Kur ņemt naudu mājokļa remontam?

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Bet, ja parēķina, cik jums aptuveni izmaksās materiālu iegāde remontam, kaut vai galveno mēbeļu iegāde, jūs būsiet pārsteigts par iegūtas summas grandiozajiem apmēriem. Saprotams, ka tas ir tikai visa izdevumu “aisberga” pamats, jo sākotnējai summai būs jāpievieno izdevumi būvnieku brigādes darba apmaksai. Turklāt darbu izpildes procesā noteikti atklāsies, ka kaut ko piemirsies nopirkt vai kāds materiāls ir pietrūcis.


Vienīgā dzīvokļa remonta priekšrocība ir tā, ka naudu tērēt iespējams pakāpeniski: pēc nepieciešamības un, tuvojoties nākamajam etapam. Bet tomēr daudziem Latvijas iedzīvotājiem nav īpaši ērti ģimenes budžetā izdalīt “lauvas tiesu” esošo remonta izdevumu segšanai, nereti tas vienkārši ir neiespējami! Ko darīt? Ideāla izvēle mājokļa remontam būs kredīts, jo:

 

  1. lielo naudas summu, kas nepieciešama remonta veikšanai, var atdot vairāku gadu laikā;
  2. atmaksājot kredītu mājokļa remontam, aizņēmējs atmaksā savu parādu nelielos ikmēneša maksājumos, neapgrūtinot savu budžetu;
  3. aizņēmējs iegūst tiesības pats izvēlēties kredīta atmaksas termiņu, tādā veidā regulējot ikmēneša maksājuma apmēru.


Vēl nesen viena no kredīta saņemšanas metodēm mājokļa remonta veikšanai bija parasts patēriņa overdrafts – ērts kredīts, ko var izmantot pa daļām, bet maksāt tikai par konkrētas naudas summas izmantošanu. Šāds kreditēšanas mehānisms ir ļoti līdzīgs kredītkartei, tomēr ar karti jūs nevarēsiet saņemt remontam pietiekamu naudas summu: maksimums divu jūsu darba algu apmērā.


Kredīti mājokļa remontam


Mājokļa remonts mūsdienu cilvēkiem ir kļuvis par tādu pašu ierastu vajadzību kā automašīnas, dzīvokļa vai tūrisma ceļazīmes iegāde. Tāpēc bankas sākušas pielāgoties savu klientu vēlmēm un izstrādājušas jaunus kredītproduktus tieši šīs klientu vajadzības apmierināšanai. Tā parādījās jauns kredītu veids: kredīts mājokļa remontam (nereti šo finanšu instrumentu var dēvēt par “kredītu telpas rekonstrukcijai vai būvniecības kredītu’’). Latvijā kredītu mājokļa remontam jau paspējušas izstrādāt gandrīz visas populārās bankas un, lūk, kā tas aptuveni izskatās katram kreditoram.


Swedbank


Swedbank nolēma radīt tādu kredītu, kas palīdzētu uzlabot savu klientu mājokļu apstākļus, neatkarīgi no nospraustajiem mērķiem. Tāpēc Swedbank piedāvā izmantot savu kredītu, lai:

 

  1. iegādātos māju vai citu jaunu mājokli;
  2. mājokļa būvniecībai, zemes gabala iegādei;
  3. nopietnam remontam;
  4. jauna mājokļa iegādei pirms esošā pārdošanas.


Turklāt Swedbank saviem aizņēmējiem piedāvā bezmaksas konsultācijas. Jau otrajā sarunā ar kreditoru klients tiks informēts par kredīta iespējām un maksimālo kredīta summu. Kredīta atmaksu var veikt pirms termiņa, bet ikmēneša maksājumus klients var veikt tieši no sava konta Swedbank internetbankā.


