5 finanšu pratības galvenie principi

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Patiesībā šis termins ir daudz plašāks, un ekonomija ir tikai viena tā neliela sastāvdaļa. Iespējams, kāds jums teiks, lai kļūtu par finansiāli izglītotu cilvēku, nepieciešams vērsties pie jau veiksmīgiem cilvēkiem, finanšu koučiem, jāiziet profilējoši treniņi un aizgūtnēm jālasa tematiskā literatūra. Tomēr mēs jums gribam piedāvāt 5 pārbaudītas prakses, kas palīdzēs kļūt finansiāli izglītotākam jau tieši tagad.


1. Prasme nopelnīt


Šķiet, ka ar šo jautājumu nevajadzētu būt grūtībām, bet daudziem to veiksmes sākums apraujas sākuma kapitāla vai nepieciešamo sakaru neesamības dēļ. Tomēr, ja jums ir nepārvarama vēlme, tas viss nebūs vajadzīgs – izmēģiniet svaigas idejas, un tad jums būs lielākas izredzes izveidot veiksmīgu biznesu. Papildus jeb pasīvie ienākumi – lielisks sākums šajā gadījumā, tikai izvairieties no finanšu piramīdām!


Labākais starta variants ir jaunu zināšanu iegūšana, jo tikai ar tām jūs paplašināsiet savu redzesloku jaunu peļņas gūšanas metožu jomā. Bet gatavojieties: nāksies pielikt maksimālas pūles! Mazliet vēlāk iegūtās zināšanas iemācīs jums nopelnīt. Un tā, pamats jau ir ielikts!


2. Investēšana


Pirmais visu veiksmīgu cilvēku padoms: “Investējiet”. Bet investēt vajag, nevis vienkārši liekot naudu zem spilvena, bet kaut vai, atverot depozīta kontu. Kurš gan zina, kādas vecumdienas jums ir paredzētas, bet ar depozīta līdzekļiem varēsiet justies daudz komfortablāk! Ir samērā daudz investēšanas veidu – jums atliks tikai izvēlēties optimālāko.


3. Finansiālā neatkarība


Pirmajā brīdī tas šķiet sarežģīti, bet patiesībā finansiālai neatkarībai pietiek:

 

  • Nenoformēt kredītus, ja pēc tiem nav vitālas nepieciešamības.
  • Atrast pastāvīgas un lielas peļņas avotu.
  • Sameklēt pasīvo ienākumu avotu.

 

4. Jums ir jāvalda pār naudu, nevis tai pār jums!


Finansiāli izglītotam cilvēkam ir jāmāk ne tikai nopelnīt, bet arī tērēt, tāpēc izmantojiet trīs galvenos noteikumus:

 

  • Saprātīga ekonomija – tas ir labi, bet bezgalīga ekonomija nenāks jums par labu. Nemēģiniet ekonomēt uz visu, tā jūs zaudēsiet interesi nopelnīt vēl vairāk.
  • Neatlieciet naudu tāpēc, lai jums būtu banknošu kaudzīte. Pērciet par to vēlamās emocijas – to dēļ mēs taču dzīvojam. Vienkārši kaudzītē nolikta nauda riskē zaudēt savu vērtību kārtējās inflācijas procesā.
  • Krājiet naudu, lai investētu to tajā, kas nākotnē atnesīs jums reālu peļņu.

 

5. Attīstība


Tikai nepārtraukta jaunu zināšanu un iemaņu apgūšana palīdzēs jums nodrošināt panākumus. Virzība uz priekšu – jūsu izaugsmes garants, un tā nav tikai diplomu saņemšana. Pārņemiet no veiksmīgiem cilvēkiem ne tikai pieredzi, bet arī to kļūdu analīzi. Neaizmirstiet praktizēties. Jauna vērtīga pieredze šobrīd tiek pielīdzināta naudai. Vairāk zināšanu un pieredzes – lielākas iespējas gūt panākumus un augstu stabilu peļņu.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kredīts pret dzīvokļa ķīlu

Šķiet, ka hipotekārais kredīts tikai tagad sasniedza popularitātes kāpumu, kad pēkšņi iestājās ekonomiskā krīze, ko izraisīja pasaules pandēmija

Kā pareizi izvēlēties zemesgabalu mājas būvniecībai

Ja esat nolēmis uzbūvēt savu māju “no nulles”, tad jums ir jāzina, ka vispirms ir jāizvēlas vieta, uz kuras tad arī tiks uzcelta jūsu jaunā un skaistā māja

Kā pārdzīvot ekonomisko krīzi

Vai arī jūs uzskatiet, ka no ekonomiskās krīzes var tikai ciest?

Latvijas iedzīvotāju finanšu pratība ir uzlabojusies

Negaidīti visā pasaulē iestājusies ekonomiskā krīze, ko izraisīja COVID-19 pandēmija, ir palīdzējusi radīt priekšstatu par Latvijas Republikas iedzīvotāju finanšu pratību

Kredīts pret nekustamā īpašuma ķīlu juridiskām personām

Jūsu biznesam trūkst līdzekļu attīstībai vai arī jūs jau sen lolojat ārkārtīgi izdevīgu biznesa plānu, bet tā realizācijai nepieciešama liela naudas summa?