Kuras biznesa nozares attīstās visdinamiskāk

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Tomēr ieguldīt naudu, uzpērkot akcijas – tas nav pārāk labs veids kā izdevīgi investēt. Tā vietā jūs varat iepazīties ar visstraujāk augošām kompānijām, kurās jums patiešām būs interesanti investēt savu naudu. Ja izvēlētā kompānija sava potenciāla dēļ nevarēs atpelnīt jūsu ieguldījumus, varat investēt vairākās firmās vienlaicīgi, kas pārstāv vienu rūpniecības nozari. Svarīgi, lai tieši šī biznesa nozare naudas ieguldīšanas brīdī būtu peļņu nesoša.


Diemžēl neviens nevarēs garantēt investoram, ka firma, kurā viņš ieguldīs savu naudu, kļūs par viņa šī gada fondu investīciju. Tāpēc investori, ieguldot savu naudu svešā ražošanā, nepārtraukti saskaras ar riskiem.


Ja gribat noskaidrot, kura no rūpniecības nozarēm attīstās aktīvāk par citām, uzmanība jāpievērš tirgus tendencēm. Labi ekonomiskās izaugsmes rādītāji būs galvenais kritērijs, bet nereti šī izaugsme ir svārstīga, un šai gadījumā jūs atkal riskēsiet.


Šajā rakstā mēs izskatīsim 9 galvenās rūpniecības nozares Amerikā, kas jau vairākus gadus pēc kārtas stabili un veiksmīgi attīstās. Tieši uz šīs attīstības pamata tirgū veidojas skaidras tendences, kas ļauj mums saprast, kurā rūpniecības nozarē nepieciešams ieguldīt savus uzkrājumus. Lai identificētu konkrētu ražotni (uzņēmumu), investoram ir jāizanalizē pievilcīgo firmu akciju “dzīve”.


1. Bankas un finanšu iestādes


Tieši šī investīciju jomā 2018.gadā perspektīvā var nest labu peļņu, jo Trampa administrācija pakāpeniski atceļ dažus nosacījumus bankām un kredītiestādēm, kas tika pieņemti uzreiz pēc pasaules ekonomiskās krīzes 2008.gadā. Tieši šīs normas un prasības speciāli paaugstināja kreditoru izdevumus, bet līdz ar šo shēmu atcelšanu finanšu sektors sāk attīstīties daudz dinamiskāk.


Tieši šī iemesla dēļ tika veiktas aptaujas banku vidū. Rezultātā tika noskaidrots, ka kredītorganizāciju izdevumi kopš 2008.gada tika palielināti par 1/5, nereti pat vairāk. Ja šādu izmaksu apmērs samazināsies, tad kredītiestādēm ir visas iespējas izveidot savu vadošo nozari tirgū labāko vidū.


2. Būvniecība


Investoriem būvniecība kā inovatīva ieguldījumu nozare nebūt nav jauna. Pēc ASV nodarbinātības biroja datiem 2017.gadā tieši šajā rūpniecības nozarē strādājošo skaits pieauga par 250 000 cilvēkiem. Neapšaubāmi, tas ir nozīmīgs darbaspēka pieaugums. Tamlīdzīga parādība ASV tika vērojama arī pirms vairākiem gadiem.


Ja būvniecības nozare tādos pašos tempos attīstīsies arī turpmāk, tad visdrīzāk, ka tieši būvniecība kļūs par vadošo nozari ASV tirgū. 2018.gadā būvniecībā nodarbināto skaits nepielūdzami pieaug, un tikai jūlijā vien parādījās vairāki tūkstoši darba vietu tieši šajā nozarē.


3. Zaļā enerģija


Kaut arī spēkā esošie normatīvie akti pagaidām neparedz zaļo enerģētisko sektoru, pieprasījums pēc tā turpina pieaugt. Samazinātās cenas zaļajiem resursiem novedušas pie tā, ka tos sāk izmantot aizvien vairāk cilvēku visās attīstītajās valstīs. Vairāk kā 100 kompānijas Amerikā 2018.gadā nolēma izmantot tikai atjaunojamus enerģijas avotus. Gada sākumā tikai janvārī vien par to paziņoja vairāk kā 50 uzņēmumi, kas darbojas dažādās rūpniecības nozarēs.


Tas, ka zaļo enerģiju izmanto aizvien vairāk rūpniecības uzņēmumu, palīdz nokļūt šai nozarei vienā no pirmajām vietām investīciju tirgū.


4. Kriptovalūta


Pagājušajā gadā kriptovalūta šokēja pilnībā visu tirgu, jo tikai vienas vienīgas monētas cena izauga vispirms līdz vienam tūkstotim dolāru, bet 2017.gada decembrī tā jau maksāja aptuveni 20 000 dolāru. Bet investēt šajā jomā iespējams ne tikai, izstrādājot speciālas mašīnas, kuras ražos šo kriptovalūtu. Lai veiksmīgi investētu šajā nozarē, jums ir sīki jāizpēta, kāda vēl mēdz būt kriptovalūta, tās klasifikācija, piemēram, ripple, litkoins utt.


Šis investīciju sektors vēl daudzus gadus izjutīs te kāpumu, te kritumu, tāpēc investēt tajā var, bet tikai tie investori, kam patīk riskēt. Tie, kas pieraduši ieguldīt naudu un justies mierīgi, neiesaistīsies tādās riskantās sistēmās. Reizē ar šo bīstamību nedrīkst aizmirst arī par to, ka jebkura kriptovalūta – tas ir vienkārši ekonomiskais “burbulis”, kas var pārplīst jebkurā brīdī. Tāpat valsts līmenī pieaug noteikta spriedze par to, kā tieši tiks regulēta šī finanšu joma. Liela daļa “tautas kalpu” cenšas salīdzināt kriptovalūtu ar azartspēlēm un vispār likvidēt to no apgrozījuma.


