Kā uzlabot kredītvēsturi? Lietošanas instrukcija

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Un tā, ja aizdomājaties par to, kā lai uzlabo kredītvēsturi, jums jāpievērš uzmanība šādiem vienkāršiem paņēmieniem.

 

1.padoms. Kā uzlabot kredītvēsturi, ja tās nav vai tā ir sabojāta? Pirmais padoms jums šķitīs dīvains, bet tas ir iedarbīgs paņēmiens. Jums būs jāpaņem kredīts. Kā? Jāsameklē kredītorganizācija, kas izsniedz līdzekļus, nevēršoties kredītinformācijas birojā. Šajā gadījumā runa parasti iet par nelieliem patēriņa kredītiem, kurus izsniedz, pamatojoties uz minimālu dokumentu paketi.

 

Jūsu uzdevums ir paņemt šo kredītu un kārtīgi to atmaksāt. Īpaši labi būs, ja jūs ik reizi atmaksāsiet kredītu vairākas dienas pirms noteiktā termiņa. Kad šis kredīts tiks pilnībā dzēsts, bankas daudz dedzīgāk vēlēsies ar jums sadarboties, un jautājums, kā uzlabot kredītvēsturi, tiks atrisināts.

 

2.padoms. Ja ir grūti atrast organizāciju, kas izsniedz kredītus, nevēršoties kredītinformācijas birojā, jūs varat griezties jebkurā bankā. Kā lai uzlabo kredītvēsturi šādā veidā? Jums būs jāiesniedz iesniegums bankas drošības dienestā un jālūdz piešķirt kredītu, neskatoties uz esošajiem trūkumiem jūsu kredītvēsturē. Kā notikumi attīstīsies tālāk? Jums izsniegs nelielu kredītu ar lieliem procentiem, nāksies piekrist sev neizdevīgiem nosacījumiem, bet tas būs tā vērts. Kad jūs to atmaksāsiet, jūs būsiet reabilitēts bankas priekšā un varēsiet cerēt uz lielākām summām un ar daudz izdevīgākiem nosacījumiem.

 

3.padoms. Ja esat sabojājis savu kredītvēsturi ar nesavlaicīgiem maksājumiem, bet tagad esat norūpējies par to, kā uzlabot kredītvēsturi, jūs varat mēģināt izlabot ierakstu par nokavēto parādu. Lai to izdarītu, jums ir jāvēršas bankā, kas bija jums izsniegusi kredītu, kuru neesat savlaicīgi apmaksājis, pilnībā jānomaksā šis kredīts un jāuzraksta iesniegums ar lūgumu veikt korekcijas jūsu kredīta dosjē. Jāsaprot, ka ne katra banka būs atsaucīga pret parādnieku šādos jautājumos. Tomēr ir vērts mēģināt.

Kā uzlabot kredītvēsturi, ja jums ir atteikta jauna kredīta piešķiršana?

Ja problēma, par to, kā lai uzlabo kredītvēsturi, radusies jaunās bankas atteikuma dēļ izsniegt jums jaunu aizdevumu, tad var mēģināt sazināties ar banku šajā jautājumā un mēģināt mainīt lēmumu. Jautājums, kā uzlabot kredītvēsturi, var arī nebūt aktuāls, ja jums izdosies pārliecināt banku par savu maksātspēju.

Kāda ir darbību secība šajā gadījumā?

