Kā samazināt kredīta likmi - 7 kreditēšanas guru padomi

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Dzīve ir viena, un tā ir jādzīvo ar prieku, kas nozīmē, ka atlikt svarīgus pirkumus līdz mūža beigām nav lietderīgi. Ja esat nolēmis paņemt kredītu, izmantojiet mūsu vienkāršos un iedarbīgos padomus, kā samazināt kredīta likmi, un īstenojiet savus sapņus jau tūlīt.

 

Pirmais un vissvarīgākais princips: jo mazāks ir bankas naudas līdzekļu neatgriešanas risks, jo vieglāk tai izsniegt kredītu, tas nozīmē, jo izdevīgākus nosacījumus aizņēmējam tā var piedāvāt. Lai saprastu, par ko iet runa, pietiek aplūkot mikrofinansēšanas orgnazāciju pieredzi – jūs saņemat savu naudu ātri un ar minimālu dokumentu paketi (tas ir, ar maksimālo risku bankai), bet kredīts būs dārgs, nomācoši dārgs. Pretējā situācijā – nopietnās bankas, kas pieprasa dažādas garantiju formas naudas līdzekļu izsniegšanai aizņēmējam.

 

Otrs svarīgs princips: kreditēšanas termiņa ierobežošana. Kā samazināt kredīta likmi, ja banka nopietni riskē, izsniedzot kredītu uz garu termiņu. Kas zina, kas notiks pēc gada, diviem, trīs? Darbspējas zaudēšana, atbrīvošana no darba un pat maksātāja nāve – tie ir iespējamie riski ilgstošam laika periodam.

Tāpēc jo mazāks būs kredīta atmaksas termiņš, jo mazāku apkalpošanas procentu jūs maksāsiet. Viszemākos procentus jūs saņemsiet, ja paņemsiet kredītu uz termiņu līdz 3 gadiem. Saprotot šos divus principus, pāriesim pie sarunas par ko, kā samazināt kredīta likmi katrā konkrētā gadījumā. Aplūkosim vairākus padomus.

1. Iesniedziet bankai maksimāli pilnu dokumentu paketi

Par kādiem dokumentiem iet runa? Protams, par tiem, kas apliecina jūsu maksātspēju. Kā runājām iepriekš, izsniedzot līdzekļus, banka jebkurā gadījumā riskē. Riski samazinās, ja garantijas šo līdzekļu atgriešanai būs lielākas. Kā samazināt kredīta likmi, izmantojot šo padomu?

 

Uzmanīgi apdomājiet, kādu ķīlas īpašumu jūs varat piedāvāt – dzīvokli, mašīnu, jebkuru citu īpašumu. Izanalizējiet savus ienākumus, atrodiet iespēju saņemt maksimāli pilnu izziņu klāstu, kas apliecina visus jūsu ienākumus – tai skaitā arī papildus ienākumus. Savāciet visas esošās garantijas un dodieties pēc kredīta jau sagatavojies.

2. Piesaistiet galvotājus

Ja meklējat veidus, kā samazināt kredīta likmi, svarīgs instruments ir iespēja piesaistīt citus cilvēkus kā garantus jūsu kredītsaistību izpildei. Galvotājam ir dokumentāli jāapstiprina sava piekrišana atmaksāt kredītu gadījumā, ja jūs izrādīsities maksātnespējīgs. Faktiski galvotājs ir tikpat lielā mērā atbildīgs par kredītu kā galvenais aizņēmējs. Tas ir vienīgais solis, un daudzas bankas šodien ierobežo personu loku, kas var būt par galvotājiem. Tai pat laikā, ja jums izdosies nodrošināties ar šādu atbalstu, jūs varat cerēt uz ievērojamu procentu likmes samazinājumu.

3. Apdrošiniet savu dzīvību un veselību

Apdrošināt savu dzīvību un veselību – tā ir palīdzība bankai samazināt risku, kas rodas no īslaicīga darbspēju zuduma, slimībām, atlaišanas no darba un pat aizņēmēja nāves. Iespējams, domājot par to, kā samazināt kredīta likmi, jūs tik tālu nemaz neesat aizdomājušies. Bet banku speciālisti apliecina – šāds paņēmiens darbojas.

