Privātie kreditori

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Lai sameklētu šādu personu, būs nepieciešama ne viena vien stunda, un lai izvēlētos visuzticamāko un piemērotāko investoru, nākamajam aizņēmējam būs vajadzīgas vairākas dienas. Ir dažas viltības, kas palīdzēs jums neiekrist krāpnieku tīklos, bet patiešām ātri un lēti sameklēt finanšu palīdzību.


Godīguma pārbaude


Pieņemsim, jums ir radusies nepieciešamība pēc naudas un jūs esat ievietojis šādu sludinājumu par vajadzību pēc naudas kādā no privāto sludinājumu interneta vietnēm. Pēkšņi jūs negaidīti ātri saņemat piedāvājumu par iespēju aizņemties naudu it kā ar visizdevīgākajiem nosacījumiem. Ko darīt un kā reaģēt? Pirmkārt, nevajag steigties, bet pagaidīt, vai nepieteiksies citi privātie kreditori. Otrkārt, ātrajai atbildei būtu jūs jādara uzmanīgu, jo pēc vispārpieņemtās shēmas parasti aizņēmējs vēršas pie kreditora, nevis otrādi. Mūsu gadījumā kāds svešinieks piedāvā jums naudu, tāpēc situācija būtu jānoskaidro. Kā to izdarīt?

 

  • Piedāvājiet satikties personīgi kaut kur pilsētas robežās, lai apspriestu finanšu partnerības detaļas. Īsts privātais kreditors ar prieku satiksies ar savu aizņēmēju, lai apspriestu kreditēšanas nianses un uzzinātu iemeslus, kāpēc jums tik pēkšņi ir savajadzējies naudu. Krāpnieki vai afēristi nav ieinteresēti atklāt savu identitāti, tāpēc diez vai piekritīs satikties.
  • Uzdodiet daudzus uzvedinošus jautājumus kreditoram, piemēram: no kurienes viņam ir tik lielas naudas summas, kam tieši pieder nauda un kāds ir naudas avots, kā faktiski izskatīties naudas nodošana, vai dokumenti ir jāapliecina pie notāra, vai būs jāsastāda parādzīme, kredītlīgums vai kas cits. Daudzi tematiskie jautājumi var samulsināt krāpnieku, un viņš vienkārši sapīsies nepatiesās atbildēs. Tāpat viņu iespējams “noķert”, zinot dažas likumdošanas nianses, piemēram, ja viņš pieprasīs apstiprināt dokumentus notariāli, esiet uzmanīgs, jo šodien parādzīmei un kredītlīgumam ir juridisks spēks pat bez notariālā apliecinājuma.
  • Pārbaudīt privātā kreditora godīgumu var arī ar interneta resursu palīdzību. Par laimi mūsdienās ir milzum daudzas datu bāzes, kur pēc vārda un uzvārda iespējams atpazīt krāpnieku, kas stādās priekšā kā “privātais kreditors”. Lietotāji sākuši aktīvi dalīties ar savu negatīvo pieredzi, tāpēc izvieto tīklā afēristu fotogrāfijas un stāsta, pēc kādām shēmām var strādāt viltus kreditors. Ar šādu metodi informāciju sameklēt ir samērā viegli un ātri, labāk uzreiz patērēt vairākas stundas laika, lai vēlāk nemaksātu svešus parādus vai šķirtos no sava īpašuma. Ja šāds privātais kreditors tomēr pastāv, iepazīstieties ar atsauksmēm par viņu, ieejiet visās viņa lapās sociālajos tīklos un izanalizējiet tā reputāciju.
  • Pieprasiet, lai privātais kreditors iedod jums savu iepriekšējo klientu telefona numurus. Pastāv liela iespēja, ka viņš iedos viltus personas telefona numuru, kas dažnedažādi slavēs krāpnieku. Bet jau jūs palūgsiet 10-15 numurus un pazvanīsiet tikai uz dažiem pēc izvēles, visdrīzāk krāpnieks vienkārši nespēs pierunāt tik daudzus cilvēkus un atteiksies sniegt jums šo informāciju.


Privātais kreditors prasa priekšapmaksu


Ja pirms kredīta izsniegšanas privātais kreditors ir paprasījis jums naudu aizdevuma noformēšanas vajadzībām – jūsu priekšā ir īsts krāpnieks. Nevajag lolot cerības par viņa tīrajiem nolūkiem, jo nekādu “varbūt”, “ja” vai “pēkšņi” šeit nedrīkst būt! Uzreiz pārtrauciet sarunu ar šādu pseidokreditoru, bet gadījumā, ja viņš ir uzstājīgs – vienkārši ignorējiet.


