Izvēlamies kredītu pareizi

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Šāda pieeja situācijai palīdzēs ne tikai ieekonomēt naudu, bet arī padarīs kredīta atmaksu daudz vieglāku, kas neapgrūtinās jūsu ģimenes budžetu.


Ja visas situācijas, kad jums ir steidzami nepieciešama nauda, iedalām 5 kategorijās, tam katrai situācijai iespējams piemeklēt optimālo risinājumu šauri specializēta kredīta veidā. Mēs jums izstāstīsim, kā atrisināt šo sarežģīto situāciju, minot 5 galvenos jūsu naudas deficīta iemeslus.


Situācija Nr.1. Ģimene ir nolēmusi veikt savā dzīvoklī nelielu remontu, bet vēl nav zināms, cik daudz naudas tai būs nepieciešams. Aptuveno izdevumu summa svārstīsies no 600 līdz 1000 eiro. Turklāt nauda netiks iztērēta uzreiz, bet pakāpeniski 2 mēnešu laikā.


Vispiemērotākais variants šajā gadījumā būs overdrafts bankā, kurā jūs saņemat savu darba algu. Bet šādu kredītu jūs varēsiet noformēt tikai gadījumā, ja jums nebūs finanšu saistības pret citiem kreditoriem. Overdrafta saņemšana jums neprasīs daudz laika. Pieteikums finansiālo līdzekļu saņemšanai tiks izskatīts 3 dienu laikā.


Cik lielu summu banka varēs jums piedāvāt kā overdraftu? Piemēram, ja jūsu darba alga būs aptuveni 1000 eiro, tad overdrafta apmērs svārstīsies no 700 līdz 1000 eiro. Rezultātā jūs varēsiet izmantot 1700-2000 eiro lielu summu, ņemot vērā jūsu darba algu.


Overdrafta priekšrocība ir tā, ka bankā aizņemto naudu jūs varat tērēt pakāpeniski. Ja remontdarbi kāda iemesla dēļ ir apturēti, tad izsniegtā nauda vairs nekur nepazudīs. Jūs varēsiet to izmantot arī pēc pusgada vai pēc gada. Tomēr par jau izmantoto naudas summu jums nāksies maksāt procentu likmi.


Situācija Nr.2. Ģimene oktobrī ieplānojusi braukt atpūsties. Jau jūnijā jūs esat atradis pievilcīgas aviobiļešu cenas, kā arī labas cenas viesnīcas rezervācijai. Šobrīd jums nav visas nepieciešamās naudas summas, lai uzreiz apmaksātu gan aviobiļetes, gan dzīvošanu viesnīcā. Bet kā palaist garām tādu iespēju, jo iespējas šādi ieekonomēt vairāk nebūs?


Šai gadījumā vislabākā izvēle būs kredītkarte ar kredītlimitu. Pirmkārt, tā ļaus jums saņemt papildus naudas līdzekļus. Otrkārt, bez algas kartes jums būs vēl viena karte, un to jūs varēsiet jebkurā brīdī izmantot ārpus savas valsts robežām (ja jūsu algas karte nedarbosies vai tiks pazaudēta). Uz kredītkartes būs summa, kas līdzvērtīga jūsu darba algai. Piemēram, ja saņemat aptuveni 1000 eiro mēnesī, tad kontā būs tikpat liela naudas summa (1000 eiro). Turklāt, ar šādu kredītkarti jūs varēsiet samaksāt par lidojumu, apmaksāt viesnīcu vai automašīnas nomu atvaļinājuma laikā.


Vēl viens būtisks kredītkaršu “pluss”- bezmaksas apdrošināšana ceļojumam uz citu valsti. Parasti šis pakalpojums iekļauts lielāko daļu kredītkaršu piedāvājumā.


Situācija Nr.3. Ģimenei radusies vajadzība steidzami nomainīt sadzīves tehniku: nopirkt jaunu televizoru, nomainīt cepeškrāsni pret mūsdienīgāku, iegādāties putekļu sūcēju ar labu atlaidi. Visiem šiem pirkumiem ģimenei būs nepieciešami 800-900 eiro.


Šajā gadījumā visoptimālā izvēle būs patēriņa kredīts. Piemēram, noformējot šādu kredītu ar atmaksas termiņu uz 12 mēnešiem, jūs varat katru mēnesi norēķināties par lielu pirkumu ar nelieliem maksājumiem. Turklāt jūs jau pirmajā kredīta noformēšanas dienā varēsiet lietot jaunu tehniku. Svarīgākais patēriņa kredītam: lai to saņemtu, nav nepieciešama ķīla, bet nākamajam aizņēmējam ir jābūt pastāvīgiem un pietiekamiem ienākumiem (oficiāliem). Ja izdosies, ar patēriņa kredītu jūs varēsiet arī ieekonomēt, atlikušo parāda summu atgriežot pirms termiņa.


Īpaša uzmanība jāpievērš patēriņa kredīta ikmēneša maksājumam. Tie nedrīkst spēcīgi apgrūtināt jūsu ģimenes budžetu, tāpēc tā daļa nedrīkst pārsniegt 40% no ģimenes kopējiem ienākumiem.


Situācija Nr.4. Ģimenei ir salūzusi automašīna, un aktuāls ir jautājums par jaunas, kaut arī lietotas automašīnas iegādi. Ģimene nolemj iegādāties aptuveni 5 gadus vecu automašīnu vērtībā līdz 10 tūkstošiem eiro.