Swedbank kreditēšanas nosacījumi mājokļa remontam:

 

  • Kredīta apmērs – līdz 10000 eiro.
  • Atmaksas termiņš – 6 mēneši – 30 gadi.
  • Pirmā iemaksa.
  • Kredīta apjoms nevar pārsniegt 85% no iegādājamā mājokļa cenas.
  • Aizņēmēja tīrie ienākumi nedrīkst būt mazāki par 600 eiro. Ja kredīta nosacījumi paredz līdzaizņēmēju, tad galvenā aizņēmēja tīrajiem ienākumiem ir jābūt no 800 eiro mēnesī.


Citadele remonta piedāvājums


Šis kreditors remonta kredītu izsniegšanai pievērsies praktiski, tāpēc saviem aizņēmējiem piedāvā atbildēt uz vissvarīgākajiem jautājumiem, kas ļauj noteikt nepieciešamo kredīta summu. Citadeles izstrādātā “anketa” izskatās vienkārša un tai pat laikā klients saprot, ka banka par viņu rūpējas. Uz kādiem jautājumiem jums nāksies atbildēt:

 

  1. Kādā ēkā tiks veikts remonts: jaunā, padomju laika, pirmskara.
  2. Kāda ir remontējamā mājokļa platība: no 1 līdz 175 m2.
  3. Kādā stāvoklī šobrīd ir mājoklis: labā, normālā, sliktā.
  4. Kādas sastāvdaļas remonta laikā tiks nomainītas: televizors, logi, grīda, dīvāns, citas mēbeles un virtuves elektroaprīkojums.
  5. Vai labierīcības ir jāremontē: Jā/Nē.


Kad atbildes tiks pieņemtas, spiežam pogu “Aprēķināt” un tīmekļa vietnes interfeiss mums sniegs aptuvenu ainu par to, cik mums izmaksās gaidāmais remonts: materiālu, darba un citu objektu kopējā cena, kurus mēs izvēlējāmies anketā. Tāpat šie rezultāti tiks attēloti divās summās: dārgāk un lētāk, vadoties no pakalpojumu un materiālu cenu kategorijas. Noslēdzošā rindiņa: ikmēneša maksājuma apmērs.


Remonta kredīta nosacījumi Citadele bankā:

 

  • Kredīta apmērs līdz 15 tūkstošiem eiro.
  • Procentu likme no 9% gadā.
  • Atmaksas periods – līdz 5 gadiem.
  • Naudas saņemšana 15 minūšu laikā.
  • Nauda tiek piešķirta jebkuras bankas klientam.


Bigbank kredīts mājokļa remontam

 

  1. Kredīta summa – no 10 līdz 25 tūkstoši eiro.
  2. Procentu likme fiksēta – no 6,9%.
  3. Atmaksas periods -– 1-7 gadi.
  4. Bez obligātās pirmās iemaksas.
  5. Lēmums tiek pieņemts 1 darba dienas laikā.
  6. Bez mājokļa novērtēšanas.
  7. Bez ķīlas atzīmes.
  8. Kredīts ir iespējams, pat ja mājoklis nepieder aizņēmējam.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Auto līzings

Daudziem Latvijas iedzīvotājiem sava auto iegāde kļuvusi par sengaidītu un neizbēgamu notikumu, bet diemžēl ne visiem ir pietiekama summa, lai uzreiz iegādātos transportlīdzekli par skaidru naudu

Kredīts apmācībai autoskolā

Autovadītāja apliecības saņemšana nebūt nav tik lēts pasākums, ņemot vērā to, ka lielākā daļa, kas kārto tiesības – tie ir studenti vai jaunieši, kas vēl nav paspējuši finansiāli nostiprināties

Kredītkarte vai debetkarte

Mūsdienu finanšu pakalpojumu tirgus piedāvā 2 veida plastikāta kartes: kredītkarti un debetkarti

Jauna auto iegāde kredītā

Auto līzings ir kļuvis par samērā populāru finansējuma veidu, ja jautājums skar auto iegādi