēc biznesā aizvien populārāki kļūst tie aizdevumi, kas tiek izsniegti būvniecībai?

Kā pareizi izvēlēties zemesgabalu mājas būvniecībai

Ja esat nolēmis uzbūvēt savu māju “no nulles”, tad jums ir jāzina, ka vispirms ir jāizvēlas vieta, uz kuras tad arī tiks uzcelta jūsu jaunā un skaistā māja