Nekustamā īpašuma pieaugums Rīgā par 65% gadā: kā kaut kas tāds ir iespējams?

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Jo nepieciešamā finansējuma saņemšana būvniecības fināla etapa pabeigšanai paātrina peļņas gūšanu un padara jūsu biznesu daudz efektīvāku. Kā rāda būvniecības kredītu saņemšanas pieredze, šādi aizdevumi ir aktuāli ne tikai juridisko personu, bet arī fizisko personu vidū.


Kad kredīts būvniecībai palīdz gūt ilgi gaidīto peļņu?

 

  • Būvnieki un apbūvētāji noformē kredītu būvniecībai, lai pabeigtu iesākto būvi vai veiktu apdares darbus.
  • Parasti iedzīvotāji, uzsākot sava nekustamā īpašuma remontu, ne vienmēr var precīzi novērtēt remonta apjomus, tāpēc viņiem bieži pietrūkst konkrētas naudas summas, lai pabeigtu iesāktos darbus. Kredīts būvniecībai ļauj ātri pārvākties uz jaunu dzīvokli vai māju, lai baudītu savu izplānoto interjeru.
  • Jums ir nekustamais īpašums, kuru jūs jau sen gribat pārdot, bet novecojušā dizaina un aprīkojuma dēļ objekts tirgū nav pieprasīts. Kredīts būvniecībai ļaus jums ātri mainīt nekustamā īpašuma apdari, nomainīt santehniku un citus lietošanā nepieciešamos priekšmetus. Pēc tam dzīvoklis kļūs daudz pievilcīgāks citu nekustamā īpašuma objektu piedāvājumu vidū, tā cena celsies, bet jūs iegūsiet iespēju to pārdot daudz efektīvāk.


Kredīts būvniecībai ir kļuvis par sava veida “katalizatoru”, kas ļauj ikvienam nekustamā īpašuma īpašniekam gūt peļņu ātrāk un efektīvāk.


Pēdējā gada laikā Rīga ir pārspējusi visus jauno dzīvokļu būvniecības rekordus Baltijā. Kopējais gada pieaugums bija 65%. Šobrīd nekustamā īpašuma tirgus ir ļoti aktīvs un piesātināts kā mājokļa pircējiem, tā arī investoriem un apbūvētājiem. Finansēšana, kas veicina daudz ātrāku būvniecību, palīdz atklāt vēl lielākas iespējas attīstītājiem un iemiesot dzīvē projektus, kas saistīti ar rentablu un veiksmīgu nekustamā īpašuma realizāciju.


Kādas vēl iespējas paveras apbūvētājiem ar būvniecības kredītu?


Neierobežojot savas profesionālās fantāzijas ar konkrētu naudas summu, apbūvētājiem, būvniekiem un vienkārši investoriem ir iespēja izmantot viskvalitatīvākos materiālus. Būvniecība no šādiem izejmateriāliem atšķiras ar izturību un nevainojamu ārējo izskatu, bet pats nekustamais īpašums – ar paaugstinātu pieprasījumu, pat neskatoties uz tā palielināto cenu.


Un tā, kādas iespējas paveras ar būvniecības kredītu?

 

  • Efektīva nepabeigtas daudzīvokļu mājas būvniecības pabeigšana.
  • Jūsu nekustamā īpašuma remonta pabeigšana (ja nav pieticis ar ieplānoto summu).
  • Apdares darbi jebkurā nekustamā īpašuma objektā ātrai un veiksmīgai pārdošanai.
  • Kvalitatīvāku būvmateriālu izmantošana.
  • Populāru dizaineru iesaistīšana jūsu interjera projektu izstrādē.


Kā bankas un kreditori piedāvā kredītus būvniecības biznesam?


Būvniecības kredītu programmas katram kreditoram vai bankai atšķiras ar saviem nosacījumiem. Bet tomēr ir arī kopīgas iezīmes. Ņemot vērā to, ka šāds aizdevums tiks izmantots biznesa sektorā, uzņēmumiem ir nepieciešams laiks, lai atmaksātos projektā ieguldītā nauda. Saprotot aizņēmēju stāvokli, bankas bieži atļauj uzsākt atmaksu no nākamā mēneša, pat no nākamā gada. Tāpēc biznesam ir vieglāk atmaksāt šādu kredītu – tie sāk veikt ikmēneša maksājumus jau no pirmās peļņas saņemšanas brīža.


Kredīts būvniecībai biznesam paver arī citas iespējas: ātri pabeidzot iesākto būvniecību, uzņēmums – attīstītājs saņem gatavu nekustamā īpašuma objektu, ar kuru jauno kredītu jau varēs saņemt ar daudz izdevīgākiem nosacījumiem.


Kā noformēt kredītu biznesam nekustamā īpašuma būvniecībai?