Izdevumi, kuriem krāpnieks – privātais kreditors var palūgt no jums naudu, skan vairāk nekā ticami. Vairākumā gadījumos tie izskatās šādi:

 

  1. Izdevumi, lai saņemtu jūsu kredītvēsturi. Privātais kreditors piekritīs arī jūsu vēstures iesniegšanai skenētā veidā, bet afēristam ir vajadzīga tikai jūsu nauda.
  2. Notariālo pakalpojumu apmaksa. Pirmkārt, saskaņā ar likumdošanu parādzīme vai līgums nav jāapstiprina pie notāra, šiem dokumentiem ir savs juridiskais spēks. Otrkārt, ja apstiprināšana tomēr ir tik ļoti nepieciešama, tad notārs to var veikt tikai abu pušu klātbūtnē, tas ir aizņēmēja un privātā kreditora klātbūtnē.
  3. Komisijas maksa par naudas pārskaitīšanu.
  4. Apdrošināšanas polises noformēšana gadījumā, ja aizņēmējs nevarēs atmaksāt kredītu.


No visām krāpnieciskajām shēmām, kuras izstrādā privātie pseidokreditori, tieši priekšapmaksa ir visizplatītākā, tāpēc, ja jums ir izteikta šāda prasība, ātrāk bēdziet no šāda “godīga” privātā kreditora un pilnībā izvairieties no viņa.


Privātais kredīts citā pilsētā


Privātie kreditori nepraktizē aizņēmumu izsniegšanu cilvēkiem no citām pilsētām, jo šādu kredītu atgriešanas īpatsvars gandrīz līdzinās nullei. Iespējams, kāds arī piekritīs šādam riskam, bet ar nosacījumu, ka summa būs pavisam neliela. Praksē privātie kreditori pirms naudas izsniegšanas noteikti personīgi tiekas ar saviem aizņēmējiem, lai apspriestu līguma nosacījumus. Vēlāk, ja abas puses viss apmierina, viņi satiekas vēlreiz, lai parakstītu papīrus un nodotu naudu. Ja privātais kreditors no citas pilsētas ir apsolījis izsniegt jums vajadzīgo naudas summu – jūs esat nokļuvis krāpnieka nagos.


Izņēmums ir gadījumi, kad starp privāto kreditoru un aizņēmēju pastāv starpnieks, piemēram: kreditēšanas birža ar ērtu online servisu.


Kā notiek privātā kredīta saņemšana


Aizņēmējam pirmām kārtām ir jādzīvo tajā pašā pilsētā vai reģionā, kurā dzīvo pats privātais kreditors. Tāpat viņam ir jāatbilst aizņēmuma devēja prasībām, tas ir, jāiesniedz ziņas par saviem ienākumiem, kredītvēsturi un personīgo īpašumu (mašīna, dzīvoklis, māja vai vasarnīca). Tiklīdz privātajam kreditoram varēsiet apliecināt savu maksātspēju, atliks parakstīt līgumu, parādzīmi un saņemt naudu. Parādzīme ir obligāts pasākums naudas saņemšanai no privātā kreditora, bet tā ir jāsastāda tikai pēc tam, kad nauda jums ir nodota rokās. Pretējā gadījumā jūs ne tikai nesaņemsiet solīto summu, bet arī uzņemsieties saistību dzēst svešu parādu.


Mūsu secinājumi

 

  1. Negrib ar jums personīgi tikties, lai apspriestu kredīta saņemšanas detaļas – jūs kontaktējaties ar afēristu!
  2. Prasa iemaksāt priekšapmaksu izdevumiem, kas saistīti ar kredīta saņemšanu – jūs esat uzdūries smalkai krāpnieciskajai shēmai!
  3. Prasa no jums lietotājvārdus un paroles, lai piekļūtu jūsu personīgajam kabinetam norēķinu sistēmās vai internetbankā – jūsu priekšā ir bīstams finanšu noziedznieks!
  4. Prasa nodot informāciju par jūsu bankas karti – jūs jau gandrīz esat afērista rokās!
  5. Pārliecina jūs par to, ka naudu jūs varēsiet saņemt jebkurā pilsētā – tā darbojas vēl viena krāpnieciskā shēma!

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Nebanku kredīts

Ar ko pievilcīgi nebanku kredīti un kāpēc tie ir tikpat populāri kā banku?

Kredītlīgums

Kredītlīgums nav nekas cits, kā savstarpēji izdevīgu attiecību noslēgšanas oficiāls apstiprinājums starp banku un aizņēmēju.

Kredīts mājoklim

Kā ērtāk iegādāties savu mājokli?

Kredīts pret mājas ķīlu

Cilvēku, kas grib saņemt finanšu palīdzību no bankas, kļūst aizvien vairāk un vairāk, bet aizņēmēju, kam ir savs nekustamais īpašnieks, aizvien mazāk. Īpaši populāri kļuvuši aizņēmumi pret dzīvokļa ķīlu, bet viselitārākos produktus var izmantot personīgo māju īpašnieki. Tomēr to nav tik daudz salīdzinājumā ar dzīvokļu īpašniekiem, kam nepieciešama nauda. Tomēr ir arī tādi.

Nauda dzīvoklim

Kur ņemt naudu dzīvoklim – aktuāls un sāpīgs jautājums daudzām ģimenēm. Viss tāpēc, ka nekustamā īpašuma cenas aug nepārtraukti reizē ar gada likmēm bankās, bet darba algas palielinājums virzās “gliemeža” tempos.