Aizņēmums ārpus bankas

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Atbilde uz šo jautājumu slēpjas pašā aizņēmēju auditorijā: visus kredīta noformēšanas gribētājus var iedalīt 2 kategorijās. Pirmā – bez grūtībām paņems aizņēmumu jebkurā bankā, otrā – nāksies meklēt daudz vieglākus naudas palīdzības veidus.


Saprotams, ka nebanku kredīts netiek noformēts bankā, ne pat tās filiālē. Tās ir citas struktūras, kas darbojas, neizmantojot savu kapitālu, piemēram: lombardi, kredītu apvienības, savienības un mikrofinanšu organizācijas. Šādu kompāniju kredītu produkti aizņēmējam izmaksās dārgāk kā bankas, turklāt, kreditoru neinteresēs aizņēmēja kredītvēsture vai tā ienākumu līmenis. Šādas lojalitātes dēļ nebanku kredīti tiek izsniegti gandrīz visiem gribētājiem, un, ja var ticēt statistikai, tikai 5 no 100 pieteikumiem tiek noraidīti…


Nebanku kredītu īpatnības


Šo kredītorganizāciju darba galvenā būtība – maksāt pēc iespējas mazākus nodokļu atskaitījumus. Tāpēc to darbība tiek balstīta uz aizņēmumu izsniegšanu pret jebkura aizņēmējam piederoša īpašuma ķīlu. Bet nebanku kredīts tiek noformēts pilnībā uz likumīgiem pamatiem. Kredītorganizācijai ir vien jāatver attiecīgais darbības veids, un tā ir tiesīga izsniegt aizņēmumus visiem gribētājiem.


Līdztekus galvenajai kredītdarbībai, finanšu organizācijas var sniegt arī citus pakalpojumus:

 

  • Inkasācija.
  • Valūtas apmaiņa.
  • Uzņēmumu kases pavadīšana.
  • Nebanku kredītu izsniegšana fiziskām personām.
  • Bankas karšu apkalpošana.


Katrs no šiem pakalpojumiem sniegs nelielām kredītu kompānijām noteiktus ienākumus, vesels šādu pakalpojumu komplekss radīs labu bāzi kredītu izsniegšanai pret ķīlu. Turklāt svarīgi, lai katrs darbības virziens būtu licencēts. Likumīgu pamatu neesamība šādu pakalpojumu sniegšanai var novest pie visa kompānijas darba apturēšanas.


Atšķirība starp bankām un kredītorganizācijām


Nebanku organizācijām ir tiesības uz saņemtās peļņas rēķina izsniegt patēriņa kredītus iedzīvotājiem, bet viņiem nav tiesības pārvietot naudas plūsmu, kā arī atvērt depozītu kontus, dārgmetālu piesaistīšanai.


Salīdzinot banku un kredītorganizāciju prasības aizņēmējam, tad pēdējās daudz pielaidīgāk un lojālāk izturas pret saviem klientiem. Nebanku kredītu izdodas saņemt pat tiem, kam jau ir neatmaksāti kredīti, kavēti maksājumi un sabojāta kredītvēsture. Tomēr reizē ar nebanku kredītu priekšrocībām potenciālajiem aizņēmējiem ir jāatceras arī par šīs finanšu palīdzības īpatnībām:

 

  • Nebanku kredīti nepiedāvā lielas summas. Ja jums būs nepieciešama liela naudas summa, šāds aizņēmums jūs neapmierinās.
  • Procentu likme par nebanku kredīta izmantošanu ir daudz augstāka kā banku kredītiem, tāpēc jums ir jāsagatavojas vai nu ātrai atmaksai, vai lieliem maksājumiem.
  • Nereti aizņēmēji iesākumā netiek informēti par reālo gada likmi, tāpēc rezultātā nākas maksāt plānoto summu kopā ar slēptiem maksājumiem.


Par nebanku kredīta galveno „plusu” var uzskatīt to, ka tā noformēšanai jums nebūs jāuzrāda izziņa par ienākumiem un citi papīri, kurus nereti nav iespējams saņemt.


Nebanku kredītu nosacījumi un klasifikācija


Nebanku kredīti līdzīgi banku kredītiem iedalās vairākās kategorijās atkarībā no tā, kādam mērķim nepieciešama nauda: dzīvokļa, mašīnas iegāde, mācības, ārstēšanās utt. Tieši no tā ir atkarīgs arī aizņēmuma saņemšanas termiņš. Bet nebanku kredīta noformēšana, atšķirībā no banku kredīta, ir pieejama kā studentam, kas tikai nesen sasniedzis 18 gadu vecumu, tā arī pensijas vecuma cilvēkiem.


