Kredītu piedāvājumi ir aizvietojuši banku speciālistus

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Šajā gadījumā ir jāvēršas pie ērtiem finanšu pārstāvju servisiem, lai uzzinātu, uz kādiem kredīta nosacījumiem jūs varat cerēt, cik jums izmaksās hipotēka vai vienkārši uzzinātu pilnu kredīta atmaksas aprēķinu. Svarīgi: uz visiem šiem jautājumiem jūs varēsiet saņemt atbildes kreditora lapā, neizejot no mājām.


Kādas funkcijas veic hipotekārā kredīta kalkulators?


Pirmkārt, neaizmirstiet, ka hipotēka ir viens no apjomīgākajiem ilgtermiņa kredītiem, kur pat procentu likmes svārstības 0,01% apmērā 10-20 gadu laikā tiks izteiktas palielā naudas summā. Lai aptuveni saprastu, cik jums izmaksās konkrētais mājoklis, bankas ir aprīkojušas savu lapu interfeisus tieši ar šādiem aprēķinu pielikumiem, jau iepriekš norādot, ka hipotekārā kredīta kalkulators jums piedāvā tikai aptuvenus aprēķinus, bet precīzus kredīta atmaksas nosacījumus jūs varēsiet uzzināt, personīgi vēršoties bankā.


Otrkārt, hipotēka – tā nav tikai apjomīga finansēšana, bet arī tāds kreditēšanas tips, kuru raksturo dažādas īpatnības: obligāta apdrošināšana, mājokļa likviditātes nosacījums, pirmā iemaksa un tās apmērs u.t.t. Ja pirmie kredītu kalkulatori bija ar minimālu parametru skaitu, tad jaunākie aprēķinu pielikumi jau lūgs norādīt jūsu personas datus un citu detalizētu informāciju.


Lai hipotekārā kredīta aprēķinus uz kalkulatora maksimāli pietuvinātu reālajiem datiem, daudzas bankas šajā lapā ir izvietojušas pogu, kas palīdz noteikt pieteicēja maksātspējas līmeni. Tiklīdz būs noskaidrots šis rādītājs, nākamajam aizņēmējam būs vieglāk noteikt kredīta, hipotēkas procentu likmes līmeni.


Hipotekārā kredīta kalkulatora darba princips?


Tāpat kā citi kredītu atmaksas kalkulatori, pielikums var veikt aprēķinus pēc dažādām shēmām, piemēram:

 

  • Jūs varat noteikt minimālo ikmēneša maksājumu un atmaksas termiņu. Šāda aprēķina rezultāts būs kopējā hipotekārā kredīta summa, uz kuru jūs varat pretendēt.
  • Jūs varat noteikt kopējo kredīta summu, kas jums ir nepieciešama mājokļa iegādei, turklāt neaizmirstot noteikt kredīta atmaksas periodu un pirmās iemaksas apmēru. Šī aprēķina rezultāts būs kredīta ikmēneša maksājuma apmērs.


Mainīt parametrus abos gadījumos jūs varēsiet tik ilgi, kamēr nesaņemsiet kredīta kopējās summas optimālo apmēru (kā pirmajā gadījumā) vai ikmēneša maksājuma apmēru (kā otrajā gadījumā).


Lai būtu ērtāk izmanot kalkulatoru, parametru ievadīšanas lapā var būt poga, kuru nospiežot, varēsiet redzēt detalizētu kredīta, hipotēkas atmaksas grafiku. Tieši tādu pašu kredīta atmaksas grafiku, bet jau ar 100% precīziem datiem jums piedāvās jūsu personīgais speciālists pirms kredītlīguma parakstīšanas.


Salīdzināšana kā ērts instruments vislabākajai izvēlei


Kreditori, kas piedāvā vairākas finanšu programmas, cenšas maksimāli apmierināt katra pieteicēja vajadzības. Ja kalkulators ir izsniedzis kopējo kredīta summu, un tā jūs nav apmierinājusi, uz šī paša kalkulatora jūs varat aprēķināt citu finansējuma veidu, kas, iespējams, būs jums vairāk piemērots (izmaksās lētāk vai tam būs vienkāršākas prasības vai nosacījumi). Lai lietotājs uzreiz redzētu, kādas kreditēšanas programmas ir pieejamas, kalkulators vienus un tos pašus parametrus aprēķina dažādi un uzreiz izsniedz salīdzinošās tabulas veidā. Tādā veidā, aizpildot vienu un to pašu formu, jūs iegūstat uzreiz vairākus aprēķinus ar dažādiem kreditēšanas nosacījumiem.


Kredītu kalkulators var aprēķināt piedāvāto kredītu arī pēc dažādām atmaksas shēmām:

 

  • Diferencētais maksājums – katru mēnesi procentu likme tiek aprēķināta tikai kredīta parāda atlikumam, tāpēc ar katru mēnesi ikmēneša maksājums kļūst mazāks.
  • Anuitārais maksājums – hipotēka tiek atmaksāta vienādos ikmēneša maksājumos 1 reizi mēnesī.

 

Gan pirmajā, gan otrajā gadījumā atmaksas princips ir pamatots ar to, ka procentu likme ir fiksēta, bet kredīta atmaksa tiek veikta, pilnībā ievērojot atmaksas grafiku.


Kādu informāciju pieprasa kredītu kalkulators?


Nav grūti iedomāties, jo plašāka būs kredīta kalkulatora anketa, jo precīzāku aprēķinu, atmaksas grafiku jūs iegūsiet. Daudzi kalkulatori uzreiz piedāvā norādīt jūsu personas datus, ienākumu apmēru, bērnu skaitu vai esošās finansiālās saistības. Aprēķinot nepieciešamo kredīta summu, kalkulators vienlaicīgi noteiks arī jūsu kredītspējas līmeni un atkarībā no šī rādītāja noteiks arī procentu likmi.


Visizplatītākie kredītu kalkulatora jautājumi:

 

  1. Kredīta veids.
  2. Iegādājamā objekta tips (māja, jaunbūve, dzīvoklis sekundārajā tirgū, jaunas mājas būvniecība, garāža, zeme, vasarnīca).
  3. Informācija par ķīlas (nekustamā īpašuma) objektu.
  4. Vārds, uzvārds.
  5. Ķīlas cena.
  6. Nepieciešamā finansējuma summa.
  7. Pirmās iemaksas apmērs.
  8. Atmaksas periods.
  9. Ienākumu summa (pēc visu nodokļu, nodevu un esošo kredītu nomaksas).


Kas ir GPL?


Bez procentu likmes kalkulatorā var tikt aprēķināta GPL – kopējā kredīta procentu likme, kas attēlo pilnu kredīta cenu gadā, ņemot vērā visas pārmaksas, komisijas maksas, apdrošināšanu un citus maksājumus.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kredīts pret nekustamā īpašuma ķīlu juridiskām personām

Jūsu biznesam trūkst līdzekļu attīstībai vai arī jūs jau sen lolojat ārkārtīgi izdevīgu biznesa plānu, bet tā realizācijai nepieciešama liela naudas summa?

Latvijas iedzīvotāju finanšu pratība ir uzlabojusies

Negaidīti visā pasaulē iestājusies ekonomiskā krīze, ko izraisīja COVID-19 pandēmija, ir palīdzējusi radīt priekšstatu par Latvijas Republikas iedzīvotāju finanšu pratību

Kredīts komunālo parādu atmaksai

Kredīti un aizdevumi – tas ir lielisks instruments, kā realizēt savus sapņus un vēlmes, dzīvot komfortabli jau šodien, bet par visiem saņemtajiem labumiem norēķināties pakāpeniski