Kā, pērkot automašīnu, ieekonomēt līdz 1000 eiro?

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Tomēr dalībai šādās izsolēs ir savas nianses un ierobežojumi, piemēram: ne katrs gribētājs var iepazīties ar piedāvājumu – tikai izvēlētas kompānijas (juridiskas personas), kas izgājušas nepieciešamo reģistrācijas procedūru. Eksperti apgalvo, ka auto izsoles Latvijā ir vienkārši pārpildītas ar lētiem transportlīdzekļiem. Bet lai izmantotu šo priekšrocību, pietiek zināt dalības mehānismu un nosacījumus, ar kādiem iespējams nopirkt lietotu auto labā tehniskā stāvoklī.


Izsole caur brokera prizmu


Praksē auto izsoļu ierobežojumus iespējams pārvarēt, tomēr par to nāksies samaksāt komisijas maksu brokeriem. Un pat ņemot vērā šo iemaksu, auto iegāde izsolē būs izdevīga. Apskatīt auto izsoles piedāvājumu nevar visi: tikai juridiskas personas, kas jau iepriekš ir nosūtījušas uz izsoles lapu sertifikāta un reģistrācijas kopijas. Kā mēs redzam, tirgus nav varējis iztikt bez nelegāliem pakalpojumiem, tāpēc par zināmu samaksu daži starpnieku interneta resursi paver jums pilnu piekļuvi izsolēm.


Šādu starpnieku pakalpojumi auto izsolēs ir visdažādākie: kāds piedāvā atstāt depozītu 10% apmērā no transportlīdzekļa cenas, kāds piedāvā papildus pakalpojumus, tādus kā līzings, auto piegāde vai dokumentu pārreģistrācija transportlīdzeklim, kāds cits - finansēšanu.


Auto izsolēm mēdz būt dažādas kategorijas: dažās var atrast tikai transportlīdzekļus, kas iekļuvuši avārijās, citi, gluži otrādi, piedāvā iegādāties tikai automašīnas bez mazākajiem defektiem. Ir arī tādas izsoles, kur var sastapt abas augstākminēto transportlīdzekļu kategorijas. Ja esat nolēmis izmēģināt veiksmi, varat vērsies kādā no auto izsoļu interneta lapām:

 

  1. Utrupe.lv,
  2. Webautobid.eu,
  3. Partmart.lv,
  4. Yuongtimercar.eu.


Online izsoles piedāvā saviem dalībniekiem izmantot transportlīdzekļus ar auto līzinga tiesībām 4-5 gadu garumā. Iegādājoties auto šādā izsolē, pārdevējs sniedz patiesu informāciju par transportlīdzekļa nobraukumu, tā tehnisko stāvokli, bet visas manipulācijas, kas veiktas ar transportlīdzekli, jūs atradīsiet tehniskā servisa grāmatiņā. Atskaiti ar pilnu informāciju par jūs ieinteresējušo auto jūs varēsiet saņemt vēl pirms izsoles. Šādu atskaišu sastādīšana – ierasta prakse kompānijām, kas nodarbojas ar auto pārdošanu.


Kā notiek auto izsole?


Pretēji kompāniju darbībai, kas nodarbojas ar auto atdzīšanu un sniedz papildus pakalpojumus (kur jums atliek tikai norādīt nepieciešamās funkcijas un savu budžetu), izsole ar lietotām automašīnām darbojas pastāvīgi, nepiedāvājot papildus servisu. Lai iegādātos lietotu transportlīdzekli izsolē, jums vispirms ir jāreģistrējas ar brokera palīdzību, jāievēro nepieciešamās formalitātes. Tikai tad jums nebūs šķēršļu, lai nopirktu lietotu auto par izdevīgu cenu.


Konkurence starp dalībniekiem izsoles laikā sākas izsoles pēdējās minūtēs. Tieši šajā laikā gribētāji iegādāties lietotu auto sarosās un vēlas pārspēt viens otru. Bet uzvara izsolē vēl nenozīmē, ka jūs kļūsiet šī transportlīdzekļa 100% īpašnieks, jo izsoļu organizatori, piedāvājot nosolīto cenu pārdevējam, var nesaņemt tā piekrišanu. Citiem vārdiem sakot, ja pārdevēju neapmierinās auto cena, kas nosolīta izsoles laikā, tas var nepiekrist pārdošanai. Ne visas automašīnas attiecas uz šo kategoriju. Bet tieši tā sludinājumos ir atzīmēta ar speciālu atzīmi.


