Galvenais jaunas ģimenes sapnis par savu mājokli tagad ir piepildāms!

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kļūstot pieaugušam, nepieciešamība pēc sava mājokļa tikai pastiprinās. Bet ko darīt, jo izvēle nav liela: krāt naudu mājoklim gadiem (pat gadu desmitiem) ilgi jeb noformēt kredītu un nopirkt mājokli uzreiz?


Pēdējais variants jaunām ģimenēm, neapšaubāmi, ir daudz izdevīgāks, jo tas ļauj iegādāties savu mājokli uzreiz, bez naudas uzkrājumiem. Turklāt tikai ģimene, iegādājoties savu nekustamo īpašumu, var izmantot virkni privilēģiju. Kā saņemt nepieciešamo valsts atbalstu un ko darīt, ja tas nav pieejams – tieši par to mēs tagad gribam parunāt.


Kas ir “kredīts jaunai ģimenei” un kam tas ir paredzēts?


Šobrīd izsniegts ne viens vien tūkstotis mājokļa kredītu jaunām ģimenēm ar Latvijas valsts galvojumu. Iespēja palīdzēt daudziem, kam ir nepieciešams mājoklis, tika sniegta, pateicoties Altum programmai, kā arī ar komercbanku līdzdalību.


Altum programmas atbalsts piedāvā atlaidi mājokļa kredīta pirmajai iemaksai. Daudzām jaunām ģimenēm šī iemaksa ir pat 15% apmērā no nekustamā īpašuma cenas – jau nereāla summa. Tāpēc Altum palīdz pārvarēt visnopietnāko šķērsli – pirmo iemaksu.


Komercbanku programmu klāstā nākamais aizņēmējs var atrast mājokļa kredītu arī bez pirmās iemaksas, bet šādu produktu gada likme būs daudz augstāka, tāpēc uz izdevīgumu šajā gadījumā cerēt nav vērts. Tāpat kredīts mājokļa iegādei bez pirmās iemaksas izvirza saviem klientiem arī daudz augstākas prasības, kas nav pa spēkam daudziem. Savukārt hipotekārais kredīts ar valsts galvojumu palīdz iegādāties savu nekustamo īpašumu:

 

  1. Ar optimāliem nosacījumiem.
  2. Ar minimālu pirmo iemaksu.
  3. Izmantojot izdevīgu kredīta likmi.


Jaunu ģimeņu atbalsta programma diferencē savus aizņēmējus pēc bērnu skaita. Tieši šis rādītājs nosaka atlaides apmēru:

 

  • Ģimenē ir 1 bērns: pirmās iemaksas apmērs samazinās līdz 10% vai 10 tūkstošiem eiro.
  • Ģimenē ir 2 bērni: pirmās iemaksas apmērs samazinās līdz 15% vai 15 tūkstošiem eiro.
  • Ģimenē ir 3 bērni: pirmās iemaksas apmērs samazinās līdz 30% vai 30 tūkstošiem eiro.


Bet potenciālajiem mājokļa kredīta aizņēmējiem, kas vēlas izmantot Altum programmu, ir jāzina, kaut arī šī palīdzība lielākoties tiek piedāvāta jaunām ģimenēm ar maziem bērniem, to var izmantot arī daudz nobriedušākas ģimenes. Iesniegt pieteikumu nekustamā īpašuma iegādes atbalstīšanai var jebkura ģimene ar bērniem vecumā līdz 23 gadiem.


Valsts programma jaunu speciālistu atbalstīšanai


Ko darīt tiem, kam ģimenē nav bērnu, bet kas katru nakti sapņo par sava mājokļa iegādi? Arī šai situācijā iespējams izmantot Altum programmu: kopš 2018.gada stājies spēkā jauns piedāvājums jaunu speciālistu atbalstīšanai.


Mājokļa iegādes programmu uz kredīta izmantot varēs cilvēki:

 

  • Vecumā līdz 35 gadiem.
  • Ar augstāko izglītību.
  • Pastāvīgiem ienākumiem pienācīgā apmērā.


Altum programmas darbības mehānisms jaunu speciālistu atbalstīšanai darbojas pēc tā paša principa kā jaunām ģimenēm. Citiem vārdiem sakot, programmas lietošana – tā ir pirmās iemaksas samazināšana mājokļa kredītam. Aptuvenais paraugs valsts atbalstam jauniem speciālistiem:

 

  • Maksimālais pirmās iemaksas apmērs – 20% no iegādājamā mājokļa cenas, kas maksā vairāk kā 50 tūkstoši eiro.
  • Mājokļa kredīta atmaksas periods – 10 gadi.
  • Kredīta procentu likme – 4,8% no parāda atlikuma.


