Kā izveidot biznesu 2 dienu laikā?

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kā iziet no finanšu grūtībām pie personīgiem panākumiem un iegūt savu biznesu vai jaunu virzību jau esošā uzņēmuma darbā? Par šiem mērķiem un citām komercstruktūru vajadzībām rūpējas ne tikai Latvijas bankas, bet arī citas finanšu kompānijas, kas ar izdevīgiem nosacījumiem piedāvā programmas biznesa attīstībai pat no nulles.


Ar ko atšķiras kredīts fiziskām personām no kredīta juridiskām personām?


Ņemot vērā to, ka jūsu bizness vai jau izveidotais uzņēmums prasa samērā lielus finanšu ieguldījumus, kredītu juridiskai personai nevar noformēt bez nodrošinājuma, tāpēc aizņēmējam (juridiskai personai) ir jāpiedāvā ķīla. Tāpat kā fiziskām personām, juridiskai personai kredīts pret ķīlu ir pieejams, piedāvājot nekustamā īpašuma objektu. Nekustamajam īpašumam ir jāatbilst kreditora prasībām (jābūt labā stāvoklī) un jāatšķiras ar paaugstinātu likviditāti, jo kredīta summa juridiskai personai tiks aprēķināta, vadoties no nodrošinājuma tirgus vērtības. Realitātē jūs varēsiet saņemt līdz 75% no piedāvātās ķīlas cenas. Šim objektam ir jābūt uzņēmuma pilnā īpašumā, un jums ir jāuzrāda visi nepieciešamie īpašumtiesību apliecinošie dokumenti.


Kredīts juridiskai personai pret nekustamā īpašuma ķīlu būs pieejams tikai ar noteikumu, ka objekts ir reģistrēts Latvijas Republikas teritorijā. Aizdevuma pret nodrošinājumu saņemšana paredz dokumentu kredītpaketes noformēšanu uz uzņēmuma vai juridiskās personas vārda. Aizdevuma atmaksa notiks tādā pašā veidā – uzņēmuma vai juridiskās personas vārdā.


Ņemot vērā to, ka kredīts juridiskai personai tiek izsniegts pret ķīlu, to var uzskatīt par hipotēku, kas nozīmē, ka var cerēt uz izdevīgu procentu likmi un ilgu atmaksas periodu. Jūs jebkurā brīdī varēsiet atmaksāt šādu kredītu pirms termiņa, nemaksājot papildus komisijas vai soda naudas, bet ekonomējot uz neapmaksāto procentu likmi (nomaksājot pirms termiņa, jūs maksājat tikai procentu likmi par to laika periodu, kura laikā esat izmantojis kredīta naudu). Ja, iesniedzot pieteikumu kredīta saņemšanai bankā juridiskai personai pret nekustamā īpašuma ķīlu, jūs esat saskāries ar grūtībām vai atteikumu, jūs vienmēr varat vērsties nebanku finanšu struktūrās, kas gatavas jums palīdzēt uzsākt biznesu, bet ar iepriekšējo obligāto nosacījumu – ķīlu.


Ar kādiem nosacījumiem juridiskā persona var saņemt hipotēku:

 

  • Finansējuma summa – līdz 500 000 eiro.
  • Atmaksas periods – līdz 20 gadiem.
  • Pieteikums hipotēkas saņemšanai pret ķīlu.
  • Procentu likme tiek noteikta individuāli, tāpēc kredītvēsture, maksātspēja un augsts nekustamā īpašuma novērtējums var nodrošināt jums izdevīgu gada komisijas likmi.
  • Hipotēkas summu jūs saņemat uzreiz līguma parakstīšanas dienā.
  • Visi kredīta noformēšanas izdevumi var ietilpt kopējā aizdevuma summā, kas tiks plānveidīgi atmaksāta.
  • Lēmums par jūsu pieteikumu tiek pieņemts nekavējoties. Atkarībā no tā, pie kāda kreditora jūs būsiet vērsies, tas neprasīs ne vairāk kā 2 dienas.
  • Ja jums būs problēmas atmaksāt aizdevumu, varat cerēt uz virkni “sviru”, ar kuru palīdzību visas grūtības tiks pārvarētas.


Kādi dokumenti ir jāiesniedz uzņēmumam, lai noformētu kredītu pret ķīlu?

 

  1. Juridiskas personas statūti – darba principi, uz kuriem balstīts jūsu bizness.
  2. Uzņēmuma bilance – finanšu pārskats, kurā atspoguļota ieņēmumu un izdevumu summa.
  3. Zemesgrāmata – dokuments, kas apliecina jūsu īpašumtiesības uz konkrēto nekustamā īpašuma objektu.


Dažos gadījumos, kad aizdevums pret ķīlu tiek noformēts biznesa atvēršanai, augstākminēto dokumentu saraksts var tikt saīsināts vai mainīts. Jebkurā gadījumā, lai uzzinātu, kādi dokumenti jums būs nepieciešami kredītam pret ķīlu, nepieciešama personīga konsultācija ar kreditora pārstāvi. Šāda tikšanās palīdzēs ne tikai tikt skaidrībā ar iesniedzamo dokumentu klāstu, bet arī noskaidrot precīzu procentu likmi aizdevumam, kā arī iespējamo aizdevuma summu.


Galvenie kredīta saņemšanas principi juridiskām personām:

 

  • Pieteikuma nosūtītājam ir jābūt biznesa īpašniekam pilnā apmērā vai daļēji.
  • Kredītu var saņemt uzņēmēji, kas sasnieguši vismaz 20-21 gada vecumu. Šo prasību nosaka aizdevuma neatmaksāšanas riski, kā arī uzņēmēja briedums, pārdomājot un sastādot biznesa plānus.
  • Ķīlai, pret kuru tiks noformēts kredīts, ir jāpieder uzņēmumam.
  • Lai saņemtu aizdevumu attīstībai vai biznesa uzsākšanai, var tikt novērtēta ne tikai kredītvēsture, bet arī pats biznesa plāns (tā reālums un rentabilitāte).
  • Aizdevums pret nekustamā īpašuma ķīlu neatņem aizņēmējam tiesības uz nekustamo īpašumu, viņš var pārdot objektu vai to izīrēt, par to iepriekš vienojoties ar kreditoru.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kā kļūt par finansiāli izglītotu cilvēku

Daudziem “finanšu pratība” nozīmē prasmi ekonomēt uz pirkumiem un būt maksimāli taupīgam

Hipotekārā kredīta kalkulators

Gribat nopirkt savu mājokli vai iegādāties vēl vienu nekustamā īpašuma objektu, bet jums katastrofiski trūkst laika saskarsmei ar banku vai citiem kreditoriem?

Latvijas iedzīvotāju finanšu pratība ir uzlabojusies

Negaidīti visā pasaulē iestājusies ekonomiskā krīze, ko izraisīja COVID-19 pandēmija, ir palīdzējusi radīt priekšstatu par Latvijas Republikas iedzīvotāju finanšu pratību