Vidēji nebanku kredītu iespējams noformēt 1 stundas laikā. Ja aizņēmuma summa ir liela, kreditors palūgs ķīlu mašīnas vai nekustamā īpašuma veidā. Šādā veidā saņemto naudu var iztērēt jau esošo kredītu vai citu parādu atmaksai. Kreditors neuzliek aizņēmējam par pienākumu atskaitīties par iztērētajiem līdzekļiem: naudu varēs iztērēt pat ikdienas tēriņiem.


Runājot par nebanku kredītu nosacījumiem, tad laikā, kad bankas aizvien rūpīgāk pārbauda savus potenciālos aizņēmējus, kredītorganizācijas, tieši otrādi, publiski informē par savu lojalitāti un pieejamību. Šādas konkurences rezultātā nebanku kredīta noformēšanai var būt nepieciešama vien pase, retāk – aizpildīta forma par aizņēmēja reālajiem ienākumiem.


Vēršoties lombardā, lai saņemtu kredītu, jums būs jāuzrāda ķīla kādas dārgas mantas veidā (dārgmetāli vai dārgakmeņi, sadzīves tehnika, elektronika). Auto lombardi pieprasīs no aizņēmēja kā ķīlas īpašumu automašīnu (kreditors var pieprasīt atstāt tehnisko pasi vai pašu mašīnu).


Kad noteikta ķīlas tirgus vērtība, starp pusēm tiek slēgts līgums, kurā precīzi jānosaka atmaksas termiņš un procentu likme, kā arī naudas pirmstermiņa atgriešanas vai maksājuma atlikšanas nosacījumi, gadījumā, ja aizņēmējs nepaspēs norēķināties pirms noteiktā datuma. Kredītlīgums stājas likumīgā spēkā uzreiz pēc naudas saņemšanas, tāpēc pirms tā parakstīšanas jāpievērš uzmanība dažām detaļām:

 

  • Cik vērtīgu īpašumu jūs esat nolēmis ieķīlāt.
  • Cik ilgs laiks jums būs nepieciešams, lai nosegtu parādu.
  • Par kādu summu novērtēts jūsu ķīlas īpašums.
  • Kāds procents jums būs jāsamaksā par naudas izmantošanu.
  • Kāds naudas apmērs jums ir nepieciešams.


Vidēji, parasta nebanku kredīta apmērs nepārsniedz 1000 eiro, turklāt kreditori vērš savu potenciālo aizņēmēju uzmanību uz to, ka viņi ir gatavi strādāt pat ar visproblemātiskākajiem klientiem, kam atteikušas citas kredītorganizācijas.


Nebanku kredītu var identificēt kā ātru naudas palīdzību, bet ar nosacījumu, ka atmaksa tiks veikta dažu mēnešu laikā. Vienkāršība un naudas pieejamība aizņēmējam var radīt papildus izdevumus gada likmju apmaksas veidā, tāpēc vislietderīgāk ir noformēt aizņēmumu uz nelielu termiņu vai ar pirmstermiņa atmaksas iespēju.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kredītu centrs

Kritiskos finansiālos brīžos ikviens no mums meklē optimālo izeju no situācijas, un parasti šāda palīdzība ir banku kreditēšana.

Privātie kreditori

Kā atrast privāto kreditoru, kurš patiešām rūpējas par savu reputāciju un aizdod naudu ar izdevīgiem nosacījumiem?

Kredīts pret mājas ķīlu

Cilvēku, kas grib saņemt finanšu palīdzību no bankas, kļūst aizvien vairāk un vairāk, bet aizņēmēju, kam ir savs nekustamais īpašnieks, aizvien mazāk. Īpaši populāri kļuvuši aizņēmumi pret dzīvokļa ķīlu, bet viselitārākos produktus var izmantot personīgo māju īpašnieki. Tomēr to nav tik daudz salīdzinājumā ar dzīvokļu īpašniekiem, kam nepieciešama nauda. Tomēr ir arī tādi.

Kredīts bez ķīlas

Samērā bieži aizņēmējiem nākas meklēt finanšu palīdzību ārpus bankas sienām.

Aizdevums

Kāpēc bankas aizņēmumi kļūst aizvien nepopulārāki, bet to reitinga vietas TOPos aizvien biežāk aizvieto iedzīvotāju finanšu atbalsta online servisi?