Kā izsniedz kredītu pret zemes ķīlu

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Ja agrāk domājāt, ka kredītu var saņemt tikai pret dzīvokļa vai mājas ķīlu, varat aizmirst savus stereotipus, jo visjaunākais un mūsdienīgākais kreditēšanas veids ir tieši aizņēmums pret zemes gabala ķīlu. Saņemt kredītu pret zemes ķīlu tagad var jebkurš zemes gabala īpašnieks, vienīgais, viņam būs jāpatērē laiks, meklējot banku, kas piedāvā šādu programmu. Šīs programmas ir netieši paredzētas lauksaimniecības attīstīšanai. Lauksaimnieki un zemes īpašnieki jebkurā brīdī var ieķīlāt bankā sev piederošās zemes vai atsevišķus zemes gabalus. Ja saimniecība ir oficiāli noformēta, tad uzņēmējs var saņemt labu atlaidi gada procentiem vai kļūt par reģionālās programmas dalībnieku un saņemt kredītu ar daudz izdevīgākiem nosacījumiem.

 

 

Banku bažas

Gribētāju skaits, kas vēlas saņemt kredītu pret zemes ķīlu pastāvīgi pieaug, bet bankas nesteidzas ar naudas izsniegšanu, jo zemes gabalu likviditāte joprojām ir zema. Ja kādi investori arī piedāvā iespēju ieķīlāt zemes gabalu un saņemt naudu kredīta veidā, tad zemes programmu nosacījumi ir ļoti neizdevīgi, un lielākā daļa bankas klientu visbiežāk atsakās no šādiem piedāvājumiem. Parasti bankas piekrīt izsniegt naudu pret zemes gabala ķīlu, ja tā platība nav mazāka par 6 simtiem.

 

Arī kredīta summas apmērs ir atkarīgs no šī rādītāja: jo lielāka ir zemes gabala platība, jo lielāka būs kredīta summa. Samērā viegli ir noformēt kredītu pret zemes ķīlu bankā, ja šis rajons ir sācis aktīvu apbūvi, līdzās tam tiek izbūvēts ceļš, komunikācijas u.t.t. Vēl vairāk jums paveiksies, ja kredīta saņemšanai ieķīlāsiet zemes gabalu, kas pieder parku vai dabas aizsardzības zonai.

 

 

Bet ja uz zemes atrodas māja?

No vienas puses, zeme kopā ar māju maksā daudz vairāk, tāpēc bankai šis nodrošinājums ir daudz pievilcīgāks nekā vienkārši zemes gabals. No otras puses, ir pietiekami sarežģīti adekvāti novērtēt būvi un prognozēt tās cenu vairākus gadus uz priekšu. Ir bijuši gadījumi, kad ieķīlātā zeme ar māju pēc 5-10 gadiem būtiski zaudējusi cenu vienkārša nolietojuma dēļ. Šādās situācijās banka spēcīgi riskē pazaudēt savus līdzekļus, ja klients kļūs maksātnespējīgs. Kredītos pret zemes ķīlu lielāks risks ir kreditoram, nevis aizņēmējam, jo parasti zaudētāja sava lēmuma dēļ būs tikai banka. Nevajag gaidīt, ka kredīts pret zemes gabala ķīlu ļaus jums saņemt milzīgu naudas summu, jo bankas sevi divreiz pārapdrošinās. Pat pašā sliktākajā situācijā kredīta ķīla ir jāpārdod dažu dienu laikā un ne lētāk par kredīta summu.

 

 

Kurās bankās var saņemt kredītu pret zemes ķīlu

Parasti šādu kredītu ar ķīlu var piedāvāt valsts lielākās bankas ar visaugstāko reitingu, jo būtībā zeme – tas arī ir nekustamā īpašuma objekts, tāpēc, ja banka izsniedz kredītu pret nekustamā īpašuma ķīlu, tad tā automātiski izsniedz kredītu arī pret zemes gabala ķīlu. Lai neko nezaudētu, izvēlēties pirmos 3 kreditorus pēc to reitinga valstī un vērsieties ar kredīta pieteikumu pie tā, kurš jums visvairāk iepaticies no šī saraksta. Iespējams, ne visi atsauksies uz jūsu lūgumu, bet tādi noteikti atradīsies.

 

 

Starp citu, šo procedūru visvieglāk ir izdarīt internetā.

 

 

  1. Pirmais solis: jūs noskaidrojat vislielāko un ietekmīgāko banku reitingu.
  2. Otrais solis: izvēlaties pirmās 30 kredītorganizācijas.
  3. Trešais solis: nosūtiet online kredīta pieteikumu visām 30 vai pēc izvēles (tām, kuru kredīta nosacījumi jums ir visvairāk iepatikušies).
  4. Ceturtais solis: sagaidījuši lēmumu par pieteikumu, atsijājiet – atlasiet tieši tās bankas, kuru nosacījumi jūs visvairāk apmierina. Vēlāk atkal sašauriniet loku, nonākot līdz 1 vai 2 bankām.