Ar auto iegādes noformēšanu nodarbojas pati tīmekļa vietne, kurā tiek organizētas izsoles. Un tā kā visa procedūra notiek online, krāpniekiem nav iespējams krāpties: shēmas ar nodokļiem un apdrošināšanu atkrīt pašas par sevi. Lietotas automašīnas iegādes mehānisms šajā gadījumā ir vienkāršs:

 

  1. apmaksājam auto cenu,
  2. saņemam kvīti par maksājumu,
  3. sagaidām transportlīdzekļa piegādi.


Auto piegādi jūs varat īstenot patstāvīgi vai pasūtīt to tieši izsoles tīmekļa vietnē. Transportēšana var aizņemt no 2 nedēļām līdz mēnesim. Tiklīdz auto tiks piegādāts – steidzieties uz CSDD, lai pārreģistrētu automašīnu.


Vai ir izdevīgi iegādāties auto izsolēs?


Ja gribat nopirkt automašīnu izsolē, tad visvairāk ir jāuztraucas, ka automašīna būs sliktā tehniskā stāvoklī. Kompānijas, kurām ir auto plači auto izsoļu rīkošanai, nav ieinteresētas sabojāt savu reputāciju, tāpēc izsolēs piedāvātās automašīnas būs tādā pašā tehniskā stāvoklī kā parastos sludinājumos.


Ja gribat nopirkt konkrētas markas un modeļa lietotu automašīnu par ļoti zemu cenu, jums nāksies tam patērēt vismaz vairākas nedēļas. Gribētāji izmantot izdevīgo piedāvājumu būs daudzi, izsoles beigās situācija starp jums un jūsu konkurentiem būs maksimāli saspringta, bet jūs šo spēli spēlēsiet tik ilgi, kamēr tā jums būs izdevīga. Atšķirība starp identiskām lietotām automašīnām Latvijā un tām, kuras var atrast Eiropas izsolēs ir aptuveni 1000 eiro, bet jums vēl nāksies apmaksāt auto piegādi, kas būtiski samazinās izdevīgumu.


Izsoļu darba galvenie parametri

 

  • Lietotas automašīnas cenu nosaka pircēji.
  • Tiek piedāvātas automašīnas no dažādām Eiropas valstīm (Vācijas, Beļģijas, Spānijas, Itālijas, Francijas, Nīderlandes).
  • Piedāvātās automašīnas jau ir izgājušas tehnisko apskati, bet katras vēsturi iespējams redzēt speciālā atskaitē.
  • Palīdzība pirkuma noformēšanā, piegādē.
  • Izsoles partneri ir lielas kompānijas, kas piedāvā apdrošināšanas pakalpojumus, līzingu, kreditēšanu, auto dīleri un bankas.
  • Katru dienu lielās izsolēs tiek izsolītas vairāk kā 5000 automašīnas.
  • Pēc reģistrēšanās izsolē jūs varēsiet piedalīties izsolēs neierobežotu reižu skaitu līdz brīdim, kamēr neveiksiet pirkumu.


Pirkt vai nepirkt lietotu auto izsolē, to izlemt tikai jums, bet jūs varat būt pārliecināts, ja transportlīdzeklim būs kādi defekti, tad izsoļu organizators noteikti par to informēs. Tāpat jūs jau iepriekš saņemsiet detalizētu pārskatu par automašīnas stāvokli. Šādos pārskatos var atrast pilnu automašīnas vēsturi, informāciju par nobraukumu, defektiem, īpašniekiem un komplektāciju.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kredīts pret nekustamo īpašumu Fininvest

Kredīts pret nekustamā īpašuma ķīlu ir populārs un bieži sastopams banku aizņēmums, ko piedāvā ikviens kreditors

Kredīts parādu atmaksai

Kredīti ir stabili ieņēmuši vienu no galvenajām mūsu ikdienas dzīves nišām

Kredīts pret nekustamā īpašuma ķīlu Finlat

Vadoties no statistikas datiem, vislielākās kredītu summas tiek izsniegtas, noformējot kredītus pret nekustamā īpašuma ķīlu

Latvijā izsludināta ārkārtas situācija

Ņemot vērā Covid-19 izraisīto situāciju pasaulē un arī iespējamos riskus Latvijā, valstī tiek izsludināta ārkārtējā situācija no 12. marta līdz 14. aprīlim