Hipotēka

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Pasaules krīze vēl nav atkāpusies, tomēr kaut kur ir jādzīvo. Ja kāds no mums būtu agrāk zinājis, kas notiks ar mūsdienu ekonomiku, mēs neaizdomājoties būtu noformējuši hipotēku Latvijā nevis 2017.gadā, bet vairākus gadus pirms tam. Bet arī tagad tam ir visi nosacījumi: tirgus atrodas spēcīgas konkurences apstākļos, kreditori vēl vairāk samazina procentu likmes un vienkāršo nosacījumus.

Savukārt vasarā var sagaidīt vēl vienu atlaižu un akciju uzrāvienu, jo reti kurš plāno iegādāties nekustamo īpašumu atvaļinājumu sezonā, bet būvniecība nestāv uz vietas, būvniekiem ik dienas ir nepieciešami līdzekļi turpmākai investēšanai būvēs.

 

Lojāli nosacījumi hipotēkām 2017.gadā

Daži būvnieki sadarbībā ar lielajiem uzņēmumiem ir izstrādājuši veselu hipotēkas saņemšanas mehānismu Rīgā un Rīgas rajonā. Šāds piedāvājums būs izdevīgs visām pusēm, tai skaitā bankai. Lūk, galvenie sadarbības principi:

 

1. Liels uzņēmums ļauj savam darbiniekam izmantot dažas privilēģijas (subsīdijas), darbinieks savukārt garantē nemainīt darbavietu, strādāt šeit arī turpmāk;

2. Būvnieks, kurš ir uzņēmuma – darba devēja biznesa partneris, piedāvā labu atlaidi mājoklim;

3. Savukārt banka 2017.gadā piedāvā hipotēku ar pazeminātu gada likmi.

 

Tieši šāda sistēma ļauj saņemt visizdevīgākās hipotēkas goda nosaukumu Latvijā, kuru jau paspējuši izmantot daudzi un, iespējams, tieši tā kļūs par populārāko šī gada finanšu produktu.

 

Svarīgas nianses hipotēkas noformēšanā

  • Ja darba algu saņemat bankas kontā, tad visizdevīgāk vērsties pēc hipotekārā kredīta ir savā “darba algas” bankā. Tā jums būs mazāki riski saņemt atteikumu, pat ja nevarēsiet iesniegt izziņu par ienākumiem. Bet par oficiālo peļņu kreditors var uzskatīt tikai naudas pārskaitījumus no jūsu darba devēja, nevis vispārīgus pārskaitījumus uz kontu. “Savā” bankā jūs vienmēr varat cerēt uz nelielu gada likmes samazinājumu, jo jūs kreditoram esat pastāvīgs un pārbaudīts klients.
  • Uzziniet sīkāk par spēkā esošajām lojalitātes programmām un sociālo atbalstu savā reģionā, kas dod iespēju jums iegādāties mājokli ar nelielu atlaidi.
  • Iespējams, jūsu individuālie dzīves apstākļi var jums palīdzēt izmantot vismaz nelielu procentu likmes samazinājumu.
  • Lielākā daļa kreditoru obligāti akceptēs jūsu hipotēkas pieteikumu, ja runa ies par jaunbūvēm. Jūs vienkārši iepriekš uzziniet, ar kuriem būvniekiem sadarbojas banka, un pieņemiet kreditora pirmo piedāvājumu. Rīkojoties šādi, jūs tikpat kā neriskējat saņemt negatīvu atbildi.
  • Ja esat nolēmis iemaksāt summu hipotekārā kredīta atmaksai, kas pārsniedz minimālo ikmēneša maksājumu, tad obligāti veiciet to ar bankas darbinieka palīdzību, jo pārmaksai būtu jānosedz nevis gada likme, bet jāsamazina paša kredīta pamatsumma.
  • Vēl pirms hipotēkas līguma vai kredīta pret nekustamā īpašuma ķīlu parakstīšanas uzziniet, vai jums būs iespēja dzēst kredītu pirms termiņa un vai par to nebūs jāmaksā soda nauda. Tas ir ļoti svarīgi, ja nākotnē pratīsiet ieekonomēt uz hipotēkas atmaksu.

 

Ņemt vai nogaidīt?

Daudziem mūsu valstī izdodas kļūt par sava dzīvokļa īpašniekiem, tieši pateicoties kreditēšanai. Iespējams, šogad arī jums hipotekārais mājoklis dāvās šādu iespēju. Jo mājokļu sadārdzināšanās notiek daudz ātrāk kā dzīves līmeņa paaugstināšanās. Ja salīdzina hipotēkas ikmēneša maksājumu, tad tas ir gandrīz tikpat liels kā dzīvokļa īres maksa. Lai jūs šogad varētu pārliecinoši izlemt par labu hipotēkas noformēšanai mājas vai dzīvokļa iegādei, jums būs jārunā ar dažādiem speciālistiem un jāuzzina sava reģiona nākotnes perspektīvas, iespējamās atlaižu programmas u.t.t.

Tāpat jāaizdomājas par savām iespējām pilnībā atmaksāt hipotēku uzreiz pēc 2017.gada. Daudz izdevīgāk veikt palielinātus maksājumus, lai ātrāk atmaksātu parādu, nekā finanšu grūtību gadījumā pilnībā pārstāt pildīt savas saistības. Tiklīdz būsiet izlēmis, ka kredīts nekustamā īpašuma iegādei šogad jums būs pareizais risinājums, vēlreiz rūpīgi pārskatiet visas iespējas ieekonomēt:

 

  1. iespējams, tikai jūsu reģionā ir spēkā kāda no hipotekāro aizņēmēju lojalitātes programmām;
  2. kredīta nosacījumus vēlams uzzināt un apspriest personīgās vizītes laikā bankā, tā jums ir lielākas izredzes saņemt uzlabotus kreditēšanas nosacījumus;
  3. bieži vien pirms visas mājas nodošanas pēdējos neizpirktos dzīvokļus būvnieki atdod gandrīz vai par velti, tāpēc jums obligāti ir jāuzzina sīkāka informācija par visām esošajām jaunbūvēm.

 

Protams, gribētos visiem novēlēt, lai jūsu pirmās hipotēkas noformēšanas laikā neviena instance nepalēninātu jūsu mājokļa iegādes procesu. Bet grūtību gadījumā ņemiet vērā, ka jūs vienmēr varat ietekmēt kā būvniekus, tā kreditorus, vēršoties kontrolējošās institūcijās.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kredīta atmaksa

Šodien kredīta atmaksa pirms termiņa ir viena no pieprasītākajām kreditēšanas tirgus opcijām. Nav pārsteigums, ka daudzi aizņēmēji labprāt izmanto kredīta pirmstermiņa atmaksas iespēju – jo tas samazina psiholoģisko slodzi aizņēmējam un dod iespēju saņemt jaunus, iespējams, daudz izdevīgākus kredītus.

Kredīts bankā

Kreditēšana ir stingri iesakņojusies mūsu dzīvē un nereti palīdz mums tikt galā ar samērā nopietnām problēmām, piemēram, sedzot ārstēšanās vai mācību izdevumus.

Kredīta galvojums

Šajā rakstā mēs parunāsim arī par to, kādas juridiskās sekas rodas potenciālajam galvotājam.

Kredītu apvienošana

Tieši šādā svētku laikā gribas iepriecināt lasītājus ar lielisku metodi, kas palīdzēs ieekonomēt uz kredīta atmaksas rēķina, ja kredīts vai vairāki ir jau paņemti.