Kā nepieļaut kļūdas, izvēloties vietu privātmājas būvniecībai?

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kas vēl ir jāzina visiem, kas nolēmuši uzbūvēt savu māju, nevis pirkt jau gatavu? Par to un citām šādas būves priekšrocībām pastāstīsim zemāk.


Jaunas mājas uzbūvēšanas priekšrocības:

 

  1. Jūs personīgi izvēlaties vietu mājai.
  2. Jūs būsiet pirmie iemītnieki jaunajā mājā.
  3. Jums nenāksies tērēt papildus naudas summu kosmētiskajam remontam, kā to pieprasa jau gatavs namīpašums.
  4. Uzbūvētajai mājai būs unikāls plānojums, kura izstrādātājs varat būt jūs pats.


Kritēriji zemesgabala izvēlei


Mērķis


Lai ideāli piemeklētu zemesgabalu plānotajai būvniecībai, jums ir jāzina, kā tieši jūs izmantosiet nākamo māju: kā vasarnīcu vai pastāvīgu dzīvesvietu. Otrajā gadījumā, ja pašas mājas kvadratūra būs vidēji 150-200 m2, tad zemesgabalam ir jābūt vismaz 500-600 m2 (lai jums paliktu vēl mazliet vietas dārza vai puķu dobes izveidei). Ja plānojat izmantot zemesgabalu ražas ievākšanai, tad tam ir jābūt vairākas reizes lielākam par 500 – 600 m2.


Izmēri un proporcijas


Pirmais, kas ir jāatceras: jo lielāki ir mājas izmēri, jo lielākam jābūt zemesgabalam. Atkarībā no tā, kurā teritorijā jūs iegādāsities zemesgabalu, jums var tikt izvirzīti noteikti nosacījumi mājas projektam: ierobežojumi ēkas augstumam vai platumam, attālums no zemesgabala robežas līdz mājai u.t.t. Dažas kompānijas, kas piedāvā iegādāties no viņiem zemi būvei, uzliek par pienākumu saviem klientiem izmantot tikai viņu arhitektūras projektus vai pasūtīt pie viņiem frēzbaļķu ekomāju modeļu projektus.


Infrastruktūra


Ja esat nolēmis uzbūvēt māju pastāvīgai dzīvošanai, tad infrastruktūra būs svarīga: transporta mezgli, komunikācijas u.t.t. Ja šo nosacījumu nebūs, jums nāksies pielikt maksimālas pūles un ieguldīt naudas līdzekļus, kas ne vienmēr attaisnojas. Pērkot zemi no komercstruktūrām, ir lielākas iespējas, ka zemesgabalam jau būs izvilktas komunikācijas, noasfaltēti ceļi u.t.t. Būvējot vasarnīcu, visu komunikāciju esamība nav obligāta, jo, uzturoties vasarnīcā vien dažas dienas, jums pilnībā pietiks ar gāzes balonu.


Augsne un apkārtne


Lieliski, ja jūsu zemesgabals ir noasfaltēts, bet ja tā nav, jums ir jābūt pilnīgi pārliecinātam, ka sniegotā ziemā jūs bez problēmām varēsiet nokļūt līdz tuvākajai slimnīcai. Jau iepriekš noskaidrojiet, kas atrodas līdzās jūsu zemesgabalam, piemēram, lauksaimniecības zeme vai robeža ar mežsaimniecību. Abi varianti nav iemesls atteikties no iepatikušās zemes, bet jums jau iesākumā ir jāzina, uz ko jums ir jābūt gatavam. Piemēram, pamatīgs žogs pasargās jūs no mežacūku izrakumiem jūsu teritorijā, ja par iespējamo situāciju jūs jau iepriekš brīdinās mednieki.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kā kļūt par finansiāli izglītotu cilvēku

Daudziem “finanšu pratība” nozīmē prasmi ekonomēt uz pirkumiem un būt maksimāli taupīgam

Kredīts komunālo parādu atmaksai

Kredīti un aizdevumi – tas ir lielisks instruments, kā realizēt savus sapņus un vēlmes, dzīvot komfortabli jau šodien, bet par visiem saņemtajiem labumiem norēķināties pakāpeniski

Kredīts pret dzīvokļa ķīlu

Šķiet, ka hipotekārais kredīts tikai tagad sasniedza popularitātes kāpumu, kad pēkšņi iestājās ekonomiskā krīze, ko izraisīja pasaules pandēmija

Kādu ekonomiju sniedz saules paneļi

Māju īpašnieki, kas nolēmuši uzstādīt saules paneļus, bet pagaidām apšauba savas izvēles efektivitāti, vispirms grib zināt plānoto faktisko ekonomiju no elektroapgādes patēriņa