4. Sekojiet līdzi savai kredītvēsturei

Katrs cilvēks, kas kaut reizi kļūst par bankas klientu un ir paņēmis kredītu, nokļūst Kredītu informācijas biroja datu bāzē. Pirms kredīta apstiprināšanas banka vēršas ar pieprasījumu šajā Birojā un saņem visu tur esošo informāciju: par izsniegtajiem kredītiem, esošajiem atteikumiem, jūsu dzēstajiem kredītiem un esošajiem termiņa nokavējumiem. Kā samazināt kredīta likmi šajā gadījumā? Sekot līdzi savai kredītvēsturei, nepieļaut termiņa nokavēšanu, disciplinēti atmaksāt jums izsniegtos aizdevumus. Jo labāk jums tas izdosies, jo nākotnē jūs varat cerēt uz lielāku kredītu un mazākiem procentiem.

5. Izmantojiet bankas kompleksās apkalpošanas pakalpojumus

Droši vien daudzi no jums ir kādas no lielo banku „algas konta klientiem”. Tas ir viens no labiem variantiem kā saņemt daudz izdevīgākus kredīta piedāvājumus kā parastajiem aizņēmējiem. Kā tiek samazināta kredīta likme šajā gadījumā? Tādēļ, ka bankai ir pilna informācija par visiem jūsu ikmēneša ienākošajiem un patērētajiem līdzekļiem.

 

Nereti bankas var analizēt jūsu izdevumu struktūru un novērtēt, kuru izdevumu daļu jūs varēsiet samazināt, lai atmaksātu kredītu. Kompleksajā apkalpošanā ietilpst jebkuri bankā atvērtie konti, ieguldījumi, dalība dažādās akcijās. Jo ilgāk jūs izmantojat konkrētās bankas komplekso apkalpošanu, jo vairāk jums uzticēsies.

6. Piedalieties izvēlētās bankas akcijās

Daudzas bankas veic akcijas ar mērķi piesaistīt jaunus klientus un pārvilināt citu banku maksātspējīgos klientus. Izmantojiet šo iespēju! Kā tiek samazināta kredīta likme šajā gadījumā? To samazina pati banka ierobežota izdevīga piedāvājuma ietvaros jaunajiem klientiem. Noskaidrojiet šādus tirgus piedāvājumus, un jums būs iespēja saņemt kredītu uz patiesi izdevīgiem nosacījumiem.

7. Refinansēšana

Pēdējo vietu mūsu padomu klāstā par to, kā samazināt kredīta likmi, ieņem refinansēšana. Refinansēšana – tas ir veids kā samazināt jau esošo paņemto kredītu maksājumus. Jūs ņemat vienu jaunu kredītu, kas ļaus nosegt visas jau esošās kredītsaistības. Turklāt no jauna izsniegtais kredīts dažādu iemeslu dēļ var tikt izsniegts ar daudz mazākiem kredīta procentiem (piemēram, ja tā saņemšanai esat izmantojis visus mūsu padomus). Refinansēšanas gadījumā ļoti svarīgi ir pievērst uzmanību visu soda naudu aprēķinam par agrāko kredītu pirmstermiņa dzēšanu, kā arī jauno maksājumu grafikam.

 

Ja reiz iepeldēt šajos ūdeņos (un refinansēšanai jums būs nepieciešami daudzi dokumenti), tad dariet to tikai sev jūtama labuma dēļ. Un pats galvenais un vienkāršākais padoms, kā samazināt kredīta likmi: neņemiet kredītus impulsīvi, analizējiet esošos piedāvājumus un izvēlieties kredītorganizāciju ar prātu. Lai veicas!

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Auto kredīts vai patēriņa kredīts? Apskatām patēriņa kreditēšanas plusus

Ja esat aizdomājies par automašīnas iegādi ar aizņēmuma līdzekļiem, tad aktuāls ir jautājums, kāda kredīts tas būs – auto kredīts vai patēriņa kredīts. No pareiza šī jautājuma risinājuma būs atkarīgi ne tikai jūsu ikmēneša maksājumi, bet arī daudzi citi nemazsvarīgi faktori. Kā tas darbojas, noskaidrosim pie speciālistiem kreditēšanas jomā.

Lielāko daļu pirkumu Latvijas iedzīvotāji apmaksā skaidrā naudā

Vairāk kā 70% pārdevēju atzīmē, ka pieejamo apmaksas veidu sarakstam pievienojot bezskaidras naudas norēķinus, ir audzis arī pārdošanas skaits.

Kredīta refinansēšana – veids kā saglabāt labu kredītvēsturi

Aizņēmēja kredītu sloga samazināšanas instruments, kas kļūst aizvien populārāks – refinansēšana – ļaus apvienot visus jūsu kredītus vienā, samazināt ikmēneša maksājumu apmēru, saņemt papildus naudas līdzekļus un ne tikai. Sīkāk informāciju lasiet mūsu īsajā apskatā.