Kurš atbalstīs Latvijas viesnīcas, kas nonākušas uz bankrota sliekšņa?

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Par piešķirtajiem līdzekļiem viesnīcas varēs apmaksāt esošos izdevumus, kuros ietilps komunālie pakalpojumi, darbinieku darba alga un citas nepieciešamās izmaksas.


Valdības plānos ir atbalstīt aptuveni 200 viesnīcas visā Latvijas teritorijā. Izmantot valsts palīdzību varēs līdz 2021.gada jūnijam. Iesniegt pieteikumu dalībai programmā varēs tikai pēc tam, kad piedāvājumu saskaņos Eiropas komisija. Runājot par aptuveniem finansēšanas uzsākšanas datumiem, tās būs novembra beigas – decembra sākums. Tiek prognozēts, ka tieši šajā laika periodā Latvijas attīstības un investīciju aģentūra no uzņēmējiem (viesnīcu īpašniekiem) sāks pieņemt pieteikumus palīdzībai.


Finansējamo objektu sarakstā var nonākt arī tūrisma kompānijas, kas radītas pēc 2019.gada jūlija, bet vēl joprojām nav ieguvušas nepieciešamo kvalifikāciju palīdzības saņemšanai (tām būs jāapliecina peļņas samazināšanās 2020.gada jūnijā salīdzinājumā ar tiem pašiem mēnešiem 2019.gadā).


Nauda, kas tiks piešķirta 4,7 miljonu eiro apmērā, tiks ņemta no Latvijas attīstības un investīciju aģentūras programmas, kuras mērķis ir tūroperatoru atbalstīšana, organizējot LR iedzīvotāju atgriešanos dzimtenē no citām valstīm. Sarežģītā situācija ar repatriāciju radusies COVID-19 pandēmijas dēļ, kurā tūrisma kompānijas cieta finansiālus zaudējumus.


Īpaši labojumi stāsies spēkā pēc tam, kad Eiropas komisija pieņems lēmumu par to, ka šī programma ir pilnībā savietojama ar ES iekšējo tirgu, par ko parādīsies publikācija oficiālā izdevumā “Latvijas vēstnesis”. Ziņojumā tiks norādīti arī termiņi, kuru laikā varēs iesniegt pieteikumu finansiālās palīdzības saņemšanai.


Šobrīd valdība var palīdzēt konkrētam tūrisma operatoru skaitam, kas nonākuši bankrota priekšā, pārvarēt kritisko stāvokli. Visa Latvijas tūrisma joma šobrīd ir pamirusi – ārvalstu tūristu plūsma ir pilnībā apstājusies. Šāda situācija ārkārtīgi negatīvi ietekmējusi viesnīcu finansiālo stāvokli. Latvijas ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs apliecina, ka viesnīcu sektors šobrīd ir pilnībā zaudējis savu maksātspēju.


Savā runā Vitenbergs ir minējis, ka finansējamo objektu skaitā var nonākt arī citas biznesa nozares, kas cietīs darbības pilnas vai daļējas apturēšanas rezultātā karantīnas ierobežojumu un augstās COVID-19 saslimstības dēļ.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kā pareizi izīrēt dzīvokli

Jūs gribat izīrēt savu dzīvokli, lai gūtu papildus ienākumu avotu, bet negribat “uzrauties” uz milzum daudzām rūpēm un nepatikšanām, ko izraisa jūsu īrnieku rīcība?

Kā atvērt savu interneta veikalu

Elektroniskā tirdzniecība kļūst aizvien populārāka, un Latvijā tam ir jāpateicas ātri pieaugošajam interneta veikalu skaitam

Kā koriģēt ģimenes budžetu pandēmijas periodā

Pandēmijas un ierobežojumu apstākļos mēs visi esam saskārušies ar jaunu dzīvesveidu

iPhone 12

Jau vasarā sociālie tīkli sāka “zumēt” par to, ka oktobrī pasaule atkal ieraudzīs ābolu kompānijas jauno modeli ar nosaukumu “iPhone 12”