 

Vienīgais nosacījums, kuru jums var izvirzīt banka – zemei ir jāatrodas pilsētas robežās vai perspektīvā vietā. Iespējams, tieši jūsu rajons drīzumā tiks apbūvēts ar jaunām mājām, tam tiks pievilktas visas komunikācijas, ceļu mezgli u.t.t. Vārdu sakot, jums ir jāpierāda kreditoram, ja jūsu zeme ir ļoti likvīda, tikai šādā gadījumā jūs varat cerēt uz kredītu.

 

Zemes gabala novērtēšanas kritēriji

Pirms sniegt pozitīvu vai negatīvu atbildi uz jūsu pieteikumu par kredīta izsniegšanu pret zemes ķīlu, banka skrupulozi izskatīs un novērtēs ķīlai piedāvāto nekustamā īpašuma objektu. Kritēriji, pēc kuriem bankas novērtē jebkuru ieķīlājamo nekustamā īpašuma objektu, visiem kreditoriem ir vienādi:

 

  • Zemei, kuru bankas klients ir nolēmis ieķīlāt, ir jāpieder tikai aizņēmējam vai jābūt daļējā valdījumā, šajā gadījumā par ķīlu var kļūt tikai klienta daļa.
  • Zemes gabals ir paredzēts tikai lauksaimniecībai vai plānotai apbūvei.
  • Ja uz zemes drīzumā tiks uzcelta dzīvojamā māja, tad bankai ir jāiesniedz papildus dokumentācija: būvatļauja, nākamās mājas projekts, līgums ar būvorganizāciju.
  • Ja uz zemes jau ir uzcelta māja, tad priekšrocība būs klientam, bet tikai tad, ja viņš būs būves īpašnieks. Rezultātā paaugstināsies ķīlas vērtība, tātad arī palielināsies kredīta summa. Jebkurā gadījumā, pat ja kāds objekts, kas atrodas uz zemes gabala, piederēs trešajai personai, ieķīlāt tikai vienu zemi varēs bez problēmām.
  • Zemes gabala novērtēšanā ir jāņem vērā visas uz tā esošās būves, pat ja tās nav dzīvojamās ēkas, bet pieder vienam un tam pašam aizņēmējam. Kredīta summa, attiecīgi arī ķīlas novērtējums var būtiski palielināties, ja šajā rajonā tiks ierīkotas komunikācijas, apsardze, ja rajons ir perspektīvs un attīstās, atšķiras ar paaugstinātu popularitāti iedzīvotāju vidū vai tam piemīt citas vērtīgas īpašības.

 

Vidēji ņemot, zeme var tikt ieķīlāta samērā lielā apmērā. Procentu likme šādiem kredītiem ir tāda pati kā aizņēmumiem pret dzīvokļa ķīlu ar jebkuru atmaksas termiņu (no 1 gada). Bet kredīta summu ietekmē ne tikai zemes gabala apmēri, bet arī klienta ienākumu līmenis. Šie rādītāji ir tieši proporcionāli: jo augstāki ienākumi, jo lielāka kredīta summa. Ar gada likmi veidojas pretēja situācija: jo augstāki klienta ienākumi, jo mazāki kredīta gada procenti.

 

Hipotēka pret zemi

Dažas bankas piedāvā mērķa kreditēšanu pret zemes ķīlu, bet kredītu varēs iztērēt tikai mājas būvniecībai šajā rajonā. Kredīta pret zemes ķīlu summa var sasniegt 80% no novērtēšanas vērtības, atmaksas termiņš – pēc klienta ieskatiem. Dažas bankas praktizē daļēju kreditēšanu pret zemes ķīlu, tas ir, nauda tiek izsniegta nevis kā pilna summa, bet pa daļām. Tādējādi klients saņem finansējumu katram būvniecības etapam. Kur slēpjas šāda kreditēšanas veida priekšrocības: klientam nav iespējas iztērēt naudu kaut kam citam, bet bankai ir samērā viegli izsekot līdzi šādai investēšanai pa posmiem.

 

Jebkurā gadījumā, ja esat jebkura zemes gabala īpašnieks, jūs viegli varat kļūt par savas mājas īpašnieku. Ja jūsu rīcībā pagaidām nav būvniecībai nepieciešamās summas, tad naudu var saņemt, ieķīlājot pašu zemes gabalu.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kredīti ar ilgu atmaksas laiku

Ilgtermiņa kredīts, tā definīcija, kā paņemt bankā, ilgtermiņa aizņēmuma termiņi, veidi, īpatnības, priekšrocības un galvenās prasības. Uz cik ilgu laiku tas tiek noformēts un kādās situācijās glābj.

Kredītu apvienošana

Tieši šādā svētku laikā gribas iepriecināt lasītājus ar lielisku metodi, kas palīdzēs ieekonomēt uz kredīta atmaksas rēķina, ja kredīts vai vairāki ir jau paņemti.

Kā pareizi ieķīlāt dzīvokli

Kā ieķīlāt dzīvokli un saņemt naudu, kādi aizņēmumi ir likumīgi un kā nezaudēt dzīvokli? kā tiek novērtēts nekustamais īpašums.

Kredīts bankā

Kreditēšana ir stingri iesakņojusies mūsu dzīvē un nereti palīdz mums tikt galā ar samērā nopietnām problēmām, piemēram, sedzot ārstēšanās vai mācību izdevumus.