Nauda dzīvokļa iegādei

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Daudzām ģimenēm šis jautājums ir primārais un, neskatoties uz augsto cenu, vairākums izšķiras par sava nekustamā īpašuma iegādi, izmantojot bankas produktus – hipotēkas, mājokļa vai patēriņa kredītus.


Izskatot daudzos vadošo kreditoru piedāvājumus, nepieredzējušam aizņēmējam var šķist, ka esošais programmu klāsts ir pārāk atšķirīgs un bez kredītspeciālista palīdzības neiztikt. Bet patiesībā visiem mājokļa kredītiem ir kopējas iezīmes un parametri, atšķiras tikai procentu likmju rādītāju apmērs, kreditēšanas termiņi un pirmās iemaksas apmērs.


Lai objektīvi novērtētu katras bankas programmu, nav obligāti jāapmeklē visu kreditoru  pārstāvniecības. Pietiks ienākt iepatikušās bankas oficiālajā interneta lapā un izmantot iebūvēto online kalkulatoru, kas pēc jūsu datu ievadīšanas varēs aprēķināt ikmēneša maksājuma apmēru mājokļa kredītam. Saņemot konkrētus ciparus dažādiem piedāvājumiem, jums būs vieglāk izdalīt sev optimālo programmu un atsijāt visneizdevīgākos kreditorus.


Mājokļa kredīta noformēšanas etapi


Etaps №1.


Pirmkārt topošajam aizņēmējam ir jāizvēlas nekustamā īpašuma objekts, kuru viņš grib iegādāties un mājokļa kredīta programma. Vislabāk šos pasākumus veikt vienlaicīgi, tad jūs varēsiet piemeklēt risinājumu, kas pilnībā apmierinās gan jūs, gan banku.


Ja kredītu mājoklim plānots ņemt no sekundārā tirgus, tad šādam dzīvoklim nedrīkst būt nelikumīgu pārplānojumu, bet māja, kurā tas atrodas, nedrīkst attiekties uz veco mājokļu kategoriju, nedrīkst tikt nojaukta vai tajā nedrīkst veikt kapitālo remontu. Gadījumos, kad aizņēmējs nolemj iegādāties dzīvokli jaunceltnē, iepriekš uzziniet: vai šim būvniekam nav savi finanšu partneri - bankas? Ja starp jūsu būvniecības kompāniju un konkrētu kredītiestādi jau izveidojušās darījuma attiecības, vislabāk doties tieši uz šo banku. Šāda mājokļa kredīta noformēšanas procedūra notiks daudz ātrāk un vienkāršāk.


Etaps №2.


Tiklīdz tiks atrasts nekustamā īpašuma objekts un kreditors, varat droši doties uz bankas nodaļu, lai pārrunātu un sīki izpētītu mājokļa kredīta prasības, nosacījumus. Pirms darījuma noformēšanas uzmanīgi izlasiet jums sagatavoto kredītlīgumu un palūdziet, lai banka jums iedod iepazīties ar šīs bankas tipveida līgumu. Nosacījumu salīdzināšana abos dokumentus palīdzēs jums reāli izvērtēt darījuma izdevīgumu. Dažiem punktiem, ja tie jūs neapmierinās, lūdziet veikt korekcijas vai izmaiņas. Lojāls kreditors vienmēr nāks pretī savam aizņēmējam, ja būs pilnībā pārliecināts par viņa maksātspēju.


Lai saņemtu mājokļa kredītu vajadzīgajā apmērā, var būt nepieciešama galvotāju  vai līdzaizņēmēju piesaistīšana. Ar savu klātbūtni tie palīdzēs paaugstināt iespējamo aizņēmuma summu, bet ar nosacījumu, ka kreditoram tiks pierādīta viņa kredītspēja. Mājokļa kredīta apmēru ietekmē arī dokumenti, kas apliecina jūsu ienākumus. Tā kā dokumentu izskatīšana mājokļa kredīta noformēšanai var ievilkties, aizņēmējam ir jābūt gatavam iesniegt vienas un tās pašas izziņas vairākas reizes, lai aktualizētu datus.
Personas, kuras izpildīs galvotāju vai līdzaizņēmēju lomu, var tikt aizvietotas ar daudz uzticamākiem, kas pozitīvi atsauksies uz mājokļa kredīta nosacījumiem.


Etaps №3.


Tiklīdz jūs nodrošināsieties ar bankas atbalstu un norādīsiet uz nekustamo īpašumu, kuru vēlētos iegādāties, varat pāriet pie nākamā soļa – vērtējuma. Šo pasākumu noteikti apmaksās aizņēmējs, bet ja tādas naudas uz rokām jums nebūs, banka var piedāvāt iekļaut šo summu mājokļa kredīta cenā. Objekta novērtēšanu veiks speciāla neatkarīga kompānija, kuru piedāvās jūsu kreditors.


Novērtēšanas vērtība var būtiski atšķirties no tirgus vērtības (būs mazāka), bet tieši tā noteiks mājokļa kredīta apmēru (jūs varēsiet saņemt aptuveni 60-90% no šīs summas). Tādējādi banka sevi vēlreiz nodrošinās pret gadījumu, ja aizņēmums netiks atgriezts, lai rezultātā ātri un izdevīgi realizētu ķīlu nekustamā īpašuma tirgū.


