Kā izvēlēties labu dāvanu?

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Bet ko darīt, ja svētku vaininieka gaume un vēlmes jums nav zināmas vai veikalā iegādāta lieta nespēj atspoguļot visu jūsu attiecību dziļumu? Lai iepriecinātu  un izsauktu smaidu sev mīļa un tuva cilvēka sejā, jums nebūs nepieciešama liela naudas summa. Pietiek vien atcerēties brīžus, kad cilvēks sāka smaidīt, runājot par kādu lietu, un ķerties pie tās pasūtīšanas, meklēšanas vai pat izgatavošanas.


Trāpīgas dāvanas – dāvanas vietā


Jā, šādas dāvanas ne vienmēr ir ideālās dāvanas variants, bet ja jūsu draudzene ir tikko pārcēlusies uz jaunu dzīvokli un viņai trūkst sadzīves priekšmetu, tad šeit jūsu fantāzijai var dot vaļu par visiem 100%.


Padoms Nr.1. Ja ejiet uz svētkiem, kur būs daudzi jūsu draugi un paziņas, jau iepriekš aptaujājiet viņus, kādus pārsteigumus viņi ir sagatavojuši, lai neuzdāvinātu vienādus priekšmetus.


Varat bez misēkļiem piedalīties jauna mājokļa labiekārtošanā, jo iespējamo dāvanu saraksts nav ierobežots: pulksteņi, dvieļi, aizkari, kafijas un tējas servīzes, virtuves sadzīves tehnika, foto rāmji, sienas lampas, gaismekļi, gultas veļas piederumi un gandrīz viss, kas agri vai vēlu būs nepieciešams jebkurā mājā.


Padoms Nr.2. Neuzlieciet sev par pienākumu iegādāties samērā “smalkus” interjera elementus, kas akcentētu noteiktu stilu, jo jūs nevarat uzminēt svešu gaumi. Šādos gadījumos pieturieties pie klasiskiem risinājumiem.


Nereti mēs tik labi pazīstam savus mīļos, ka zinām arī to, kā parasti pietrūkst viņu mājās, piemēram: cilvēkam patoloģiski pazūd pildspalvas, iztērējas bloknoti, plīst kafijas tasītes u.t.t. Jeb, iespējams, jūs esat nejauši uzzinājis, ka pirms dažām dienām draudzenei ir beidzies viņas iemīļotais ķermeņa losjons un viņa nav paspējusi sev nopirkt jaunu: arī šeit iespējams paust rūpes un uzdāvināt to, kas būs trāpīts tieši “mērķī” un maksimāli vietā.


Padoms Nr.3. Ja dāvana ir paredzēta jūsu iemīļotajai, esiet spontāns un pārsteidziet viņu. Saņemot pat nelielu dāvanu ar pārsteiguma efektu, meitene ilgi atcerēsies nevis pašu lietu, bet to, ka jūs gribējāt un pratāt sagādāt viņai prieku.

 

Garšīga dāvana

 

Šobrīd īpaši modernas ir “garšīgas” dāvanas, kuras noteikti vispirms izrotās svētku galvu, bet pēc tam kļūs par tā saturu. Runa iet par garšīgām buķetēm, kuras agrāk bija pieņemts veidot no konfektēm, vēlāk – no saldumiem un augļiem, bet nu jau kārta pienākusi sieriem, desām un pat konjakiem. Vizuāli šāda buķete izskatās gan reprezentabli, gan neparasti un uzdzen apetīti. “Floristi”, kas veido šādas kompozīcijas, izceļas ne tikai ar pastiprinātu estētiskuma izjūtu, bet arī ar spēju apvienot savstarpēji saderīgus produktus. Uzdāvinot šādu dāvanu, jūs ne tikai iepriecināsiet sev tuvu cilvēku, bet arī ieguldīsiet savu artavu svētku galda sagatavošanā.


Padoms Nr.4. Izvēloties gardumus draugam vai radiniekam, nepaļaujieties tikai uz to, kādus produktus jūs izvēlētos sev. Atcerieties, kas visvairāk garšo svētku vaininiekam. Šāda buķete var būt arī ar alkoholisko “ingredientu”, bet ja gaviļnieks pilnībā nelieto alkoholu, tad šāda sastāvdaļa būs nevietā.


