Kredīta atmaksa

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Īsumā, kredīta atmaksa pirms termiņa – tā, protams, ir bankai atmaksājamo procentu ieekonomēšana par aizņēmuma līdzekļu izmantošanu. Otrais pluss, kā jau mēs minējām, ir psiholoģiskais. “Samaksā kredītu un guli mierīgi” - ir daudziem aktuāla frāze. Tai pat laikā kredīta atmaksa pirms termiņa saistīta arī ar daudziem mīnusiem.

 

 

Iespējama soda nauda par pirmstermiņa atmaksu, kā arī lielo banku nevēlēšanās strādāt ar tiem aizņēmējiem, kuru kredītvēsturē ir daudzi pirmstermiņa atmaksas gadījumi (jā, jā, nebrīnieties, jo bankai nav pārāk izdevīgi, ja aizņēmējs maksā pirms termiņa). Tālāk parunāsim par to, cik viegli vai sarežģīti ir aizņēmējam izmantot pirmstermiņa kredīta atmaksas procedūru, cik izdosies ieekonomēt uz tās rēķina, un kas tam ir nepieciešams.

 

Kredīta atmaksa pirms termiņa. Pilnīga un daļēja

Pirmkārt, jāizšķir kredīta pirmstermiņa atmaksa pilnā apmērā un daļēja atmaksa. Pirmajā gadījumā jūs pilnībā nomaksājat sava parāda summu bankai, otrajā gadījumā, piemēram, katru mēnesi iemaksājat lielāku summu nekā ir jūsu kredīta maksājums. Pēdējā gadījumā pirmstermiņa kredīta atmaksai iespējamas dažādas sekas.

 

 

Banka pārrēķina jūsu maksājumu grafiku, bet daudzas bankas to dara “no beigām”, tātad jūsu pārmaksas summa iet uz maksājumu grafika beigām un pakāpeniski nosedz pēdējos maksājumus. Tas noved pie tā, ka rezultātā jūsu kredītsaistības bankai beidzas ātrāk un jūs nemaksāsiet pēdējās procentu summas par kredīta izmantošanu, tātad varēsiet ieekonomēt.

 

Kredīta atmaksa. Banku nosacījumi

Ja kredīta atmaksa pirms termiņa ir jūsu mērķis, tad esiet gatavi ievērot virkni nosacījumu, lai to sasniegtu. Runa iet par dažu procedūru ievērošanu.

  1. Lielākā daļa banku ir paredzējušas brīdināšanas procedūru par jūsu nodomiem. Runa iet par 30 dienu termiņu. Tas nozīmē, ka kredīta atmaksa pirms termiņa sāksies, kad būsiet informējis banku par saviem nodomiem. Parasti to var izdarīt, vēršoties personīgi jebkurā bankas nodaļā. Šī norma parasti attiecas tikai uz fiziskām personām.
  2. Pirms kreditēšanas līguma noslēgšanas pārbaudiet, lai tajā nebūtu paredzēta soda nauda par kredīta atmaksu погашение кредита pirms termiņa. Šis ir svarīgs punkts daudzu iemeslu dēļ, jo jūs nekad nezināt, kas notiks pēc pusgada – iespējams, jums būs nepieciešama lielāka summa, bet paņemt to varēsiet tikai ar refinansēšanas palīdzību, kas paredz iepriekšējo saistību pirmstermiņa atmaksu. Esiet tālredzīgs.

 

Pirmstermiņa atmaksas konkrētā kārtība dažādām bankām var variēties. Svarīgi izpētīt šo shēmu vēl pirms kredītlīguma noslēgšanas.

 

Parasti kārtība ir šāda:

  1. Jūs vēršaties bankā ar iesniegumu par kredīta atmaksu pirms termiņa.
  2. Banka piekrīt un nosaka termiņu, kādā jūs to varat izdarīt.

 

Tālāk, ja esat izmantojis pilnīgas pirmstermiņa atmaksas variantu, jums ir jāvēršas bankā  un jāpārliecinās, ka jūsu kredītsaistības ir pilnībā dzēstas, maksājums pieņemts un kredītlīgums izbeigts. Ja tomēr runa iet par daļēju pirmstermiņa atmaksu un saskaņā ar jūsu kredītlīguma nosacījumiem jums samazinās nevis kreditēšanas termiņš, bet tiek pārrēķināti procenti, pēc šādas daļējas atmaksas jūs vēršaties jebkurā bankas nodaļā, lai iegūtu atjaunoto maksājumu grafiku. Dažās bankās termiņi variējas daudz elastīgāk, tas nozīmē, šādi nosacījumi nebūs nepieciešami.

 

Kredīta atmaksa pirms termiņa. Aprēķināsim izdevīgumu

 

Pastāv viedoklis, ka kredīta pirmstermiņa atmaksa ir izdevīga tikai tad, ja ir diferencēts maksājumu grafiks, kad jūs katru mēnesi maksājat vienādu kredīta pamatsummas daļu. Gadījumā ar anuitātes grafiku maksājumu perioda sākumā jūs galvenokārt maksājat procentus, pati kredīta pamatsumma samazinās minimāli. Tomēr šim secinājumam var nepiekrist. Lieta tāda, ka pirmstermiņa kredīta atmaksa ļaus jums ieekonomēt jebkurā gadījumā.

 

Vienkārši gadījumā ar diferencēto grafiku ekonomija būs lielāka. Tomēr jāatceras par to, ka cik necik būtisku ekonomiju jūs panāksiet tikai tad, ja ņemsiet lielas summas. Kā arī par to, ka aizņēmēji, kas bieži izmanto pirmstermiņa atmaksas variantus, krīt banku nežēlastībā. Sekojiet līdzi savai kredītvēsturei. Novēlam veiksmīgi realizēt jūsu jaunos plānus!

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kā uzlabot kredītvēsturi? Lietošanas instrukcija

Ja jūsu kredītvēsture vēl nav noformēta vai to ir sabojājuši nesavlaicīgi veikti maksājumi par iepriekšējiem kredītiem, un jūs vēlaties paņemt jaunu kredītu, rodas jautājums, kā uzlabot kredītvēsturi. Šajā rakstā mēs parunāsim par konkrētiem veidiem, kā to izdarīt, kā arī izanalizēsim tipiskākās kļūdas un maldīgus uzskatus par šo tēmu.

Pasaules finanšu centru starptautiskais reitings pirmo reizi tika papildināts ar Rīgu

Pirmo reizi vēsturē Rīga ir iekļauta pasaules finanšu centra sarakstā Global Finance Centre Index.

Kredītlīgums

Pareizi sastādīts kredītlīgums – tas nozīmē pasargāt sevi no daudziem riskiem kā kredītsaistību apzinīgas izpildes gadījumā, tā arī force majeure situācijā.

Kredīta galvojums

Šajā rakstā mēs parunāsim arī par to, kādas juridiskās sekas rodas potenciālajam galvotājam.

Hipotēka

Uzzinot par hipotēkas noformēšanas niansēm un īpatnībām, jūs noteikti izdarīsiet pareizo izvēli un izvēlēsieties sev optimālāko programmu.