Kādi mēdz būt bankas aizņēmumi

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Daudzi sūdzas par pārmērīgu kreditēšanu un par to, ka viņiem ir grūti tikt galā ar šādu kredītu slogu, tāpēc nākas daudz kur sevi ierobežot. Tomēr šie paši aizņēmēji dzīvo savos dzīvokļos, brauc ar prestižiem auto un pat atļaujas atpūtu tirkīzzilas jūras krastos. Vai viņiem būtu tas viss, ja nepastāvētu tik liels kredītu sortiments, kādu mēs šobrīd varam vērot finanšu instrumentu tirgū? Visdrīzāk jau nē. Lai detalizētāk izprastu, kā to visu saņemt ar bankas kredīta palīdzību, aplūkosim vispopulārākos finanšu produktus pa “nišām”. Potenciālajam aizņēmējam atliek tikai atrast savējo starp visiem bankas kredītiem un realizēt savus plānus, neatliekot tos uz nākotni.


Kredīti bankā: kādi tie mēdz būt


Pavisam bankā var būt 7 kredītu kategorijas. Bet tas nenozīmē, ka viena finanšu organizācija piedāvās jums uzreiz visu “septītnieku”. Kas tāds ir sastopams tikai pašiem prestižākajiem kreditoriem. Liela banku daļa specializējas uz 3-4 programmām, tāpēc kopā ar kredīta kategoriju jums būs jāpiemeklē arī investoru klāsts, kas varētu jums piedāvāt vajadzīgo pakalpojumu.


1. Mērķa patēriņa kredīts


Šī bankas kredīta galvenā raksturīgā iezīme ir tā, ka aizņēmējs aizņemas naudu konkrēta labuma iegādei. Citiem vārdiem sakot, līgumā jau iesākumā tiek noteikts, kas tieši tiks iegādāts. Vēlāk banka apmaksā šo pirkumu, pārskaidrot naudu no sava konta uz pārdevēja kontu, bet pēc tam aizņēmējs sāk veikt kredīta atmaksu bankā. Šādi patēriņa mērķa kredīti ir plaši izplatīti tehnikas un elektronikas veikalos. Aizņēmēja ērtībām tirdzniecības punktā nepārtraukti atrodas bankas pārstāvis, kas palīdz ātri noformēt darījumu.


2. Bezmērķa patēriņa kredīti


Šādi bankas kredīti no saviem “līdziniekiem” ar pazīmi “mērķa” atšķiras ar to, ka aizņēmējam nav jāatskaitās kreditora priekšā, kam tieši viņš tērēs līdzekļus. Naudu var paņemt skaidrā veidā vai pārskaitīt šo summu uz kredītkarti, bankai neziņojot par skaidras naudas iztērēšanu. Par šādu konfidencialitāti banka nosaka jums lielāku gada likmi nekā mērķa kreditēšanā, jā, arī soda nauda par maksājuma termiņa kavējumu tiks aprēķināta palielinātā apmērā. Šai gadījumā bankai ir svarīgi, lai kredīts tiktu savlaicīgi atmaksāts un tiktu pilnībā atgriezts, tāpēc tā jebkādos veidos cenšas disciplinēt savu aizņēmēju.


3. Auto kredīti


Auto kredīti palīdz aizņēmējiem iegādāties jaunas un lietotas automašīnas. Jauna auto iegādei kredīts bankā būs daudz izdevīgāks, lietota mašīna izmaksās dārgāk. Abos gadījumos banka pieprasīs no aizņēmēja ķīlu pērkamās mašīnas veidā.


4. Hipotēka jeb hipotekārais kredīts


Šodien tas ir labākais mājokļa iegādes variants jaunām ģimenēm, jo reti kurš spēj savākt naudas summu, ar ko pietiktu dzīvokļa iegādei. Hipotekāros kredītus var attiecināt uz mērķa kredītu grupu, jo pirkuma finansēšanā piedalās tikai banka, bet aizņēmējam ir vien jāsavāc nepieciešamā dokumentu pakete un jāuzrāda izvēlētais nekustamā īpašuma objekts. Apstiprinot pieteikumu (dzīvoklim ir jāatbilst bankas prasībām un jāatšķiras ar augstu likviditāti), banka pārskaita naudu par mājokli uz pārdevēja kontu, bet aizņēmējs no šī brīža sāk atmaksāt hipotekāro kredītu bankā. Tas ir viens no ilgākajiem aizņēmumiem (sākot no 15 gadiem), kur par pirkuma īpašnieku uzreiz kļūst aizņēmējs.


