Aizņēmumi būvniecībai skaidrā naudā

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Tieši tāds ir daudzu laulāto galvenais sapnis. “Uzbūvēt savu māju” skan daudz cienīgāk par “iegādāties” dzīvokli, pat uz kredīta (ar hipotēkas palīdzību). Bet šāda globāla sapņa īstenošana nav pa spēkam katram, un tas ir saistīts ne tikai ar paša kredīta atmaksu.


Mājokļa būvniecība uz kredīta – samērā ilgstoša un skrupuloza padarīšana, kas savam nākamajam īpašniekam var atņemt ne vienu vien dzīves gadu. Bet varam jums apliecināt, ka šādas būvniecības rezultāts pārspēj visas cerības. Tas nekad nelīdzināsies dzīvokļa hipotēkas rezultātam “daudzstāvenē”.


Būvniecības kredīta nosacījumi


Pirmkārt, jāatzīmē, ka šādus kredītus (mājokļa būvei) izsniedz vien dažas bankas un, ja konkrētā kreditora programmu sarakstā ir ietverts tieši šāds piedāvājums, tad šī banka patiešām pelna uzticību un cieņu. Un kaut arī kredītu būvniecībai ir grūti nosaukt par “hipotēku””, tas, tāpat kā hipotekārā kreditēšana, uzliek par pienākumu aizņēmējam nodrošināt ķīlu nekustamā īpašuma veidā.


Otrkārt, kredīts būvniecībai pieprasa no aizņēmēja papildus izmaksas: apdrošināšana, novērtēšana, pirmā iemaksa, komisija par noformēšanu utt. Visas šīs būvniecības kredīta izmaksas ir jāņem vērā jau pašā sākumā, vēl pirms pieteikuma iesniegšanas. No otras puses, bankām šobrīd nav izdevīgi noteikt pārāk augstus gada procentus, jo savas mājas būvniecības kredītu “gribētāju” nav nemaz tik daudz. Bankas vienkārši grib nodrošināt sevi un saņemt pilnu garantiju, ka izsniegtie līdzekļi tiks atmaksāti. Tieši šā iemesla dēļ viņi rūpīgi izpēta katru potenciālo aizņēmēju un viņa plānus attiecībā uz mājokļa kredītu.


Vislielākā mājas būvniecības kredīta priekšrocība ir tā, ka tiklīdz to sāk pamazām būvēt, tā varēs patstāvīgi pildīt nodrošinājuma funkciju.


Ja esat nolēmis noformēt kredītu ēkas būvniecībai, bet par šo ēku kļūs garāža, pirts vai vasarnīca, labāk atteikties no šāda apjomīga piedāvājuma un pamēģināt noformēt parastu patēriņa kredītu ar nelielu atmaksas termiņu. Tādējādi jūs pārmaksāsiet daudz mazāk (pateicoties minimālam atmaksas periodam) un netērēsiet laiku dokumentu paketes savākšanai.


Kāda var būt ķīla


Spriežot pēc statistikas, kredītu jauna mājokļa būvniecībai saņemt ir samērā reāli, bet tā apmērs nepārsniegs 85% no novērtētās ķīlas vērtības. Un šis rādītājs ir samērā augsts pastāvošo mājokļa kredītu vidū. Tieši šo ciparu piedāvā finanšu apvienība Luminor, kuras liela daļa pieder DNB grupai.


Kredīts mājas būvniecībai DNB maz atšķiras no savu konkurentu piedāvājumiem, piemēram, Swedbank. Bet šī banka piedāvā iegādāties kredītu ne tikai mājoklim, bet arī pašam zemes gabalam, uz kura vēlāk tiks uzcelta ēka. Jebkurā gadījumā, jebkuram šādam aizņēmumam būs nepieciešama ķīla. Jo likvīdāks būs ķīlas objekts, jo lielāka būs kredīta summa.


Kādu ķīlu klients var piedāvāt bankai:

 

  1. dzīvokli,
  2. jau uzbūvētu māju,
  3. zemes gabalu,
  4. vasarnīcu,
  5. garāžu.


Bet pirmie divi punkti, neapšaubāmi, bankai būs daudz pievilcīgāki un ļaus saņemt palielu skaidras naudas summu kredīta veidā. Tomēr arī tiem ir jāatbilst konkrētām bankas prasībām. Ja jums būs nepieciešama tikai neliela daļa apdares darbiem, jums pietiks, ja ieķīlāsiet savu automašīnu un pabeigsiet darbus.