Par spīti tam, ka daudzas bankas izsniedz kredītus tikai pret gatavu nekustamā īpašuma objektu, sīkāki un “jaunāki” kreditori piekrīt finansēt pat nelielus uzņēmumu un fizisko personu remontus.


Iesniegt kredīta vai aizdevuma pieteikumu jūs varēsiet online jeb, personīgi apmeklējot kreditoru. Turklāt katru reizi vēršoties pēc finansējuma, jūs garantēti saņemat speciālistu konsultāciju, kas palīdzēs novērtēt jūsu iespējas, lai nākotnē jūs nenokļūtu parādu bedrē. Kredīti biznesam gandrīz vienmēr paredz iespēju paņemt kredītbrīvdienas, īpaši tad, ja jūsu bizness ir sezonāls. Pirms vērsties pēc kredīta, jūs varat konsultēties ar savu juristu vai izdarīt to vēlāk, kad jau būsiet saņēmis kredīta atmaksas nosacījumus.


Ja jūsu biznesam ir nepieciešams jauns kredīts būvniecības pabeigšanai, bet jums jau ir neapmaksāts aizdevums, varat izmantot pārkreditāciju, savlaicīgi dzēšot iepriekšējo kredītu. Pārkreditācija tiek uzskatīta par īpaši izdevīgu soli, ja piedāvātie nosacījumi ir daudz interesantāki par esošajiem.


Kādi dokumenti būs jums nepieciešami būvniecības kredīta noformēšanai?

 

  • Dokuments, kas apliecina, ka aizņēmējs ir vienīgais pilntiesīgais nekustamā īpašuma īpašnieks.
  • Aizņēmēja personu apliecinošs dokuments.


Juridiskām personām, lai saņemtu aizdevumu būvniecībai, būs jāuzrāda grāmatvedības pārskati par konkrēto periodu (parasti par pēdējo pusgadu), uzņēmuma statūti u.t.t. Jebkurš no kreditoriem var pieprasīt no jums papildus informāciju par biznesu, tāpēc nepieciešamo dokumentu saraksts tiek noteikts tikai pēc personīgas konsultācijas ar kreditora pārstāvi.


Kredītlīdzekļu summa tiks ieskaitīta jūsu norēķinu kontā uzreiz līguma parakstīšanas dienā. Ja kredīta noformēšana prasīs papildus izmaksas, tad tās var iekļaut aizdevuma kopējā summā. Noformējot pārkreditāciju, naudas summa iepriekšējā kredīta atmaksāšanai jaunajiem kreditoriem tiks pārskaitīta patstāvīgi. Jums būs tikai jāuzrāda kredītlīguma oriģināls.


Lai jau iepriekš novērtētu savas iespējas (pirms vēršanās bankā), jūs varat izmantot online kredīta kalkulatoru, kas palīdzēs aprēķināt ikmēneša maksājuma summu atkarībā no kredīta summas un atmaksas termiņa (jūs pats kalkulatorā nosakāt šos divus parametrus). Saņemtā ikmēneša maksājuma summa būs tikai aptuvena, bet varēs jūs noorientēt. 100% nosacījumus reizē ar atmaksas grafiku jūs varēsiet saņemt, kad būsiet vērsies pēc kredīta.


Vai pastāv alternatīva būvniecības kredītam biznesam?


Ja jums kāda iemesla dēļ ir atteikts kredīts būvniecībai, jūs vienmēr varat noformēt lielu naudas summu pret nekustamā īpašuma, vērtspapīru, iekārtu vai komerciālā transporta ķīlu. Kredīts pret nekustamā īpašuma ķīlu nav mērķa aizdevums, bet tā saņemšanas galvenais nosacījums ir objekta likviditāte.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Kādu ekonomiju sniedz saules paneļi

Māju īpašnieki, kas nolēmuši uzstādīt saules paneļus, bet pagaidām apšauba savas izvēles efektivitāti, vispirms grib zināt plānoto faktisko ekonomiju no elektroapgādes patēriņa

Kredīts komunālo parādu atmaksai

Kredīti un aizdevumi – tas ir lielisks instruments, kā realizēt savus sapņus un vēlmes, dzīvot komfortabli jau šodien, bet par visiem saņemtajiem labumiem norēķināties pakāpeniski

iPhone 12

Jau vasarā sociālie tīkli sāka “zumēt” par to, ka oktobrī pasaule atkal ieraudzīs ābolu kompānijas jauno modeli ar nosaukumu “iPhone 12”

Jaunie Covid-19 ierobežojumi Latvijā

Uz atkal pieaugošās Covid-19 epidemioloģiskās situācijas fona Ministru kabinets Latvijā ir izstrādājis virkni labojumu normatīvajos aktos, kas palīdzēs apturēt pandēmijas pieaugumu