No otras puses, hipotēku var attiecināt uz ķīlas kredītiem, jo hipotēka vienmēr paredz īpašuma ieķīlāšanu. Nodrošinājums var būt gan esošais mājoklis, gan iegādātais objekts.


5. Kredīts būvniecībai


Principā tā ir tā pati hipotēka, bet ar savām īpatnībām. Lai bankā saņemtu kredītu būvniecībai, aizņēmējam ir jāuzrāda īpašuma tiesības uz zemes gabalu, uz kura tiks būvēta māja. Tāpat būs jāsavāc virkne atļauju no valsts iestādēm un būvniecības darbuzņēmēja, kas nodarbosies ar mājas būvniecību. Rezultātā uz banku jūs iesiet ar kaudzi papīriem un nodosiet tos pārbaudei. Ja kreditors būs pārliecināts par darījuma caurspīdīgumu, jūs garantēti saņemsiet apstiprinošu atbildi.


Parasti būvniecības kredīts netiek izsniegts pilnā summā, bet pa daļām. Aizņēmējam šāda bankas pieeja ir vēl izdevīgāka, jo procenti būs jāmaksā nevis no kopējās summas, bet tikai no piešķirto līdzekļu atlikuma.


6. Kredīts biznesam un start up


Šādi bankas kredīti ieguvuši plašu pieprasījumu jebkurā biznesa līmenī. Tos var izmantot gan sīkie uzņēmēji, gan samērā liels ražošanas uzņēmums. Iztērēt naudu iespējams dažādām vajadzībām: iepirkt izejmateriālus, aprīkojumu, atvērt jaunu līniju, ceha būvniecībai vai modernāko tehnoloģiju izstrādei. Parasti biznesa kredīts bankā netiek izsniegts tāpat vien: uzņēmumam ir jāpierāda savs veiksmīgums, uzrādot grāmatvedības atskaites, kā arī jāizstrādā plāns kā atmaksāsies kreditora naudas ieguldījumi.


7. Kredīts pret ķīlu


Nereti šo kredītu bankā dēvē par “aizdevumu”. Ķīlas īpašums var būt kā mājoklis, tā arī garāža, zeme vai automašīna. Nauda var tikt iztērēta jebkurām vajadzībām, tāpēc šie aizņēmumi nedaudz līdzinās nemērķa patēriņa kredītam, bet mūsu gadījumā šāda kredīta summa būs lielāka (līdz 70% no ķīlas novērtēšanas cenas). Šis kredītu veids nerada īpašus riskus bankai, tāpēc tos izsniedz samērā bieži. Nemaksāšanas gadījumā ķīlas īpašums pāriet kreditora rokās.


Vai ir viegli noformēt kredītu bankā


Nav iespējams sniegt precīzu atbildi uz šo jautājumu. Viss ir atkarīgs no jūsu iespējām, precīzāk, no tā, cik lielā mērā jūs atbilstat bankas prasībām attiecībā uz konkrēto programmu. Jebkurā gadījumā, banka ņems vērā jūsu maksātspēju, un ja jums tik ļoti ir nepieciešams kredīts, labāk savākt visplašāko dokumentu paketi, kas apliecinās jūsu materiālo labklājību.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kredīts ar sliktu kredītvēsturi

Kredītvēsture ir kļuvusi par nozīmīgu rādītāju, novērtējot katru potenciālo aizņēmēju, kurš vērsies bankā ar kredīta pieprasījumu

Patēriņa kredīts Citadele bankā

Patēriņa kreditēšana: ko mēs darītu bez šādas ārējas finanšu palīdzības jebkurai mūsu vajadzībai?

Kredītu reģistrs

Iesākumā kredītu reģistram bija mazliet cita forma un tā nosaukums bija “parādnieku reģistrs”

Kredīts Credīts24

Ātra nauda, ekspress aizņēmumi, online kredīti, nemērķa aizņēmumi, mikro kredīti – tas viss attiecas uz bankas produktu kategoriju ar nosaukumu “patēriņa kredīti”

Kredīts pret ķīlu

Kāpēc kredīti pret ķīlu ir tik populāri aizņēmēju vidū

Kredītkarte

Kredītkarte pirmo reizi parādījās ASV aptuveni pirms 60 gadiem