Pārkreditācija kopīga aizdevuma veidā

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Bet katra noformētā aizdevuma neatmaksāšana ir tieši atkarīga no kredīta apmēra, jo tieši ar to aizņēmējs nav ticis galā. Visbiežāk izplatītie kredīta atmaksas grūtību iemesli:

 

  • Jūs esat vienlaicīgi noformējis vairākus patēriņa kredītus, ne līdz galam novērtējot savas iespējas. Tāpēc tagad jūs netiekat galā ar savām finanšu saistībām.
  • Jums ir vairāki ātrie kredīti, kurus nevarējāt pilnībā dzēst līdz noteiktā termiņa beigām. Laika gaitā kredīta parāds ir “apaudzis” ar komisijas maksām un rezultātā iedzinis jūs parādu bedrē.
  • Aizņēmējiem ir ne tikai neatmaksāti kredīti, bet vēl arī citi parādi par kredītkartēm.


Patiesībā iemeslu, kuru dēļ jūs nevarējāt tikt galā ar savām saistībām, var būt daudz vairāk, bet tagad ir atrasta izeja no situācijas un to dēvē par “kredītu apvienošanu” vienā aizdevumā vai “pārkreditāciju”. Šo finanšu instrumentu var piedāvāt tikai banka. Aizņēmējam ir tiesības izvēlēties kredītu apvienošanu tajā bankā, kur viņam jau ir parādsaistības, kā arī vērsties citā kredītiestādē, lai noformētu kredītu apvienošanu.


Ko darīt, ja atmaksāt kredītu ir kļuvis grūtāk

 

  1. Vispirms nekrītiet panikā un nenolaidiet rokas! Ir jānovērtē visa situācijas nopietnība un jāsāk darboties.
  2. Neslēpiet savas problēmas no bankas – paziņojiet tai par savām grūtībām.
  3. Ja sāksiet darboties brīdī, kad situācija ir sarežģījusies, tad varēsiet atrast maksimāli izdevīgu risinājumu


Kādas var būt neatmaksāta kredīta sekas?


Viena no vispopulārākajām Latvijas bankām Swedbank dažnedažādi sniedz palīdzību un atbalstu aizņēmējiem, kas vērsušies pie tās ar savu problēmu kā atmaksāt vairākus kredītus. Tai pat laikā Swedbank nepārtraukti informē savus klientus par to, kādas sekas var sagaidīt, ja netiek veikti ikmēneša kredīta maksājumi, vai tie tiek maksāti ar kavēšanos vai nepilnā apmērā. Swedbank min spilgtus piemērus, kā negodprātīgi aizņēmēji izvairījušies no parāda atmaksas, nav vēlējušies kontaktēties ar banku, un pie kā novedusi visa šī situācija.


Aizņēmējam ir jāsaprot, ka ar savu nevēlēšanos kontaktēties ar kreditoru, tas tikai padziļina visu situāciju. Negatīvas sekas, neatgriežot kredītu, ir vienādas visiem aizdevumu veidiem, vai tā būtu hipotēka, auto līzings vai patēriņa kredīts.


Kādas sekas var būt kredīta nemaksāšanai

 

  • Kredīta ķīlu nekustamā īpašuma veidā tiesu izpildītājs pārdos izsolē.
  • Ja naudas summa, kas iegūta no nekustamā īpašuma pārdošanas, nav varējusi pilnībā nosegt aizņēmēja parādu, neatmaksātā starpība tāpat būs jāatmaksā līdz pilnībā tiks dzēsta visa kredīta summa.
  • Atlikušajam parādam tiek sastādīts atsevišķs atmaksas grafiks. Ja aizņēmējs neievēro šo grafiku, tad soda naudas sāk palielināt parāda pamatsummu.
  • Tiesu izpildītājs var piedzīt aizņēmēja parādu, ne tikai pārdodot tā nekustamo īpašumu. Arī kustamu mantu var pārvērst naudā. Ja ar šo naudu nepietiks, lai segtu parādu, tad piedziņa tiks vērta arī uz galvotāja mantu. Galvenajam aizņēmējam vai galvotājam var piemērot piedziņu arī no ienākumiem: tiesu izpildītājam ir tiesības piespiest darba devēju ieturēt no darba algas nepieciešamo naudas summu, lai pakāpeniski atmaksātu kredītu.
  • Tiesu izpildītājs var bloķēt visus aizņēmēja bankas kontus un aprakstīt esošo mantu. Var tikt konfiscēti aizņēmēja iegādātie objekti. Visi šie pasākumi var turpināties tik ilgi, kamēr kredīta parāds netiks atmaksāts pilnā apmērā.
  • Visus tiesu izpildītāja darba izdevumus sedz parādnieks.


Apvienojam kredītus


Lai nepieļautu negatīvas sekas neatmaksātu kredītu dēļ, apvienojiet visus uzkrātos parādus vienā lielā kredītā – pārkreditācijā. Šai gadījumā kredītu apvienošana dos jums iespēju izmantot daudz izdevīgākus kreditēšanas nosacījumus:

 

  1. Zema likme (salīdzinājumā ar to, kāda bija pirmajam kredītam).
  2. Ilgāks atmaksas periods, kas ļauj atmaksāt parādu nelielos maksājumos.
  3. Ērts atmaksas mehānisms – aizņēmējs maksā par apvienoto kredītu vienu reizi mēnesī, un tas ir daudz ērtāk, nekā maksāt naudu vairākas reizes dažādos mēneša datumos.


Gandrīz katra Latvijas banka ļauj saņemt finanšu produktu kredītu apvienošanai vienā lielā aizdevumā. Noformējot šo programmu, aizņēmējs sniedz pilnu informāciju par esošajiem neatmaksātajiem parādiem, bet jaunais kreditors patstāvīgi norēķinās ar norādītajām bankām vai kredītorganizācijām. Pēc aizņēmēju domām, visveiksmīgākās kredītu apvienošanas programmas piedāvā Swedbank, Citadele, Bigbank un ļauj saviem klientiem tikt galā ar apnikušajiem parādiem. Apvienotā kredīta summa var būt līdz 25 tūkstošiem eiro ar atmaksas periodu līdz 7 gadiem.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Aizdevumu veidi

Kredīti – tā ir vienreizēja finansiālās palīdzības sniegšana ar banku, kredītorganizāciju, kā arī investīciju un līzinga kompāniju palīdzību

Ātro kredītu pārkreditācija

Maksājot vairākus kredītus katru mēnesi, aizņēmējs pastāvīgi mēģina atrast vieglāku un komfortablāku veidu kā atmaksāt parādus, jo maksa par vairākiem aizdevumiem atņem “lauvas” tiesu no ģimenes kopējiem ienākumiem

Auto līzings Mogo

Grūti iedomāties, kā mēs tiktu galā ar saviem mājas un darba pienākumiem bez efektīvas pārvietošanās ar auto

Kredīts pēc bankrota

Daudzi Latvijas Republikas iedzīvotāji pēdējā laikā saskaras ar tādu problēmu kā “maksātnespēja”