Pieprasīto dokumentu saraksti iegādājamajam mājoklim var atšķirties, bet obligātā pakete būs jāiesniedz jebkurā gadījumā. Kas tajā ietilpst:

 

  1. Dokuments, kas apliecina īpašuma tiesības (apliecība, pirkuma – pārdevuma līgums, dāvinājums vai mantojums).
  2. Izraksts no mājas grāmatas vai izziņa par ģimenes sastāvu, kurā tiks norādīts personu skaits, kas pierakstītas šajos kvadrātmetros.
  3. Dzīvokļa vai mājas tehniskā pase.


Etaps №4.


Kad banka apstiprinās nekustamā īpašuma objektu, abas puses nonāks pie nākamā etapa – apdrošināšanas. Gadījumā, ja atteiksieties no šāda pakalpojuma iegādes, banka varēs paaugstināt mājokļa kredīta procentu likmi par 1-2%. Tāpat likmi var ietekmēt arī pirmās iemaksas summa. Šeit darbosies apgrieztā proporcija: jo lielāks ir avansa maksājuma apmērs, jo mazāki gada procenti, tāpēc katram aizņēmējam ir jābūt ieinteresētam jau sākumā iemaksāt pēc iespējas lielāku naudas summu. Naudas esamību pirmajai iemaksai var apliecināt ar dzīvokļa pārdevēja kvīti vai līdzekļu ieskaitīšanu aizņēmēja kontā bankā, kurā tiks noformēts mājokļa kredīts.


Uzmanību! Nododot naudu pārdevējam pirmās iemaksas veidā, naudas summa kvītī nedrīkst tikt uzskatīta par rokasnaudu. Ja kāda iemesla dēļ nevarēsiet noformēt mājokļa kredītu, aizņēmējs varēs šķirties no šīs naudas summas, jo rokasnauda netiek atgriezta!

 

Etaps №5.


Tiklīdz visi dokumenti tiks savākti un banka pieņems apstiprinošu lēmumu, visas trīs puses varēs parakstīt kredītlīgumu un dzīvokļa pirkuma – pārdevuma līgumu. Pirmais dokuments tiks parakstīts starp banku un aizņēmēju – dzīvokļa pircēju, bet otrais – starp pārdevēju un aizņēmēju – pircēju. Kredītlīgumam tiks piestiprināta vienošanās par ķīlas īpašumu iegādājamā nekustamā īpašuma veidā, pamatojoties uz ko jaunajā apliecībā par īpašuma tiesībām tiks norādīts, ka dzīvoklim uzlikts apgrūtinājums.


Norēķins ar pārdevēju var notikt skaidrā vai bezskaidrā formā: nodot naudu no rokas rokā vai ar bankas seifa palīdzību, vai kreditors pats var pārskaitīt vajadzīgo summu uz pārdevēja kontu.


Etaps №6.


Tiklīdz darījums tiks noslēgts un jūs kļūsiet par ilgi gaidītā dzīvokļa īsto īpašnieku, pienāks laiks mājokļa kredītsaistību izpildei, precīzāk, iepazīties ar maksājumu grafiku. Tajā tiks precīzi norādīti naudas iemaksāšanas termiņi, norādot minimālo ikmēneša maksājuma summu.


Ja jūs jau sākumā esat plānojis atmaksāt mājokļa kredītu pirms termiņa, tad šis nosacījums bija jānoskaidro vēl pirms aizņēmuma noformēšanas un obligāti jāieraksta līgumā, jo ne katra banka ļauj veikt pirmstermiņa parāda atmaksu. Tāpat jums ir jāpainteresējas, kas notiks, ja nepildīsiet savas parādsaistības smagas finansiālās situācijas gadījumā. Daudzi kreditori apzināti piesaista klientus ar šādiem “labumiem”. Uz tiem jūs varēsiet cerēt, ja īsu brīdi paliksiet bez darba, smagi saslimsiet vai aiziesiet bērna kopšanas atvaļinājumā.


Tiklīdz mājokļa kredīts tiks atmaksāts, jūs varēsiet vērsties iestādē, kurā saņēmāt apliecību par īpašuma tiesībām, lai mainītu dokumentu. Jaunajā apliecībā pēc parāda nomaksas atzīme par apgrūtinājumu tiks dzēsta.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kredīts pret mājas ķīlu

Cilvēku, kas grib saņemt finanšu palīdzību no bankas, kļūst aizvien vairāk un vairāk, bet aizņēmēju, kam ir savs nekustamais īpašnieks, aizvien mazāk. Īpaši populāri kļuvuši aizņēmumi pret dzīvokļa ķīlu, bet viselitārākos produktus var izmantot personīgo māju īpašnieki. Tomēr to nav tik daudz salīdzinājumā ar dzīvokļu īpašniekiem, kam nepieciešama nauda. Tomēr ir arī tādi.

BigBank kredīts

Dažreiz nav tik svarīgi, cik lieli ir tās vai citas ģimenes ienākumi, bet gan tas, cik racionāli laulātie pārvalda savas ģimenes budžetu

Privātie kreditori

Kā atrast privāto kreditoru, kurš patiešām rūpējas par savu reputāciju un aizdod naudu ar izdevīgiem nosacījumiem?

Nauda dzīvoklim

Kur ņemt naudu dzīvoklim – aktuāls un sāpīgs jautājums daudzām ģimenēm. Viss tāpēc, ka nekustamā īpašuma cenas aug nepārtraukti reizē ar gada likmēm bankās, bet darba algas palielinājums virzās “gliemeža” tempos.