Kredīta maksājuma atlikšana. Kredītbrīvdienu tipi

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kredīta maksājuma atlikšana ir ļoti svarīgs un nepieciešams instruments jebkuru force majeure apstākļu gadījumā, kas rasties mūsu dzīvē. Atlaišana no darba, īslaicīga darbspējas pazaudēšana un citi ārkārtēji apstākļi var novest pie tā, ka mēs uz kādu brīdi nebūsim spējīgi izpildīt savas kredītsaistības. Šajā rakstā parunāsim par to, kā pareizi izmantot kredīta maksājuma atlikšanas instrumentu. 

Smagu apstākļu iestāšanās gadījumā daudzas bankas nāk pretī aizņēmējam, lai tas varētu atrisināt savas problēmas un atgriezties uzticamo aizņēmēju skaitā. Šādiem gadījumiem bankās ir spēkā kā vispārīgie darba nosacījumi, tā arī individuālas pieeja.

Kādus galvenos kredīta maksājuma atlikšanas veidus piedāvā bankas?

  1. „Kredītbrīvdienas pamatsummai”. Tas nozīmē, ka aizņēmējam katru mēnesi ir jāmaksā vismaz procenti par līdzekļu izmantošanu (kas ir mazāk, kā apmaksa pilnā apmērā ar pamatsummas dzēšanu).
  2. „Procentu kredītbrīvdienas”. Pretēja un ļoti izdevīga situācija, kredīta maksājuma atlikšana, kad aizņēmējs, tieši pretēji, nemaksā procentus par līdzekļu izmantošanu, bet veic maksājumus, lai dzēstu pamatsummu.
  3. „Gan pamatsummas, gan procentu kredītbrīvdienas”. Kredīta maksājuma atlikšanas veids, kad aizņēmējam ir iespēja uz īsu brīdi neveikt ikmēneša maksājumus. Šāda veida brīvdienas ir paredzētas patiešām ārkārtas gadījumos un, parasti, termiņš tiek ierobežots līdz 1-2 mēnešiem.

Kredīta maksājuma atlikšana. Pamatosim tā nepieciešamību

Protams, bankas nepiešķirs jums kredītbrīvdienas bez iemesla. Jums ir jāpamato savu apstākļu nopietnība un jāgarantē, ka, beidzoties kredītbrīvdienām, jūs turpināsiet kārtīgi maksāt. Parasti pamatojums kredīta maksājuma atlikšanas piešķiršanai ir:

  • darba zaudēšana (jūs esat zaudējis savu ienākumu avotu un meklējat jaunu);
  • slimība (jūs esat nopietni slims, kā rezultātā ir ierobežota darbspēja vai esat pilnībā darbnespējīgs);
  • apgādnieka zaudēšana vai radinieka slimība (jūs esat zaudējis tuvinieku, kas nodrošinājis ienākumus jūsu ģimenei, vai viņš ir nopietni slims);
  • nopietnu force majeure apstākļu iestāšanās (piemēram, jums ir nodedzis dzīvoklis)

Jebkurā gadījumā kredīta maksājuma atlikšana prasīs no jums pūles – jums būs jāsavāc dokumenti, kas apliecinās bankai nopietnu apstākļu iestāšanos. Slimnīcu izziņas, atlaišanas dokumentus un citus.

Tāpat kredīta maksājuma atlikšana var būt apgrūtināta un pat neiespējama šādām personu kategorijām:

  • ja pirms minēto apstākļu iestāšanās jūs esat pieļāvis kavētus maksājumus;
  • ja galvenā ienākumu avota zaudēšana notikusi pēc paša vēlēšanās (jūs pats esat nolēmis aiziet no darba – jums pašam ir jāapsver, no kādiem līdzekļiem jūs tagad atmaksāsiet kredītu);
  • jūs tur aizdomās par krāpšanu; - kredītlīgums ir noslēgts mazāk kā pirms 3 mēnešiem vai tas ir jāizbeidz mazāk kā pēc trīs mēnešiem.

Kredīta maksājuma atlikšana

Kā noformēt. Kredīta maksājuma atlikšana tiek noformēta dažādos veidos atkarībā no konkrētā kredītlīguma nosacījumiem.

  1. Ja jūsu līgumā uzreiz ir paredzēta kredītbrīvdienu iespēja, tad uzmanīgi izlasiet punktus, uzreiz sameklējiet visus nepieciešamos dokumentus un ejiet uz banku. Banka darbosies tieši pēc tās pašas procedūras, kāda atrunāta jūsu līgumā.
  2. Ja sākotnēji līgums neparedz šādu iespēju, tad banka izskatīs jūsu iesniegumu individuālā kārtībā un pieņems lēmumu.
  3. Tāpat daudzās bankās līdztekus kredītbrīvdienu iespējai pastāv iespēja restrukturizēt parādu, kad jūs kopā ar bankas pārstāvi varat pārskatīt kreditēšanas nosacījumus – piemēram, pagarināt kredītlīguma darbības termiņu, samazinot ikmēneša maksājumu.

Jebkurā gadījumā atcerieties: kredīta maksājuma atlikšana – tas ir īslaicīgs instruments, izmantojiet to ātri un efektīvi un nesēdiet bez darba, izmantojiet visus iespējamos pasākumus, lai pēc iespējas ātrāk atgrieztos pie savu kredītsaistību kārtīgas izpildes.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kredītlīgums

Pareizi sastādīts kredītlīgums – tas nozīmē pasargāt sevi no daudziem riskiem kā kredītsaistību apzinīgas izpildes gadījumā, tā arī force majeure situācijā.

Auto kredīts vai patēriņa kredīts? Apskatām patēriņa kreditēšanas plusus

Ja esat aizdomājies par automašīnas iegādi ar aizņēmuma līdzekļiem, tad aktuāls ir jautājums, kāda kredīts tas būs – auto kredīts vai patēriņa kredīts. No pareiza šī jautājuma risinājuma būs atkarīgi ne tikai jūsu ikmēneša maksājumi, bet arī daudzi citi nemazsvarīgi faktori. Kā tas darbojas, noskaidrosim pie speciālistiem kreditēšanas jomā.

Kredīta galvojums

Šajā rakstā mēs parunāsim arī par to, kādas juridiskās sekas rodas potenciālajam galvotājam.

Kā uzlabot kredītvēsturi? Lietošanas instrukcija

Ja jūsu kredītvēsture vēl nav noformēta vai to ir sabojājuši nesavlaicīgi veikti maksājumi par iepriekšējiem kredītiem, un jūs vēlaties paņemt jaunu kredītu, rodas jautājums, kā uzlabot kredītvēsturi. Šajā rakstā mēs parunāsim par konkrētiem veidiem, kā to izdarīt, kā arī izanalizēsim tipiskākās kļūdas un maldīgus uzskatus par šo tēmu.