Kā notiek iegāde kredītā ar valsts garantiju


Kredīti nekustamā īpašuma iegādei A-Z


Pieteikumu mājokļa iegādei kredītā var noformēt ar interneta palīdzību vai, apmeklējot tuvāko kreditora nodaļu, bet nākamais aizņēmējs nedrīkst aizmirst par to, ka šī procedūra nenotiek zibenīgi. Nereti nekustamā īpašuma kredīta noformēšana var prasīt vairākas dienas vai pat nedēļas. Tas ir saistīts ar to, ka bankai ir jāpiešķir savam klientam paliela naudas summa un šī izsniegšana ir jānoformē, pilnībā pārbaudot visus nepieciešamos dokumentus.


Ja jūs patiešām esat aizdomājies par sava mājokļa iegādi kredītā, tad jums būs jāveic vairāki noformēšanas etapi:

 

  1. Jānosūta kredīta pieteikums mājokļa iegādei.
  2. Jākonsultējas ar bankas speciālistu.
  3. Jāveic nekustamā īpašuma novērtēšana.
  4. Jāsagatavo pilna dokumentu pakete.
  5. Jāsagatavo kredītlīgums, tā apstiprināšana un parakstīšana.
  6. Jāreģistrē hipotēkas īpašumtiesības Zemesgrāmatā.
  7. Jāveic papildus darbības; jāapdrošina nekustamais īpašums, jāpārskaita kredīta summa uz aizņēmēja norēķinu kontu.


No augstākminētā mēs varam izdarīt secinājumu par to, ka mājokļa iegāde kredītā ir samērā sarežģīts process, kas prasa no pircēja maksimālu uzmanību. Toties aizņēmējiem nevajadzēs uztraukties par darījuma “tīrību”: kredītspeciālisti palīdzēs neapmaldīties likuma normu labirintos un noteikti izskaidros piedāvātā kredītlīguma nosacījumu būtību.


Ja noteikti momenti dokumentus jums nav saprotami vai tos var traktēt divējādi, nevajag steigties ar līguma parakstīšanu. Noformēšanas procedūru var pārcelt uz vēlāku laiku, bet šaubīgos nosacījumus rediģēt.


Ja esat saņēmuši atteikumu dalībai Altum programmā, tas nebūt nenozīmē, ka jānolaiž rokas: uz savu mērķi ir jāiet, nepagurstot! Kredītus mājokļa vai nekustamā īpašuma iegādei izsniedz ne tikai bankas, kas nodrošinās ar valsts atbalstu, bet arī citi kreditori (nebanku iestādes). Hipotekārais kredīts ir samērā izplatīts produkts finanšu tirgū un to piedāvā dažādas biznesa struktūras. Iespējams, ka sev optimāli izdevīgo variantu varēsiet saņemt, vēršoties pie pavisam jauna kreditora, kas ieinteresēts klientu bāzes paplašināšanā.


Šādas kompānijas parasti reti atsaka un piedāvā samērā izdevīgus nosacījumus.


Vēl daži naudas saņemšanas varianti mājokļa iegādei


Ja jums nav izdevies noformēt izdevīgu kredītu nekustamā īpašuma iegādei, bet esat jauns speciālists vai jūsu ģimene tikai nesen ir nodibināta, mēģiniet vērsties pēc citiem kreditēšanas veidiem, piemēram, kreditēšana pret ķīlu. Jums būs nepieciešams salīdzināt galvenos piedāvāto produktu parametrus:

 

  • Atmaksas termiņu.
  • Kredīta apmēru
  • Gada likmi.
  • Laiku, kas nepieciešams pieteikuma izskatīšanai un darījuma noformēšanai.


Turklāt ņemiet vērā, ka kreditēšanai pret ķīlu ir kāda galvenā priekšrocība: tā neuzliek par pienākumu aizņēmējam veikt pirmo iemaksu.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kredīts mājokļa remontam

Aprīkot savu “ligzdiņu” pēc jaunākās māju un dzīvokļu interjera modes – daudziem šķiet uzdevums ne no vieglajiem

Kredīts Swedbank

Swedbank var attiecināt uz vienu no uzticamākajām Zviedrijas bankām ar visaugstāko reitingu, savukārt Igaunijā šis kredītu institūts ir kļuvis par līderi banku pakalpojumu tirgū

Kredīts Vita Credit

Līdz ar kredītu produktu klāsta paplašināšanos daudzas finanšu organizācijas aizpildījušas tukšās “nišas”” tirgū, izvēloties konkrētu specializāciju banku sfērā

Kā uzzināt savu kredītvēsturi

Pats jēdziens “kredīts” ar katru gadu kļūst ne vien populārāks, bet arī daudz nozīmīgāks