Tāpat, ja mājās, kuras jūs plānojat apciemot, ir bērni vai mājas mīluļi, noteikti neaizmirstiet arī par viņiem. Simboliska dāvana šokolādītes vai mazas kaķu barības paciņas veidā būtiski neietekmēs jūsu budžetu, toties apdāvinātais redzēs, cik silti jūs izturaties pret viņa ģimeni un katru tās locekli.


Gatavojam paši


Protams, cilvēki dažādi izturas pret hand-made lietām, bet ja jums jau ir neliela pieredze un esat pārliecināts, ka jūsu gatavotā dāvana izraisīs jums mīļajam cilvēkam siltas un priecīgas jūtas, tad – uzdrīkstieties! Kafijas un monētu topiāriji, apgleznotas glāzes, “džemperis” krūzītei, foto rāmis svečtura veidā, kreatīvi izkrāsotas bundžiņas, vāzītes un citi, īpaši gaviļniekam gatavoti, mājas piederumi izraisīs tikai pozitīvas emocijas to īpašniekam un pie viena izrotās un atsvaidzinās mājas interjeru.


Ja rokdarbniece ir draudzene


Ja zināt, ka jūsu draugam ļoti patīk meistarot, izšūt, līmēt vai izkrāsot, tad vienkārši nopērciet hand-made darbiņu komplektu un uzdāviniet. Radoši ļaudis šādas dāvanas uztver īpaši priecīgi, jo tās patiešām iepriecē dvēseli.


Iespējams, jūs sarēķināsiet, ka šādai nelielai dāvanai esat iztērējis nepieklājīgi maz naudas, tad:


Padoms Nr.5. Papildiniet galveno dāvanu ar kādu svinīgu papildus dāvanu, piemēram, ziedu pušķi, torti, šokolādes konfekšu kārbu vai šampanieša pudeli. Tādējādi jums jau būs nevis viena dāvana, bet vairākas. Un jūsu iegādātie produkti noteikti atradīs savu vietu uz svētku galda.


Ko darīt, ja ejat nevis pie draudzenes, bet drauga? Ko uzdāvināt? Nav vīrieša bez hobijiem vai vaļaspriekiem, tāpēc jūsu izvēlei tiek piedāvāts iespējamo dāvanu klāsts: makšķerēšanas rīki, medību piederumi, nelieli aksesuāri automašīnai  u.t.t.


Pakalpojumi, atlaižu kartes un cits


Ne visiem ir interesanti saņemt dāvanā konkrētu lietu, jo daudzi no mums šodien krāj iespaidus, nevis greznuma lietiņas. Tāpēc mēneša abonements uz sporta zāli, biļete uz netālo esošo muzeju, koncertu vai SPA salona apmeklējums var izraisīt gaviļniekā sajūsmu un prieku. Neiet runa par grandiozu dārgu atpūtu, tikai par to, kas neapgrūtinās jūsu budžetu.


Padoms Nr.6. Ja patiešām gribat, lai jums dārgs cilvēks uz visu mūžu atcerētos jūsu dāvanu, tad tieši pārsteigums apmaksāta izbrauciena ar kuteri vai akvaparka apmeklējuma veidā būs visideālākais variants.


Tehnoloģiska dāvana


Ko tas nozīmē? Arī tā ir savā ziņā dāvana, kas pagatavota ar savām rokām, bet ar tehnoloģisko resursu palīdzību. Piemēram: jūs esat samontējis interesantu video rullīti par laiku, ko pavadījāt kopā ar šo cilvēku, vai izveidojis foto prezentāciju ar kopīgiem fotoattēliem. Lieliski, ja jūs jau iepriekš esat varējis kopā apmeklēt profesionālu fotosesiju, tad dāvana būs vēl patīkamāka un pabeigtāka.

 

Padoms Nr.7. Veidojot video rullīti vai prezentāciju, izvēlieties tikai tos kadrus un momentus, kuros gaviļnieks ir izjutis pozitīvas emocijas. Tādējādi jūsu dāvana kļūs par pozitīvu sajūtu avotu, ko jubilārs pārskatīs samērā bieži, izbaudīs un uzlabos savu garastāvokli.