Protams, mūsu potenciālo aizņēmēju izvēle nav tik liela: līzings vai auto kredīts. Šie divi finanšu produkti atšķiras tikai ar nosacījumiem, gada likmi un īpašuma formu (līzingā auto īpašnieks būs līzinga kompānija līdz brīdim, kamēr aizņēmējs nenomaksās visu parādu). Spriežot pēc līzinga programmu nosacījumiem, auto iespējams iegādāties līzingā, ja tas ir jauns vai ne vecāks par 5-7 gadiem. Līzinga programma uzliek par pienākumu veikt pirmo iemaksu 10-25% apmērā no auto kopējās vērtības. Bet procentu likmes šeit patiešām ir zemākas kā auto kredītam.


Situācijā, kad izdarāt izvēli par labu auto kredītam, pēc visu līgumu parakstīšanas mašīnas īpašnieks būsiet jūs. Auto kredīti atšķiras ar paaugstinātu procentu likmi, bet tie neuzliek par pienākumu veikt pirmo iemaksu vai noformēt KASKO apdrošināšanas polisi.


Situācija Nr.5. Šī situācija attiecas uz visnegaidītākajiem un neparedzamākajiem dzīves gadījumiem, kam jums šobrīd nepietiek naudas. Piemēram: kāds no tuviniekiem ir nopietni saslimis un jums ir steidzami nepieciešama nauda ārstēšanai; jums nekavējoties jāiet pie zobārsta; bērnam saplīsusi āra jaka, bet naudas jaunai šobrīd nav; salūzis auto un tā remontam ir nepieciešami aptuveni 300 eiro.


Tieši šādās situācijās, kad nauda ir nepieciešama ļoti steidzami, vienkārši nav laika domāt par visracionālākajiem veidiem “kur to dabūt”. Tāpēc optimāls risinājums būs ātrais kredīts, kas tiks noformēts burtiski pusstundas laikā. Bet svarīgi zināt, ka šāda ārēja palīdzība ir jāizmanto tikai visneparedzamākajos gadījumos, tāpēc, ja jums vienkārši ir sagribējies atjaunot savu garderobi, labāk pagaidīt darba algu un nelīst neracionālos parādos.


Ātrā kredīta vienkāršību varēsiet novērtēt, pat ja jūsu kredītvēsture nav “ideāla”. Bet neaizmirstiet, ka šādus kredītus raksturo paaugstinātas gada likmes, tāpēc tos vajag atgriezt pēc iespējas ātrāk.


Vēl viens ātro kredītu “pluss”: daudzi iesācēji kreditori cenšas piesaistīt sev pēc iespējas vairāk klientu, tāpēc atļauj noformēt pirmo ātro kredītu bez gada likmes. Tiek ņemts vērā, ka gada likme netiks aprēķināta pašai kredīta pamatsummai, ja aizņēmējs varēs atgriezt visu parādu līdz konkrētam datumam, piemēram, mēneša laikā. Šajā gadījumā, 1.jūnijā aizņemoties 300 eiro no mikrofinanšu organizācijas “N”, 1.jūlijā jūs samaksāsiet 300 eiro, un viss jūsu parāds tiks dzēsts, bet ne vēlāk kā norunātajā datumā.


Padomi nākamajiem aizņēmējiem


Ja nauda ir nepieciešama steidzami, bet katastrofiski trūkst laika piemērotas programmas meklējumiem, jūs varat rīkoties šādi:

 

  1. Vērsties pie bankas brokera, kas piemeklēs jums optimālu kreditēšanas variantu, palīdzēs savākt un nodot kreditoram jūsu dokumentus. Šajā gadījumā jūs garantēti izmantosiet vienu un to pašu kādas populāras Latvijas bankas kredītprogrammu. Tomēr apmaiņā pret šādu pakalpojumu jums nāksies samaksāt zināmu procentu arī šim starpniekam. Parasti samaksa ir aptuveni 10% no kredīta summas. Atlīdzība brokerim tiks nodota tikai pēc tam, kad saņemsiet kredītu.
  2. Izmantot online kredītu salīdzināšanas portālu. Pastāv daudzas šādas tīmekļa vietnes, un katra no tām piedāvā vairākus pieejamus kredītus ar nosacījumiem, ar kuriem jūs varat uzreiz iepazīties, pārejot pa ātro saiti. Sistēmā darbojas arī salīdzināšanas ierīce: aprēķinot dažādu banku kredītu atmaksas nosacījumus, sistēma parādīs, kurš no tiem būs izdevīgāks par pārējiem un cik lielu naudas summu jūs varēsiet ieekonomēt.
  3. Nosūtīt vienu formu ar saviem datiem uz tīmekļa vietni, kas nodarbojas ar kredītu pieteikumu izsūtīšanu uz visām iespējamām finanšu iestādēm. Tiklīdz saņemsiet pozitīvas atbildes uz savu pieteikumu, varēsiet izvēlēties vispiemērotāko piedāvājumu un uzreiz noformēt kredītu.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kā nopirkt auto Latvijā

Ikviens no mums kaut reizi dzīvē ir dzirdējis kādu biedējošu stāstu par lietota auto iegādes tēmu

Patēriņa kredīts PNB Bankā

Patēriņa kredītu PNB Bankā Latvijā var dēvēt gan par “elastīgu”, gan izdevīgu vienlaicīgi

Kā uzsākt savu biznesu

Jauna biznesa sākumu var salīdzināt ar tālu un aizraujošu ceļojumu

Kredīts ar pirmo iemaksu

Lai noformētu pietiekami lielu naudas summu kredītā, piemēram, remonts, steidzami jānopērk mājoklis vai mašīna, jums ir jāizpilda viens ļoti svarīgs šādu aizdevumu nosacījums – pirmā iemaksa