Jauna finanšu apvienība: izveides vēsture

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Šāda pieeja ir tāla no parastās biznesa stratēģijas, kas valda starp partneriem, un vairāk atgādina uzticības pilnas attiecības.


Tieši šāda kultūras organizācija ir raksturīga Luminor līzinga kompānijai, kas pat ar tās nosaukumu apliecina savas darbības misiju: “lumen” – latīņu valodā “gaisma”, “nor” – liecina par tās ziemeļu izcelsmi. Rezultātā kompānijas nosaukums ir apvienojis sevī 2 galvenos Luminor darbības virzienus, kas kompānijai palīdzēja nostāties līdzās finanšu tirgus līderiem.


Luminor līzings ieņem godpilno trešo vietu Baltijas banku nozarē, kas nozīmē: kompānijas īpašumā ir 16% noguldījumi un 23% no visiem šī reģiona kredītiem. Pati Luminor līzings klientu bāze ir apvienojusi vairāk kā 1,3 miljonu fizisko personu un kompāniju. Ar klientu apkalpošanu nodarbojas aptuveni 3000 speciālisti.


Neapšaubāmi Luminor līzings ir savas darba vadlīnijas, kas ļauj stabili un ilgstoši būt par līderi tirgū, un tās ir:

 

  1. Paaugstināta uzmanība. Ja mērķis tiks precīzi definēts, to sasniegt būs daudz vieglāk un ātrāk.
  2. Tiekšanās pēc visa jaunā: ieviest savā darbā pēc iespējas vairāk derīgā, komfortablā un pilnveidotā.
  3. Partnerība: komandas mērķi un vajadzības tiek vērtētas daudz augstāk par individuālajām.


Luminor līzings koncepcija


Lai dziļāk izprastu Luminor līzings izveides nozīmi, kompānija ir radījusi video rullīti, kurā precīzi ieskicē ainu - kurš var iegūt neierobežotas iespējas, sadarbojoties ar kompāniju. Luminor līzings akcentu liek uz vienkāršu un pieejamu apkalpošanu ikvienam klientam, neatkarīgi no tā, par ko viņš strādā, ar ko nodarbojas u.t.t.


Luminor līzings pozīcija: finanšu palīdzība tiem, kam tā ir maksimāli nepieciešama un kas vēlas iet uz priekšu, neapstājoties ne uz sekundi. Luminor līzings funkcionēšanas sistēma saviem klientiem piedāvā izmantot maksimāli vienkāršu un pilnveidotu mijiedarbības struktūru, kas nelīdzinās nevienai citai. Šādu unikālu darba sistēmu radīja divi finanšu spēlētāji tirgū: Nordea Bank un DNB Bank.


Divu banku apvienošanās ar vienu nosaukumu “Luminor līzings” bija pārdomāts solis, kuru atbalstīja Eirokomisija. Un 2017.gada 1.oktobrī notika šis ilgi gaidītais un svinīgais notikums. Apvienošanās rezultātā jaunajam tandēma uzņēmumam (pēc visām prognozēm) ir jāieņem līderpozīcijas Baltijas reģiona finanšu plašumos un savā reģionā.


Klienti apkalpošanā neredzēs nekādas atšķirības, vismaz, ne negatīvas. Visi konti, kartes un parakstītie līgumi paliks spēkā. Savā sākotnējā veidā tiek saglabātas arī paroles, personīgie kabineti internetbankā un daudz kas cits. Vienīgā aizķeršanās var būt nelieli traucējumi maksājumu sistēmas darbā, bet arī par to katrs klients tiks informēts jau iepriekš.


Eirokomisija ne tikai apstiprināja šo finanšu apvienošanos, bet arī neizvirzīja jaunizceptajam Luminor līzings nevienu papildus nosacījumu. Šo izmaiņu rezultātā konkurences situācija tirgū palika nemainīga.


Pēc Luminor līzings pārstāvju vārdiem, šī apvienība bija nepieciešama, jo abas finanšu grupas lieliski papildināja viena otru: Nordea specializējās uz lielo firmu apkalpošanu, bet DNB parasti strādāja ar sīkajiem un vidējiem uzņēmumiem. Pēc apvienošanās šīs grupas izveidoja unikālu institūtu ar vispopulārākajiem finanšu institūtiem. Tieši tas arī bija galvenais grūdiens jaunās kompānijas virzībai līderu rindās.


Skats uz nākotni


Jebkura apvienība veicina jauna, daudz jaudīgāka un lielāka strukturizēta uzņēmuma izveidi. Protams, Luminor līzings var lepoties ar savu palielināto klientu bāzi (DNB + Nordea), daudz plašāku ģeogrāfisko vērienu u.t.t. Bet arī ar to kredītu simbioze negrasās apstāties, jo tā, pirmkārt, ir vērsta uz klientiem, kas atrodas nepārtrauktā “kustībā” un attīstībā uz priekšu. Tas kā finanšu skolotājs palīdzēs saviem klientiem darīt visu iespējamo, lai tie varētu pilnveidoties.


Ja var ticēt Latvijas komercbanku asociācijas prognozēm, tad Luminor līzings ieņem otro vietu aktīvu apmēra ziņā (5,3 miljardi €). Pirms tam 2016.gadā Nordea Bank pēc ekonomiskā žurnāla Global Finance versijas iekaroja pirmo godpilno vietu daudzu kredītorganizāciju vidū Latvijas un Igaunijas teritorijā. Pēc statistikas datiem (pēc aktīvu apjoma) Nordea 2017.gada vasarā Latvijā ieņēma 4.-to vietu, bet DNB – septīto.

 

Prognozes Luminor līzingam nākotnē sola reitinga kāpumu līdz 2.vietai. Pateicoties šādam uzplaukumam citu tirgus dalībnieku vidū, kompānija var droši cerēt uz savas ietekmes paplašināšanos ģeogrāfiskā ziņā.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Bezprocentu kredīts

Bieži, mēs skeptiski attiecamies pret kādu no pakalpojumiem, ko piedāvā banku sistēma, kas pārlieku daudz reklamē mums savas, it kā, īpaši izdevīgās programmas

Operatīvais līzings

Neskatoties uz to, ka līzings kļuvis populārs ne tik sen, tas jau ir paspējis pierādīt sevi kā visizdevīgākais finanšu piedāvājums ne tikai biznesa cilvēku, bet arī parasto iedzīvotāju vidū

Lateko līzings

Parasti mūsdienās saspringtas konkurences apstākļos “virs ūdens” turas un uzplaukšanas stadijā paliek tikai tie kreditori, kas savu darbību sāka vismaz pirms 10 gadiem

Kredītreitings

Pašiem kreditoriem kredītprogrammas nereti izvēršas par ilgstošiem tiesas procesiem, un viss tikai tāpēc, ka bankas darbinieki nebija objektīvi novērtējuši aizņēmēja maksātspēju