Sākot ar 2018.gada sākumu, kriptovalūtas vērtība pamazām sāka mazināties, bet vasarā to sagaidīja patīkami notikumi. Jūlija mēnesī kriptovalūtas mašīna kļuva dārgāka par 15% un tikai vienas stundas laikā, un tas viss pateicoties tam, ka kopš jūnija mēneša 1 bitkoina cena pārsniedza 7000 dolārus.


5. Tehnoloģijas


Investēšana tehnoloģijās 2017.gadā deva neapstrīdamus “augļus”, tāpēc finanšu tirgus analītiķi uzskata, ka arī nākamais periods būs tikpat veiksmīgs investoriem, kas nodarbojas tieši ar šo rūpniecības nozari. Tuvākajā nākotnē iPhone gaida jaunu modernizāciju – 3D pārņemšanu, un šis jaunums ir tikai tehnoloģiskā aisberga virsotne. Lai šo ideju padarītu vēl pamatīgāku, IKEA ne tik sen prezentēja savu jauno izstrādi, kas ar jūsu viedtālruņa kameras objektīva palīdzību ļauj veikt mēbeļu pārkārtošanu 3D vizualizācijā.


Tāpēc, pamatojoties uz šādām gaidāmajām iespējām, investēšana kompānijās, kas nodarbojas ar viedtālruņu detaļu ražošanu (kameras, mikrofoni utt.), ir samērā rentabla un gandrīz bez riskiem.


6. Virtuālā realitāte


Šai rūpniecības nozarē visi finanšu analītiķi jau sen gaida lēcienu attīstībā. Pēc viņu domām, mūsu desmitgades beigās virtuālā realitāte ienāks valsts tirgū ar vairākiem miljardiem dolāru.


Investēšanas varianti virtuālajā realitātē var būt ne tikai naudas ieguldīšana jauno video spēļu izstrādē: VR attīstības metodes ir daudz lielākas. Virtuālā realitāte savā “izaugsmē” varēs ieņemt savu vietu arī citās rūpniecības nozarēs. Ar šīs tehnoloģijas palīdzību izglītība, kā arī klientu apkalpošanas joma dažādās instancēs tiks pacelta jaunā līmenī.


Analītiķi paredz, ka virtuālā realitāte vairs nespēs apstāties savā attīstībā, pateicoties bezvadu interneta, tai skaitā 5G ātrai izplatībai.


7. Vecu cilvēku aprūpe


Pēc Pasaules veselības organizācijas datiem pasaule kļūst aizvien vecāka, tāpēc cilvēku skaits, kas sasnieguši 60 gadus un vairāk, 2050.gadā būs 2 miljardi un veidos 1/5 no visa planētas iedzīvotāju skaita. Palielinoties vecu cilvēku īpatsvaram, nopelnīs arī investīcijas organizāciju izveidei, kas nodarbosies ar vecu cilvēku aprūpi. Citiem vārdiem sakot, nākamā desmitgade tiks tendēta uz vecu cilvēku aprūpes namu izveidi. Prognozētais darbinieku skaits, kas nodarbosies ar vecu cilvēku kopšanu, būs 50%.


8. Kiberdrošība kā galvenais investēšanas virziens


Pēc pagājušā gada notikumiem gandrīz visi ir sākuši rūpēties par savu kiberdrošību. Cilvēki, uzņēmumi, valdības – visi ir sākuši regulāri pilnveidot attiecīgos pasākumus, kas nodrošina personīgās informācijas drošību. Gaidāms, ka tuvākajā nākotnē tikai ASV vien tērēs aptuveni 1 triljonu dolāru gadā, lai radītu kibernētisko aizsardzības “barjeru”. Salīdzinājumam: tikai pirms 10 gadiem sevi un savu kompāniju varēja pasargāt, tērējot 40 000 dolārus, bet, attīstoties kibernētikai, šādas cenas ir pagaisušas no atmiņas.


Reizē ar šīm izmaiņām tiek prognozēts, ka nākotnē tiks izveidotas atsevišķas kompānijas, kas kontrolēs jūsu interneta drošību. Un šādas firmas tirgū parādīsies jau pavisam drīz. Tāpēc investoriem atklājas jauni un vilinoši horizonti šādu firmu izveidē, kas nodarbosies ar kiberdrošību.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Kredīts vasarnīcas iegādei

Par ko visvairāk sapņo lielo pilsētu iedzīvotāji? Protams, par savu “pasaku” ārpus pilsētas robežām ar nosaukumu “vasarnīca”!

Kredītu apdrošināšana

Vēršoties finanšu iestādē pēc palīdzības kredīta veidā, mēs reti aizdomājamies par to, ka šajā situācijā iesaistām arī savus tuviniekus

Patēriņa kredīts Moneza

Kāpēc tieši patēriņa aizņēmumi ir kļuvuši tik populāri un neaizvietojami?

Auto līzings vai auto kredīts

Meklējot izdevīgu auto iegādes piegādājumu, nākamie īpašnieki saskaras ar sarežģītu dilemmu par tēmu “Kas ir izdevīgāk: auto līzings vai auto kredīts?”

Top interesantākās biznesa idejas

Laura Kattano pameta darbu restorānā, lai uzsāktu savu biznesu, un viņai tas izdevās