Tematiskas dāvanas


Jaungada, Ziemassvētku vai 8.marta priekšvakarā katram no mums veidojas garš saraksts ar sev tuviem cilvēkiem, kuriem mums katrā ziņā ir jāsagādā prieks, jāuzdāvina kaut neliela, toties patīkama dāvana. Protams, katram nopirkt kaut ko dārgu jums vienkārši nepietiks līdzekļu, tāpēc ieslēdzam iztēli, piemēram: ja tuvojas Jaunais gads, nopērciet daudzas eglīšu bumbiņas un akrila krāsas un uzdāviniet katram savu bumbiņu ar jūsu rakstītiem siltiem novēlējumiem. Tuvojieties 8.martam, šo ideju var pārnest uz krūzītēm vai glāzēm: uz katra priekšmeta uzrakstīt novēlējumu, izrotāt ar krellītēm vai stikla pērlītēm, pievienot nelielu atklātni. Šādas lietas cilvēki parasti neizmanto katru dienu, bet tās vienmēr atgādina par saņemto uzmanību un izraisa siltas emocijas.


Padoms Nr.8. Nebaidieties nodemonstrēt savu iztēli un silto attieksmi pret cilvēku. Apzinīgi pieejiet paraksta radīšanai, tad no visu saņemto dāvanu kaudzes jūsu draugs noteikti novietos šo lietu atsevišķā plauktiņā ar īpašu saviļņojumu dvēselē.


Ņemam vairumā


Ja esat nonācis pilnīgā strupceļā un vienkārši nesaprotat, ko uzdāvināt konkrētai personai, izvēlieties klasisko ceļu: iegādājieties mīļu, bet nelielu ziedu pušķi, ielieciet tajā atklātni ar siltiem vārdiem, nopērciet arī saldumus un augļus galdam, neaizmirstiet arī par pārējiem ģimenes locekļiem. Viņiem jūs vienmēr varēsiet piemeklēt nelielus suvenīrus, svečturus, foto rāmjus, pildspalvas.


Padoms Nr.9. Iegādājoties daudzus nelielus suvenīrus ikvienam kopā ar ziediem un saldumiem, jūs varēsiet visiem nodemonstrēt, ka esat skrupulozi gatavojies svētkiem un atcerējies par visiem. Tikai katra lieta ir jāiegādājas no visas sirds, skaisti jānoformē un jāiepako, ieliekot priekšmetā savas siltās domas un jūtas.


Padoms Nr.10. Šis padoms vairāk attiecas uz māņticību, tomēr to vienmēr cenšas izpildīt: nav vēlams kā dāvanu iegādāties pulksteni, jo tā jūs enerģētiskā līmenī sākat uzskaitīt pēdējās ar šo cilvēku kopā pavadītās stundas. Ja tomēr esat nolēmis uzdāvināt tieši pulksteni - palūdziet gaviļniekam apmaiņā pret to dažas monētas, tā it kā viņš pats būtu izdarījis šo pirkumu, tad pulkstenis nekļūs par traucēkli jūsu turpmākajai draudzībai. Šis padoms attiecas arī uz nažu dāvināšanu. Lai ar jubilāru nebūtu “uz nažiem”, palūdziet simbolisku izpirkšanas maksu, un jūsu attiecībās asi priekšmeti nekļūs par šķērsli.


Nobeigums


Lai kādam kaut ko uzdāvinātu vai vienkārši dāvātu siltas un priecīgas emocijas, nebūt nav obligāti jāgaida iemesls: ieprieciniet savus mīļos ar patīkamiem pārsteigumiem un sīkumiem katru dienu un gūstiet no tā prieku! Rīkojoties tieši tā, pavisam drīz jūs pārliecināsieties, ka padarot kāda dzīvi priecīgāku, apmaiņā saņemsiet daudz vairāk patīkamu brīžu.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

10 kārotas dāvanas sievietei

Lai kādi svētki vai nozīmīga diena netuvotos, mūsu mīļās dāmas ar bērna naivumu vienmēr gaida, ka tieši šajā dienā piepildīsies viņu slēptākie sapņi un viņas beidzot saņems to, par ko tik sen jau ir sapņojušas

Līzinga kalkulators

Līzinga kalkulators – ērts instruments visām interneta bankām

Kredītlīnijas

Ļoti attīstītu finanšu attiecību laikmetā pat pirmklasnieks spēs precīzi definēt “kredītu”, bet par “kredītlīniju” un tās unikalitāti ir dzirdējuši daudzi, tomēr tā arī līdz galam nav sapratuši, kas ar šo terminu patiesībā tiek domāts un kādas iespējas šis banku produkts var sniegt saviem īpašniekiem

Kā nopelnīt, ja neesi nopircis Bitcoin par 1 eiro

Pavisam nesen kriptovalūtu grafiki gandrīz vai sajuka prātā: kad 1 Bitcoin pārgāja 16 000$ vērtības atzīmi