Kāds būvniecības kredīta veids ir izdevīgs


Ja hipotekāro kredītu būvniecībai, kur visa nauda tiek pilnībā izsniegta uzreiz, salīdzina ar būvniecības kredītu ar pakāpeniskām izmaksām, tad otrais aizņēmuma variants izrādīsies visizdevīgākais. Kāpēc? Pirmajā gadījumā jums katru mēnesi būs jāveic iemaksas, kas aprēķinātas kredīta summai pilnā apmērā, tāpēc maksājumi būs palieli un apgrūtinoši jūsu budžetam.


Gadījumā, kad kredīts tiek izsniegts vairākos maksājumos, tad katrs maksājums sedz konkrētu paveikto darbu apjomu, un veikt šādu iemaksu ir vieglāk: ikmēneša maksājuma summa ir salīdzinoši mazāka. Kāpēc tā notiek: pirmkārt, procentu likme tiek aprēķināta tikai tai naudas daļai, tas tika iztērēta konkrētā periodā. Otrkārt, maksājumi, kas tiek aprēķināti pašas kredīta pamatsummas atmaksai, ir daudz mazāki kā parastas hipotēkas gadījumā.


Kā iespējams noformēt aizņēmumu būvniecībai


Pirmkārt, aizņēmējam ir jāsavāc visa nepieciešamā informācija par sevi un dokumenti šīs informācijas apstiprināšanai, piemēram:

 

  • pase vai ID karte,
  • aizpildīta anketa kredīta izsniegšanai,
  • izziņa par ķīlas īpašuma novērtēšanu,
  • ieplānotās būvniecības dokumenti: atļauja un tehniskā pase,
  • izraksts no bankas konta par pēdējo pusgadu, ja neesat šīs bankas klients.

 

  1. Tiklīdz visi dokumenti tiks savākti un jūs būsiet noskaidrojis vajadzīgo kredīta summu, varat ķerties pie aptuveniem aprēķiniem: cik liela naudas summa jums būs nepieciešama parāda atmaksai katru mēnesi. Šos ciparus uzzināt ir samērā vienkārši: gandrīz katra internetbanka ir aprīkota ar ērtu kredīta kalkulatoru. Jums ir tikai jāievada nepieciešamie lielumi (atmaksas periods un kredīta summa) un rezultātā jāiegūst ikmēneša maksājuma summa.
  2. Kopā ar izvēlētā kreditora speciālistiem jūs varat ātri noformēt un saņemt būvniecībai nepieciešamos trūkstošos dokumentus.
  3. Kredīta līguma apspriešana, visu dokumentu un izziņu iesniegšana un līguma parakstīšana.
  4. Apdrošināšanas polišu noformēšana.
  5. Ķīlas reģistrācija.


Būvniecības kredīts kļūst aizvien vairāk un vairāk pieprasīts. Šī produkta priekšrocības jau paspējuši novērtēt daudzi. Reizē ar izdevīgiem nosacījumiem aizņēmēji ir pārliecinājušies, cik komfortabli ir dzīvot savā mājā, nevis nelielā dzīvoklī bez piemājas zemes gabala un citām palīgtelpām. Tagad kredīti būvniecībai kļuvuši daudz pieejamāki kā agrāk. Aizņēmējam atliek vien izdomāt savas mājas dizainu, savākt dokumentus un nolīgt būvnieku brigādi, bet banka parūpēsies par regulāru visu darbu finansēšanu, kā arī apdrošināšanu.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Bankas kredīts

Šķiet, ka finanšu tirgus attīstās zibenīgi un pat apsteidz parasto bankas klientu vajadzības

Kredīts kāzām

Kāzas ir viena no galvenajām dienām katra dzīvē, un tieši tāpēc šiem svētkiem ir jāatstāj spilgtas un laimīgas atmiņas jaunlaulātajiem

Kredīts ceļojumam

Līdz ar vasaras atvaļinājumu perioda iestāšanos aktivizējas viena no patīkamākajām tēmām “kūrorti, atvaļinājumi, salas”

Kredīti skaidrā naudā

Kredīts skaidrā naudā bankā kļūst aizvien stingrāks un prasīgāks pret saviem aizņēmējiem