  1. Vispirms vērsieties kredītinformācijas birojā un noskaidrojiet, konkrēti kādas ziņas par jums tur atrodamas. Lai to izdarītu, jums būs jāvēršas kredītinformācijas birojā, uzrādot pasi. Reizi gadā šādas informācijas izsniegšana par jums būs bez maksas. Par vēlākajiem pieprasījumiem būs jāsamaksā neliela summa. Īpašu uzmanību pievērsiet negatīvajai informācijai par sevi. Kā jūs varat uzlabot savu kredītvēsturi, ja ziņas, kas tajā norādītas, neatbilst patiesībai? Vērsieties bankā, kas veikusi attiecīgo ierakstu, un lūdziet izlabot esošo neprecizitāti. Tomēr jāņem vērā, ka bankas ne vienmēr piekrīt dialogam ar parādnieku šādos jautājumos. Tāpēc, ja šis lūgums negūs vajadzīgo atsaucību, izlabot kredītvēsturi nāksies ar tiesas palīdzību.
  2. Jautājums, kā uzlabot kredītvēsturi, nebūs aktuāls, ja būsiet „nostājies uz pareizā ceļa” . Lai to pierādītu bankas darbiniekam, esiet saprātīgs. Uzrādiet savlaicīgi nomaksātus rēķinus, komunālos maksājumus, citu kredītu, kredītkaršu maksājumus. Atnesiet un parādiet bankas darbiniekiem izziņu par savu jauno darba vietu un lielajiem ienākumiem. Iespēja, ka jums piešķirs jaunu kredītu arī bez kredītvēstures izlabošanas, šajā gadījumā ir ļoti augsta.
  3. Paskaidrojiet, kā tieši un kāpēc ir izveidojies parāds par iepriekšējo kredītu, kura dēļ ir sabojāta jūsu kredītvēsture. Piemēram, jūs slimojāt, gulējāt slimnīcā – šo faktu apstiprināšanai atnesiet izrakstus no slimības lapas. Iespējams jums tika aizkavēta alga savā darba vietā, uzņēmums bankrotēja vai jūs atlaida no darba – atnesiet izziņas, kas apliecina šos faktus. Tas palīdzēs bankas darbiniekiem saprast, ka jums bijuši nopietni iemesli neveikt iepriekšējā kredīta maksājumus. Un tagad tie ir novērsti.
  4. Vēl viena iespēja kā saņemt jaunu kredītu jūsu izvēlētajā bankā – izmantot tās papildpakalpojumus. Piemēram, veikt tur naudas ieguldījumus, atvērt algas karti. Jāsaprot, ka šis paņēmiens nav ātrs. Šādā gadījumā banka veic jūsu aktivitātes monitoringu aptuveni gadu un pēc tam ir gatava sadarboties ar jums arī turpmāk.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kredīta maksājuma atlikšana. Kredītbrīvdienu tipi

Kredīta maksājuma atlikšana ir ļoti svarīgs un nepieciešams instruments jebkuru force majeure apstākļu gadījumā, kas rasties mūsu dzīvē. Atlaišana no darba, īslaicīga darbspējas pazaudēšana un citi ārkārtēji apstākļi var novest pie tā, ka mēs uz kādu brīdi nebūsim spējīgi izpildīt savas kredītsaistības. Šajā rakstā parunāsim par to, kā pareizi izmantot kredīta maksājuma atlikšanas instrumentu.

Kredīta refinansēšana – veids kā saglabāt labu kredītvēsturi

Aizņēmēja kredītu sloga samazināšanas instruments, kas kļūst aizvien populārāks – refinansēšana – ļaus apvienot visus jūsu kredītus vienā, samazināt ikmēneša maksājumu apmēru, saņemt papildus naudas līdzekļus un ne tikai. Sīkāk informāciju lasiet mūsu īsajā apskatā.

Auto kredīts vai patēriņa kredīts? Apskatām patēriņa kreditēšanas plusus

Ja esat aizdomājies par automašīnas iegādi ar aizņēmuma līdzekļiem, tad aktuāls ir jautājums, kāda kredīts tas būs – auto kredīts vai patēriņa kredīts. No pareiza šī jautājuma risinājuma būs atkarīgi ne tikai jūsu ikmēneša maksājumi, bet arī daudzi citi nemazsvarīgi faktori. Kā tas darbojas, noskaidrosim pie speciālistiem kreditēšanas jomā.

Kredīta atmaksa

Šodien kredīta atmaksa pirms termiņa ir viena no pieprasītākajām kreditēšanas tirgus opcijām. Nav pārsteigums, ka daudzi aizņēmēji labprāt izmanto kredīta pirmstermiņa atmaksas iespēju – jo tas samazina psiholoģisko slodzi aizņēmējam un dod iespēju saņemt jaunus, iespējams, daudz izdevīgākus kredītus.