Atbrīvojamies no kredītiem

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Visvienkāršāk, protams, ir atmaksāt visu kredīta parāda summu un atmaksāt aizņēmumu pirms termiņa, ja banka neiebilst tā priekšlaicīgai atmaksai. Bet šāda iespēja nebūt nav daudziem. Darba algas samazināšana, darba vietas pazaudēšana, īslaicīga rīcībnespēja, bezdarbs un izdevumu palielināšanās – tas viss var novest pie tā, ka jūs vairs nespējat atmaksāt kredītu kā agrāk. Daudzi situāciju risina, pagarinot kredīta atmaksas termiņu, bet parāda apmērs nesamazinās, tāpēc šo metodi nevar uzskatīt par iedarbīgu veidu kā atbrīvoties no kredīta. Ko darīt un kā atbrīvoties no aizņēmumiem? Iespējams, jums noderēs mūsu padomi.


Instrukcija kā atbrīvoties no ātrajiem kredītiem un citiem kredītiem

 

  1. Pamēģiniet uz atsevišķas lapas uzrakstīt savus izdevumus un ienākumus un izanalizējiet, cik lielu budžeta daļu jūs atdodat kreditoram. Ja šis apmērs nav lielāks par 30% no kopējiem ienākumiem, jums pilnā mērā ir jātiek galā ar kredīta atmaksu. Ieskicējiet savas nākotnes ainu: ja situācija kardināli nepasliktināsies, bet var pat uzlaboties, tad varat turpināt maksāt parādu pēc bankas sastādītā grafika.
  2. Pamēģiniet samazināt ikmēneša maksājumu, samazinot procentu likmi. Tiecieties ar savu kreditoru un palūdziet nelielu atlaidi savam parādām, bet runājiet ar bankas pārstāvi pārliecinātā, nosvērtā balsī. Šajā gadījumā jūs varēsiet pārliecināties, cik pretimnākošs būs kreditors, kad runa ies par pat dažu maksājumu pazaudēšanu. Jo viņiem ir ļoti svarīgi, lai aizņēmējs neuzaudzētu parādu un maksātu regulāri.
  3. Parēķiniet, cik izdevīga jums būtu pārkreditācija citā bankā. Šodien Latvijā pastāv pietiekami daudz kompāniju un investoru, kas ir gatavi apmaksāt jūsu parādus vairākām bankām, tā vietā piedāvājot jums vienu kredīta vienošanos. Tādā veidā jūs par savu parādu maksāsiet vienu reizi mēnesī, un tas jums izmaksās daudz lētāk par vairāku agrāko aizņēmumu atmaksu. Iespējams, ne vienmēr šāda izeja no situācijas ir izdevīga un pamatota, bet daudzi ir varējuši atrisināt savas problēmas, tieši pateicoties pārkreditācijai.
  4. Ja patiešām nepietiek naudas kredīta atmaksai, varat vērsties pie bankrota procedūras. Šajā gadījumā jūs savu maksātnespēju varēsiet pierādīt daudz ātrāk un vienkāršāk, nekā šķiet pirmajā acumirklī. Protams, lai izsludinātu bankrotu, jums nāksies pārdot visu savu nekustamo īpašumu un kādu laiku atdot nelielu naudas daļu no personīgajiem ienākumiem. Tomēr to visu nevar salīdzināt ar bankrota rezultātu: ar šādu metodi jūs varat norakstīt vairākus simtus tūkstošu eiro lielus parādus, nereti atbrīvojoties no problēmām vairākus miljonus eiro apmērā. Kad jūs tiksiet atzīts par maksātnespējīgu, visi ilgtermiņa parādi tiks norakstīti, bet jūs it kā piedzimsiet no jauna (finansiālā ziņā). Šādu iespēju Latvijā izmantojoši jau vairāki tūkstoši aizņēmēju. Ja turpmāk uzsāksiet savu uzņēmējdarbību, varēsiet strādāt ārvalstīs vai saņemt ienākumus, apejot savu bankas kontu.
  5. Noformēt kredītu, lai atmaksātu citu kredītu – tas nav tas sliktākais, kas var atgadīties dzīvē. Mēdz būt arī sarežģītākas situācijas, jo pat visnegatīvākā pieredze – arī tā ir pieredze. Tomēr, ja neesat ticis galā ar maza kredīta atmaksu, tad, iespējams, ir pat par ko priecāties. Jo jūsu problēmas ir daudz mazākas par tām, kas ar jums varētu notikt, noformējot lielu aizņēmumu.


Jebkura situācija, kā atbrīvoties no kredītiem, ir individuāla. Neapšaubāmi, ir arī tādi aizņēmēji, kas viegli atmaksā pat lielus ilgtermiņa kredītus, bet problēmas ar banku var rasties jebkuram, neplānoti. Pats svarīgākais – zināt, ka jebkurai problēmai ir savs risinājums, tāpēc no tās nav jābaidās, bet tā ir jārisina.


Tiem aizņēmējiem, kas izšķīrušies veikt bankrota procedūru Latvijā un ir kļuvuši maksātnespējīgi, ir jāzina: nākotnē jums diez vai kāds piedāvās vēl kādas kredītsaistības. Labākajā gadījumā viņi var cerēt tikai uz ātrajiem kredītiem. Bet tie, kam patiešām ir bijis grūti atmaksāt parādu, diez vai uzdrošināsies uz vēl vienu tamlīdzīgu aizņēmumu. Tiem, kam laiku pa laikam ir nepieciešams finansiāls atbalsts, daudz ērtāk ir izveidot savu finansiālās palīdzības “spilvenu” un izmantot to, nepārmaksājot procentus.


Jebkurā gadījumā, ja šobrīd jums kaut kas nav sasniedzams vai jūs vienkārši nevarat samaksāt savus parādus, nepārdzīvojiet! Dzīve ir pārāk gara, un jums vēl būs daudzas iespējas sasniegt savus nospraustos mērķus.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kā uzzināt savu kredītvēsturi

Pats jēdziens “kredīts” ar katru gadu kļūst ne vien populārāks, bet arī daudz nozīmīgāks

Kā plānot savu budžetu

Katrā ģimenē izdevumu un izmaksu plānošana notiek dažādi. Gadās arī tā, ka visus izdevumus sedz vīrietis, mēdz būt, ka to dara sieviete

Kredīts SEB bankā

SEB banka ir viens no populārākajiem Latvijas kreditoriem, kas sevi pozicionē nevis kā investoru, bet finanšu palīgu saviem klientiem.

Kredīts PrivatBank

Latvijas Republikas banku sektorā finanšu iestāde “PrivatBank” darbojas kopš 1992.gada